تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813029983




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رصد نخستین سیاره فراخورشیدی در مدار میزبان |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رصد نخستین سیاره فراخورشیدی در مدار میزبان
تیمی از محققان رصدخانه جنوب اروپا توانسته‌اند نخستین بازتاب مستقیم از نور یک سیاره فراخورشیدی را در مدار ستاره میزبانش شناسایی کنند.
کد خبر: ۴۹۴۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸ - 24 April 2015


تیمی از محققان رصدخانه جنوب اروپا توانسته‌اند نخستین بازتاب مستقیم از نور یک سیاره فراخورشیدی را در مدار ستاره میزبانش شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا، سیاره 51 Pegasi b به عنوان یک مشتری داغ توصیف شده که شکل رایجی از غول‌های گازی هستند و در فاصله بسیار نزدیک از ستاره مادر خود و حتی نزدیک‌تر از سیاره مشتری به خورشید قرار دارند.

این سیاره از شهرت زیادی برخوردار است، زیرا 25 سال پیش به عنوان نخستین سیاره فراخورشیدی در اطراف ستاره‌ای شبیه خورشید، خبرساز شده بود.

در حال حاضر، شیوه ابتدایی شناسایی یک سیاره فراخورشیدی، رصد ستارگان دور برای مدت طولانی و جستجو برای کمرنگ شدن درخشش آن‌ها در زمان عبور یک جسم سیاره‌ای از برابرشان است.

ستاره‌شناسان با استفاده از این اختفاء می‌توانند بسیاری از ویژگی‌های یک سیاره فراخورشیدی از جمله جو آن را با درجه‌ قطعیت متفاوت شناسایی کنند. این روش طیف‌سنجی انتقال نام دارد، اما از محدودیت‌های شدیدی نیز برخوردار است و برای مثال نمی‌تواند هیچ سیاره‌ای را که مدارش بطور مستقیم بین ستاره میزبان و زمین قرار ندارد، شناسایی کند.

رصد اخیر با استفاده از ابزار HARPS تلسکوپ 3.6 متری رصدخانه جنوب اروپا و با استفاده از طیف نور تابیده شده از ستاره میزبان به عنوان الگو و بررسی بازتاب نور در جو 51 Pegasi b انجام شده است.

این نوع روش شناسایی از اهمیت علمی زیادی برخوردار است، زیرا به دانشمندان اجازه می‌دهد تا جرم و تمایل مداری سیاره را که برای درک کامل سیستم ضروری است، اندازه‌گیری کنند. همچنین این روش اجازه برآورد بازتاب‌پذیری سیاره را به ستاره‌شناسان می‌دهد که می‌تواند برای پی بردن به ترکیب سطح و جو سیاره مورد استفاده قرار بگیرد.

تحقیقات این دانشمندان در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن