تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844405368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- صدور مجوز حزب اتحاد ملت نشانه چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صدور مجوز حزب اتحاد ملت نشانه چیست؟ تهران-ایرنا-صدور مجوز به حزب «اتحاد ملت ایران اسلامی» که اعضای آن از سبقه اصلاح طلبی برخوردارند، می تواند در کنار فعالیت احزاب اصولگرا در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی به پویایی و نشاط فضای سیاسی در کشور کمک کند.


در این هفته کمیسیون ماده 10 احزاب مجوز فعالیت حزب اصلاح طلب اتحاد ملت را صادر کرد. اما این مجوز با اعتراض ها و واکنش هایی از سوی برخی نمایندگان مجلس، چهره های سیاسی و رسانه های اصولگرا همراه بود.
معترضات با تاکید بر سبقه مشارکتی بودن حلقه اصلی این حزب تصمیم کمیسیون ماده 10 – مرجع قانونی صدور مجوز فعالتی احزاب – را زیر سوال برده و تا جایی پیش رفتند که «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور برای ارایه توضیحاتی در این خصوص به مجلس فرا خوانده شده است.
صدور این مجور و اعتراضات شکل گرفته پیرامون آن، به بررسی مسایلی از قبیل ارتقای نظام حزبی، تکثر احزاب، جریان های سیاسی قانونی در کشور، عزم دولت برای توسعه سیاست داخلی و... ضرورت می دهد لذا در ادامه به صورت مختصر به این موارد اشاره می شود.
1- پویایی نظام سیاسی مشروط به پویایی نظام حزبی در کشور است و قانون احزاب باید بسترساز این نظام باشد. به اعتقاد همه اندیشمندان، کار شناسان و فعالان حوزه سیاست، تحزب یکی از پایه های اصلی و جانمایه حکومت های مردم سالار است که می تواند جمعیت انسانی یک کشور را با استفاده از عقلانیت و تکلیف گرایی به سمت جامعه شدن سوق دهد.
در اصل احزاب را می توان آخرین منزلگاه توسعه سیاسی و یکی از مهم ترین دستاوردهای مردم سالای دانست. به عبارت دیگر بدون حضور حزب، مردم سالاری چیزی جز یک اصطلاحی پوچ نخواهد بود لذا ارتباط تنگاتنگی میان بقای مردم سالاری و حضور احزاب مختلف وجود دارد.
احزاب سیاسی با گرم کردن فضای انتخابات از طریق تبلیغات، مناظره، گفت و گو و به بحث کشیدن مسائل جدی کشور و ارایه راهکارهای سازنده، شهروندان بی تفاوت را تبدیل به شهروندانی مسوول و متحرک می کنند.
از سوی دیگر این احزاب با انتشار مواضع و نظرات خود به نقد و بررسی دیدگاه حزب حاکم و رقیبان خود می پردازند و در حقیقت موجب شکستن انحصار قدرت دولت و سایر مراکز قدرت می شوند.
اکنون با علم به اثرگذاری احزاب در نظام سیاسی، شکی نیست که دولت یازدهم برای انجام خدمتی ماندگار به نظام و کشور، باید با اجرای صحیح قانون احزاب و در صورت نیاز اصلاح آن مسیر حرکت احزاب در جاده پر فراز و نشیب فعالیت حزبی را هموار کند.
2- روشن است که نظام جمهوری اسلامی همچون هر نظام سیاسی دیگری بدون بهره گیری از نظام حزبی متکثر و متنوع ابتر خواهد ماند. تجربه انتخابات های مختلف – مجلس و ریاست جمهوری - تا کنون اثبات کرده است که اقلیت تندروی کشور با برنتابیدن نظام حزبی در پی یکدست کردن حاکمیت از طریق حذف احزاب رقیب است و ناکارآمدی ناشی از عدم رقابت و نظارت موجب شکست آنان- جریان تمامیت خواه و خواستار تک صدایی - می شود.
روشن است که احزاب تمامیت خواه عمدتا مانع رشد دیگر احزاب هستند و تک صدایی و تک حزبی بودن جامعه را به سمت ایجاد دیکتاتوری می برد. این در حالی است که فعالیت سیاسی در زندگی مدرن امروزی به معنی شکل گیری احزاب مختلف بر پایه نیاز ها و خواست های مردم است، احزابی که با در اختیار گرفتن وسایل ارتباط جمعی می توانند در چارچوب قوانین کشور نقش پررنگ تری در کنش گری سیاسی داشته باشند و یک نظام مردم سالار مترقی را پدید آورند.
علاوه بر این تک صدایی و عدم تکثر سیاسی همان آسیب بزرگی است که طی سال های اخیر با یک رنگ شدن عرصه سیاست به کشور وارد شد و شاهد بودیم که چطور به وجهه بین المللی ما لطمه زده و نوعی بحران و عدم انسجام داخلی را به دنیا معرفی کرد.
3- فعالیت احزاب در سالهای پس از انقلاب فراز و فرودهای بسیار داشته است و قانون احزاب نیز به خاطر سلیقه یی عمل کردن دولت ها نتوانسته به شکل گیری نظام حزبی کمک کند.
اکنون با روی کار آمدن دولت اعتدال گرا گام هایی در جهت تحقق وعده ها و شعارهای انتخاباتی مبنی بر تامین حقوق شهروندی، باز کردن فضای سیاسی و گسترش فعالیت احزاب برداشته شده است.
صدور مجوز فعالیت برای احزاب مختلف اصلاح طلب و اصولگرا از سوی کمیسیون ماده 10 احزاب نشان می دهد که دولت روحانی بعد از تمرکز به حل مسایل سیاست خارجی و معضلات اقتصادی، توجه ویژه یی به برقراری آرامش سیاسی در کشور و ارتقای سطح فعالیت های حزبی و سیاسی دارد.
از سوی دیگر ارایه مجوز و فراهم کردن بستر فعالیت برای افراد و احزابی از هر دو جریان سیاسی کشور گواهی بر این مدعا است که اعتدال گرایی و برقراری تعادل و توازن در عرصه سیاست شعاری فراموش شده نیست.
وجود این عزم و اراده در دولت این امید را ایجاد می کند که از اثرگذاری برخوردهای سلیقه یی در ساحت سیاسی کشور کاسته شود و مقام ها و مسوولان با کوتاه نیامدن در مقابل اعتراضات گروه ها و رسانه های تندرو و تکیه بر قوانین کشور در جهت توسعه تحزب و رشد مردم سالاری گام بردارند.
4- اعتراضات طرح شده از سوی برخی گروه ها و رسانه ها در پی صدور مجوز فعالیت حزب اتحاد ملت حاکی از این است که برخی هنوز به درک عمیقی از آنچه گفته شد – ضرورت تحزب و تکثر احزاب – نرسیده اند.
معترضان با بهره گیری از نفوذ رسانه یی و غیر رسانه یی خود سعی دارند که برخوردهای سلیقه یی با احزاب را جایگزین قوانین موجود کنند. در این میان فراموش کرده اند که جریان اصلاح طلب نیز همچون جریان اصولگرا افراد و احزابی دارد که طی سالیان گذشته برای رشد و توسعه سیاسی در کشور کوشیده اند و در کوران حوادث سیاسی فعالیت های خود را در چارچوب قوانین تعریف کرده اند لذا نمی توان به سادگی آن ها را از صحنه سیاست حذف کرد.
اگرچه افراد و چهره هایی نیز در هر دو جریان بوده اند که پیش از این خطوط قرمز منافع ملی و نظام را زیرپاگذشته اند اما برخورد با آنان و تصمیم گیری در خصوص ادامه فعالیتشان به عهده قوانین است و مسوولان نباید اجازه دهند که این گونه فضاسازی های رسانه یی و اعمال فشار ها به نتیجه رسد.
در حقیقت صدور مجوز برای حزب اتحاد ملت نشان داد که نظام جمهوری اسلامی با پذیرش دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا به عنوان بخشی از واقعیت سیاسی کشور اجازه نمی دهد که بدگمانی های ایجاد پس از حوادث سال 88 و انحلال برخی از احزاب مطرح ادامه پیدا کرده و تحرکات سیاسی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
5- تلاش اصلاح طلبان برای فعالیت در قالب احزاب قدیمی و تازه نشان می دهد که این جریان سیاسی با نگاه به آینده و پایبندی به قوانین در جهت پویایی نظام سیاسی می کوشد و قصد دارند که در انتخابات آتی مجلس در کنار اصولگرایان و در یک بازی قانونمند حاضر شوند.
از سوی دیگر تلاش های جریان اصولگرا برای رسیدن به وحدت و شکل دادن ائتلاف هایی که پیروزی در انتخابات را برای این گروه تضمین می کند این امید را پدید می آورد که انتخابات مجلس شورای اسلامی در فضای رقابتی و پرشور انتخاباتی برگزار شود.
صدور مجوز فعالیت برای احزاب مختلف اصلاح طلب و اصولگرا گام موثر و مهمی برای آغاز فعالیت های سیاسی و انتخاباتی پیش رو است که علاوه بر اقدامات دولت به همراهی و مساعدت گروه ها و جرایان های سیاسی نیز نیازمند است. از این رو انتظار می رود که فعالان سیاسی در هر گروه و جریانی با پذیرش قوانین کشور به عنوان فصل الخطاب در این زمینه گامی بردارند.
از آنجایی که ریشه بسیاری از عدم پیش بینی های سیاسی، نابسامانی های اداری و مالی و... در ضعف تحزب است، ضروریست که اکنون برای رفع این معضلات از همه کسانی که خواهان فعالیت در چارچوب احزاب هستند و برای این کار از طریق مراجع قانونی اقدام می کنند، استقبال کرده و نظر مراجع مربوطه که با تکیه بر استعلامات و روش های مذکور در قانون اعلام می شود را بدون چون و چرا بپذیریم.
در غیر این صورت با تغییر دولت ها و به قدرت رسیدن افرادی با گرایش های سیاسی مختلف باید تن به سلیقه ایی شدن فعالیت های سیاسی و تحلیل رفتن روز به روز مردم سالاری بسپاریم.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**آ.ف**2054



04/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن