واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح رییس جمهور ایران در بیانیه نشست جاکارتا/ ضرورت تلاش برای صلح جهانی و استقلال فلسطین جاکارتا – ایرنا – سران کشورهای آسیایی و آفریقایی پنجشنبه شب در جاکارتا پایتخت اندونزی با انتشار سه بیانیه شامل بیانیه استقلال فلسطین، پیام باندونگ و بیانیه تقویت همکاری های جدید آسیا – آفریقا، خواستار استفاده از طرح مقابله با خشونت و افراط گرایی ایران به منظور پایان دادن به خشونت، افراطی گری و تبعیض نژادی در جهان شدند.
به گزارش ایرنا، سران حدود 30 کشور دو قاره آسیا و آفریقا از جمله دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان و رییس جنبش عدم تعهد، در روز پایانی این اجلاس سند موسوم به پیام باندونگ را به صورت نمادین امضا کردند.
در بخشی از بیانیه پایانی این اجلاس بر ضرورت افزایش همکاری ها برای مقابله با افراطی گری، خشونت و تبعیض نژادی تاکید شده است.
سران کشورهای آسیایی و آفریقایی میانه روی را ارزش مهمی برای مقابله با افراطی گری و خشونت دانستند و تاکید کردند که رهایی از از این امور می تواند با برنامه های مختلف از جمله طرح جهان عاری از خشونت و افراط گرایی محقق شود.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران سال 2013 در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک طرح جهان عاری از خشونت و افراطی گری را پیشنهاد کرد که با استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفت.
در نشست پایانی اجلاس سران کشورهای آسیایی و آفریقایی که سران و مقامات بلندپایه حدود 80 کشور دو قاره در آن شرکت داشتند، جوکو ویدودو رییس جمهوری اندونزی بخش هایی از این بیانیه را که به مناسبت شصتمین سال برگزاری اجلاس آسیا - آفریقا در 41 بند مورد تایید نهایی سران قرار گرفت، قرائت کرد.
در بند 10 این بیانیه، بر تعهد مداوم برای کمک به قدرتمند شدن مردم فلسطین، به منظور آماده سازی آنها جهت کسب استقلال تاکید شده است.
در این بیانیه همچنین بر ضرورت اهمیت دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه خاورمیانه اشاره شده است.
این بیانیه انتساب تروریسم به هر نوع مذهب، ملیت، تمدن و یا گروه های نژادی را مورد مخالفت قرار داده و کشورهای شرکت کننده مخالفت صریح خود را با هرگونه اقدام یک جانبه شامل تحریم که تخطی از منشورهای سازمان ملل است و باعث از بین رفتن صلح بین ملت ها می شود را اعلام کردند.
بر اساس بیانیه پایانی این اجلاس، زندگی در جهان فعلی به دور از عدالت و صلح است و بیانیه باندونگ پس از 60 سال همچنان متناسب با شرایط موجود است.
در این بیانیه آمده است که کشورهای آسیایی و آفریقایی تلاش خود را به کار می گیرند تا به پیشرفت یکدیگر در حوزه های مختلف به منظور کمک به صلح و امنیت جهانی و منطقه ای کمک کنند.
بیانیه پایانی این اجلاس همچنین همکاری اقتصادی بین کشورهای آسیایی و آفریقایی را مورد تاکید قرار داد و از افزایش نشست های اقتصادی در آینده و همچنین تشکیل شورای اقتصادی آسیا – آفریقا خبر داد.
سه چالش اصلی جهان اسلام شامل موضوع فلسطین، تروریسم و منازعات بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی بخش دیگری از این بیانیه است که براساس آن قرار است نیروی ویژه ای برای بحث پیرامون این چالش ها شکل گیرد.
بر اساس این بیانیه شهر باندونگ اندونزی نیز به عنوان پایتخت همبستگی آسیا – آفریقا انتخاب شد و روز 24 آوریل هر سال به عنوان روز آسیا – آفریقا تعیین شد تا در این روز، همبستگی، همکاری و مساعدت برای افزایش صلح و کامیابی جهانی جشن گرفته شود.
کنفرانس آسیا- آفریقا که کنفرانس باندونگ نیز نامیده می شود، همایش بزرگی بود که سال 1955 میلادی با شرکت 29 کشور جهان در شهر باندونگ اندونزی فعالیت خود را آغاز کرد .
گروهی از سران و مقامات بلندپایه کشورهای آسیایی و آفریقایی شرکت کننده در اجلاس در جاکارتا قرار است به مناسبت شصتمین سالگرد برگزاری کنفرانس باندونگ فردا (جمعه) به این شهر سفر و در حرکتی مشابه سال 1955 در خیابان آسیا – آفریقا این شهر پیاده روی کنند.
آساق**241**1611
03/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]