واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توافق هستهای به پنج دلیل نزدیک و امکانپذیر است/فهرست شروط "گراهام" برای موافقت با توافق هستهای
از شرط و شروط سناتور "گراهام" برای "باراک اوباما" رییسجمهوری امریکا بر سر پذیرش توافق هستهای تا مقاله تحلیلی "فارین پالسی" درباره پنج دلیلی که توافق هستهای نزدیک همگی نشان از توجه زیاد طرفین مخالف و موافق توافق هستهای به این موضوع دارد.
آفتاب : همزمان با آغاز دوباره مذاکرات هستهای میان ایران و نمایندگان کشورهای عضو گروه 1+5 حول مسائل فنی، اخبار مربوط به این موضوع در صدر عناوین خبرگزاریها و رسانههای جهانی قرار گرفتهاند. از شرط و شروط سناتور "گراهام" برای "باراک اوباما" رییسجمهوری امریکا بر سر پذیرش توافق هستهای تا مقاله تحلیلی "فارین پالسی" درباره پنج دلیلی که توافق هستهای نزدیک همگی نشان از توجه زیاد طرفین مخالف و موافق توافق هستهای به این موضوع دارد.
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد، روزنامه "یو اس ای تودی" با انتشار گزارشی به شرط و شروط تازه سناتور "لیندسی گراهام" برای دولت امریکا اشاره کرده است که یکی از مهمترین آنها لزوم قید اجازه بازرسی از تمامی تاسیسات هستهای ایران است. این روزنامه امریکایی با اشاره به این موضوع که شروط مطرح شده و سختگیرانه کار را برای هیئت مذاکرهکننده امریکایی دشوار خواهد کرد به رئوس مسائل مطرح شده پرداخته است:
-لزوم اجازه دادن به بازرسی از تاسیسات غنیسازی اورانیوم از سوی ایران
-تعطیلی تمامی تاسیسان هستهای که با برنامه تولید برق هستهای مرتبط نیستند
-نیاز به بازرسی بازرسان برای تایید این موضوع که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است بدون آن که پیش از آن هیچگونه پولی از لغو تحریمها به ایران داده شود
-آمادهسازی و ارائه روندی شفاف از برقراری دوباره تحریمها علیه ایران در صورت نقض توافق از سوی آن کشور
-بازداشتن ایران از تحقیقات و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته
-حذف تمام اورانیوم غنی شده از ایران
-تضمین این موضوع از سوی پرزیدنت اوباما که ایران دیگر از تروریسم در منطقه حمایت نمیکند
همزمان با شرطهای تعیینشده جمهوریخواهان برای سنگاندازی در روند مذاکرات، نتایج نظرسنجیهای گوناگون انجام شده از سوی رسانههای امریکایی نیز با یکدیگر در تناقض است. اگرچه نظرسنجی شبکه خبری "سی ان ان" نشان میدهد که اکثر شهروندان امریکایی داعش را خطر بزرگتری در مقایسه با ایران قلمداد کردهاند با این حال، شبکه خبری "فاکس نیوز" با انتشار گزارشی اشاره کرده که اکثریت شرکتکنندگان در نظرسنجی آن شبکه خبری معتقدند که "اوباما" بیش از اندازه در مقابل ایران در جریان مذاکرات هستهای انعطاف به خرج داده است.
فاکسنیوز در ادامه اشاره کرده که اکثریت رای دهندگان موافق توافق هستهای با ایران نیستند و در این باره نوشته است: "آنان نسبت به نتیجه مذاکرات تردید دارند. بیش از نیمی از پاسخ دهندگان اظهار داشتهاند که توافق کار نادرستی است چرا که ایران قابل اعتماد نیست. در این میان 40 درصد با توافق موافقت کردهاند. 32 درصد از پاسخ دهندگان معتقد بودند که اوباما کار درستی را در توافق با ایران انجام داده و 57 درصد از اقدامات او ناراضی بودند."
علیرغم بدبینی "فاکس نیوز" نسبت به دیدگاه شهروندان امریکایی درباره توافق هستهای، نشریه "فارین پالسی" با انتشار مقالهای به قلم "آرون دیوید میلر" معاون مرکز تحقیقاتی "وودرو ویلسون" به پنج دلیلی اشاره کرده که نشان میدهد طرفین مذاکرهکننده به حصول توافق هستهای نزدیک میشوند. نویسنده این مقاله در اینباره مینویسد:"چه بخواهیم و چه نخواهیم پنج دلیل وجود دارند که نشان میدهند حصول توافق هستهای میان ایران و 1+5 نزدیک و امکانپذیر است." او سپس به ذکر پنج دلیل مدنظر خود پرداخته است:
حلقه نزدیکشده: من به دلیل تجربه مشاوره به دو تیم مذاکرهکننده دموکرات و جمهوریخواه در جریان مذاکرات صلح اعراب و اسرائیل میدانم زمانی که طرفین متقاعد شوند که دو گزینه جنگ یا صلح وجود دارند مذاکرات نتیجهبخش خواهد بود. با این حال، باید دانست که هر یک از طرفین حافظ منافع ملی خود هستند و با هدف بهترین توافق پای میز مذاکرات مینشینند. با این حال، هر دو طرف در جریان مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای غربی به این نتیجه رسییدهاند که عدم توافق به معنی انتخاب بدترین گزینه ممکن است و این امری مثبت است.
پرزیدنت اوباما واقعا خواستار توافق است: به نظر میرسد علاوه بر پرزیدنت اوباما رهبران ایران با توافق موافقت کردهاند. من این موضوع را در سخنان رهبری ایران نیز دریافتم. اوباما نیز میداند که توافق هستهای به ثبات بیشتر در منطقه میانجامد.
ایران واقعا میخواهد همکاری کند: شواهد نشان میدهند که رهبری ایران خواستار به جا گذاشتن میراث موفقیت هستهای ایران و حفظ دستاوردهای آن هستند و در صورتی که این موضوع برای ایشان محرز شوند با موضوع توافق موافقت خواهند کرد.
اسرائیل به حاشیه رانده شده است: اسرائیلیها دیگر واقعا فرصت برهمزدن توافق را نخواهند داشت. نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل نیز میداند که دیگر حمله نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران میسر نیست. در صورتی که هنوز ایران و 1+5 به توافق نهایی دست نیافتهاند حمله نظامی اسرائیل علیه تاسیسات ایران میتواند بدترین بحران را ایجاد کند که فرصت توافق برای همیشه از دست خواهد رفت. تقریبا امکان اقدام یکجانبه اسرائیل به صفر رسیده است.
کنگره در عمل با توافق مخالفت نخواهد کرد: نظرسنجی اخیر موسسه پیو نشان داد که اکثریت امریکاییها دبا توافق هستهای موافق هستند. نمایندگان کنگره نیز علیرغم سرسختیهای اخیر خود این موضوع را درک خواهند کرد. واقعیت آن است که در صورت وقوع نزاعی واقعی میان کنگره و ریاست جمهوری، پرزیدنت اوباما از اختیارات قانونی وسیعی برای وتو طرح نمایندگان برخوردار خواهد بود و این کار را برای آنان دشوار خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]