تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827617515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اس ۳۰۰ و سه نکته قابل توجه


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اس ۳۰۰ و سه نکته قابل توجه


تصمیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مبنی بر فروش سامانه موشکی اس - ۳۰۰ ساخت این کشور به ایران در رسانه های جهان بازتاب وسیعی داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم کلینت هاینوت تحت عنوان« فروش اس- سیصد های روسی به ایران:‌ سه نکته ای که باید بدان توجه کرد »‌ نوشت:‌ تصمیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مبنی بر فروش سامانه موشکی اس - 300 ساخت این کشور به ایران در رسانه های جهان بازتاب وسیعی داشته است. برنامه فروش این سامانه موشکی به ایران از سالها قبل مطرح شده بود ولی پس از آن که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه 1929 را در سال 2010 تصویب کرد، موضوع فروش این موشکها به ایران مسکوت ماند. اگرچه در این قطعنامه به طور خاص فروش سامانه های موشکی مانند اس- 300 به ایران ممنوع نشده بود ولی در آن از همه کشورها خواسته شده بود تا در تامین سلاح برای این کشور خویشتنداری و تامل به خرج دهند. روسیه از آن زمان تاکنون از فروش این تسلیحات به ایران خودداری کرده بود. ولی امروز مسکو تغییر عقیده داده است و قصد فروش این سامانه ها را به ایران دارد.
اس - سیصد یک سامانه سیار دفاع موشکی سطح به هواست که به رادارهای قدرتمند با سرعت بالا و نیز موشک های دوربرد مجهز است. این سامانه قادر است تا هواپیماها و اشیا پرنده را در یک محدوده وسیع هدف قرار دهد. (‌ بسته به شعاع مورد نظر، منطقه مرگبار تحت پوشش این سامانه می تواند از مساحت ایالت نیوجرسی آمریکا هم بزرگتر باشد و این در حالیست که محدوده ردیابی و شناسایی آن از این مقدار هم بزرگتر است. ( در ناتو  به این سامانه موشکی اس ای - 10 SA-10 می گویند. سالهاست که مطالعه عملکرد این سامانه و راه های مقابله با آن در اروپا ادامه دارد . اگرچه ناتو واهمه ای از این سامانه ندارد ولی به اس - 300 به عنوان یک سامانه موشکی مرگبار سیار بسیار دقیق به دیده احترام می نگرند).
 تصمیم روسیه مبنی بر فروش سامانه های اس - 300 به ایران به سه دلیل معامله بزرگی محسوب می شود:‌
1-  این تصمیم بیانگر تغییری بنیادین و اساسی در موازنه قدرت نظامی در منطقه به شمار می رود.  بیش از یک دهه بود که آمریکا و متحدانش قادر بودند تا در آسمان های منطقه خاورمیانه با آزادی عمل کافی وارد عملیات شوند. نیروهای دوست می توانستند بر روی حمایت های هوایی و آزادی مانورها حساب کنند . نیروهای متخاصم نیز خود را در برابر نظارت و حملات از هوا آسیب پذیر می دیدند و بدین ترتیب گزینه های آنها هر چه بیشتر محدود می شد و برخی از آنها  به این نتیجه رسیده بودند که نمی توانند از طریق توسل به نیروی نظامی به اهداف مورد نظر خود دست یابند. ) نیروی نظامی که اغلب بدان به عنوان نیروی بازدارنده اطلاق می شود )‌.  این مورد به ویژه در خصوص ایران مصداق داشت چرا که سامانه پدافند هوایی آن به علت اعمال تحریم ها به شدت دچار مشکل بود . ولی با ورود سامانه های دفاع موشکی اس - 300 این فرایند به طور کامل تغییر خواهد کرد.

سامانه های اس - 300  دیواری در آسمان محسوب نمی شوند. اگر بخواهیم می توانیم به این سامانه حمله کنیم و آن را شکست دهیم. با این همه انجام چنین کاری مستلزم تلاشی بسیار بزرگتر و پر خطر تر خواهد بود که البته هزینه های زیادی را نیز تحمیل خواهد کرد. اخیرا شاهد بحث هایی در زمینه حملات احتمالی و بالقوه به تاسیسات هسته ای ایران بودیم ، که برخی چنین استدلال می کردند که قابلیت های این کار به نسبت محدود خواهد بود و برخی دیگر دیدگاه هایی مخالف این نظر مطرح می کردند. ولی با ورود سامانه های اس - 300 دیگر این بحث ها را باید خاتمه یافته تلقی کرد.  چرا که غلبه بر این نوع سامانه دفاع موشکی مستلزم استقرار حجم وسیعی از امکانات هوایی ،‌ دریایی و زمینی شامل برخی از توانمندترین و گران ترین هواپیماها و موشکها خواهد بود.
بدین ترتیب نیروها و تجهیزات ما در معرض خطر بزرگتری قرار می گیرند و صد البته تکمیل و اجرای کامل چنین عملیاتی به مراتب دشوارتر و زمان بر تر خواهد بود.

2- این تصمیم نشانه ای از تسریع هرچه بیشتر اشاعه و گسترش سامانه های « ضد دسترسی/ محدودیت حوزه دسترسی»‌ یا  A2/AD خواهد بود :‌

در سال 2003 ، سه تن از کارشناسان به نام های اندرو کریپنویچ ، بری واتس و رابرت وورک در قالب مقاله ای مطالعاتی که توسط مرکز تحلیل های راهبردی و بودجه ای منتشر شد ، درباره گسترش تهدیداتی مانند اس - 300 هشدار داده بودند . انها چنین استدلال کرده بودند که با دستیابی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی به این سامانه ها، آمریکا ناچار خواهد بود تا رویکرد خود را در تبیین قدرت نظامی تغییر دهد. آن روز ظاهرا فرا رسیده است. به همین دلیل است که بسیاری از مقامات از جمله وورک- که هم اکنون در سمت معاون وزیر دفاع آمریکا خدمت می کند-  خواستار توسعه رویکرد های نوین فناورانه به منظور مقابله با سامانه های تسلیحاتی پیشرفته مانند اس - 300 شده اند.  برخی می گویند این تلاش با هدف مستقیم بر ضد چین صورت می گیرد ولی اشاعه این سامانه از نحوه گسترش فضا و عملکرد سامانه های A2/AD   حکایت دارد.

3- فروش سامانه های اس - 300 به ایران بیانگر بازگشت دوران رقابت های ژئوپولیتیک به منطقه است:‌

شاید هرگز دوست نداشته باشیم به روزهایی بازگردیم که در آن  به هر دستاورد علمی در جهان باید در سایه رقابت سیاسی با ابر قدرت دیگر نگریسته می شد.  در هر حال به خوبی روشن است که روسیه به جهان از همین دریچه و لنز می نگرد.  اعمال تحریم های غرب بر ضد روسیه در واکنش به دخالت های مسکو در اوکراین- هزینه های چشمگیر و زیادی بر دوش اقتصاد روسیه تحمیل کرده است و موجب تشدید هر چه بیشتر تنش میان مسکو و غرب شده است. امروزه به نظر می رسد دامنه های این تنش به وضعیت ایران کشیده شده است.  با فروش آتی این سامانه های موشکی پیشرفته به ایران ،‌ ظاهرا روسیه برای افزایش هزینه های غرب در صورتی که دخالت نظامی در این قضیه را لازم بداند ، راهی مناسب پیدا کرده است.

یک نتیجه گیری نهایی:‌
راه ضروری برای کسب آمادگی و مقابله با تهدید اس - 300 دقیقا مقابله با پیامدهای منفی ناشی از کاهش بودجه نظامی مصوب سال 2013 و نیز محدودیت های بودجه ای مصوب سالهای 2014/ 2015 است.  اخیرا دبورا جیمز وزیر نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد  نیمی از پیکره یگان های رزمی نیروی هوایی ، از سطح آمادگی لازم برای جنگ های تمام عیار و هدف زنی بالا برخوردار نیستند.  و با توجه به اشاعه فناوری های نوین تسلیحاتی مانند فروش سامانه های اس - 300 روسی به ایران ، آمار و ارقام نیروی هوایی در این خصوص چندان دلگرم کننده و راضی کننده به نظر نمی رسند.


چهار شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن