واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۱۷ق.ظ)
طرح استاني شدن انتخابات مجلس به کجا خواهد کشيد؟ موج- طرح استاني شدن انتخابات در حالي در دستور کار مجلس قرار گرفت که همچنان بر سر نهايي شدن آن چالش و بحث زياد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، طرح استاني شدن انتخابات مجلس در حالي در دستور کار مجلس قرارگرفت که همچنان مخالفان و موافقان زيادي دارد. با اين حال مجلس امروز با کليات اين طرح موافقت کرده است و قرار است که براي بررسي ابهامات و برخي مشکلات دوباره در کميسيون شوراها برگردد. از طرفي دولت نيز با اين طرح مخالفت کرده است. اين جريانات در حالي است که اين براي چندمين بار است که طرح استاني شدن در دستور کار قرار مي گيرد و دوره هاي گذشته نيز محل بحث بوده است. با اين حال در گام نهايي با مخالفت رو به رو شده است.اين بار هم برخي مخالفان طرح معتقد هستند که شوراي نگهبان با اين طرح مخالفت خواهد کرد. بحثي هم که صورت مي گيرد بر سر معايب اين طرح است. حجت الاسلام والمسلمين دخيل عباس زارع زاده مهريزي، سخنگوي کميسيون شوراها و امور داخلي در اين باره به موج گفته است: « از محسنات اين طرح آن است که مجلس را در به سمت امور محوله خود يعني قانونگذاري سوق ميدهدوکمتر در مسائل محيطي ديگر درگير مي شود. ديگر اين که ديدگاه ها از حالت منطقه اي خارج مي شود. از معايب اين طرح هم اين است که اولاً انتخابات بيشتر قبيله اي و طايفه اي مي شود، چون احزاب هنوز در کشور ما شکل نگرفته اند و مردم کمتر گرايش به راي دادن پيدا مي کنند. ثانياً نمايندگان کمتر مي توانند ارتباط مردمي داشته باشند. از طرفي مردم هم انگيزه راي دادن ندارند.نمونه آن هم پايلوت تهران بوده است که آمار راي دهندگان پايين بوده است. ثالثا نماينده خيلي تلاش نمي کند مسووليت محيطي براي خودش کسب کند. به عبارتي نماينده بي خيال مي شود. اين امر در فضاي انتخابات تاثير بدي مي گذارد. همچنين باعث رشد بي عدالتي مي شود.»
وي معتقد است: « اين طرح به ضرر مردم است و برخلاف باور عده اي به رشد دموکراسي در جامعه هم کمک نخواهد کرد.»
عده اي از نمايندگان مجلس نيز بار مالي و تحميل هزينه هاي اقتصادي، وارد شدن باندهاي قدرت و ثروت با پولهاي کثيف به جريان انتخابات و مجلس را از معايب اين طرح دانسته اند.
از طرفي حميدرضا ترقي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه در اين باره به موج گفته است: «در صورت اجراي اين طرح، مجلس به جايگاه واقعي خودش نزديک مي شود و از پرداختن به مسايل بخشي باز مي دارد .نمايندگان که در استان انتخاب شوند از وزن بيشتري در سطح استان برخوردار مي شوند. به علاوه سطح کيفي نمايندگان و پايگاه اجتماعي آنها هم بالاتر خواهد رفت. چون بايد استاني فکر کنند و ذهنشان در پي گيري مسائل منطقه اي کند نمي شود. اين کلان نگري باعث مي شود که جايگاه واقعي مجلس پيدا شود و از درگير شدن در مسائل ريز حوزه هاي انتخابيه و مسائل اجرايي دور مي کند. از طرفي دولت با فراغ بال به امور خود رسيدگي مي کند و درگير تغييرات نمايندگان نمي شود. همچنين ثبات مديريت در شهرها تقويت مي شود. در مجموع به نفع کشور و مردم خواهد بود.»
دکتر حشمت الله فلاحت پيشه هم به موج گفته است: «اين طرح خوبي است و به نظر مي رسد با وجود مخالفت ها به نتيجه برسد و نهايي شود چرا که خواست عمومي، اکثريت نخبگان و الزامات اداري کشور بيش از گذشته نياز به تصويب اين طرح را نشان مي دهد.»
با اين حال بايد ديد که پس از رفع ابهامات در کميسيون شوراها پس از دوهفته، مجلس چه اظهار نظري بر آن خواهد کرد. اين در حالي است که برخي نمايندگان معتقدند که اين طرح به انتخابات امسال نمي رسد. در اين ميان و با وجود تصويب مجلس با توجه به مخالفت دولت به نظر مي رسد که اين بار هم شوراي نگهبان با اين طرح مخالفت کند؛ چرا که به نظر بار هزينه هاي اقتصادي اين طرح بر پيکره توسعه سياسي آن مي چربد. به عبارتي هنوز ابهامات مربوط به تامين هزينه ها با توجه به چند قوميتي بودن ايران جاي سوال و پرسش دارد. با اين حال باز هم بايد منتظر ماند و ديد که در دو هفته ديگر مجلس چگونه با اين طرح برخورد مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]