واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۱۶ق.ظ)
تلاش NPC براي ايجاد قراردادهاي بلند مدت در بورس کالا موج - معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با تاکيد بر اين که بورس کالا ارتباط مستقيم ميان توليد کننده و مصرف کننده را از ميان برده است، گفت: هم اکنون به دنبال راهکاري براي امضاي قراردادهاي بلند مدت در بورس هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس شعري مقدم، با تاکيد بر اين که بورس کالا ارتباط مستقيم ميان توليد کننده و مصرف کننده را از ميان برده است، گفت: در گذشته زماني که محصول با مشکلات کمي و کيفي همراه بود خريدار مي توانست با يک تماس، انتقاد يا خواسته خود را به توليد کننده ارائه دهد، در حالي که امروزه در فضاي بورس اين امکان وجود ندارد.
وي با بيان اين که معامله در بورس کالا براي تامين نيازهاي کوتاه مدت و مقطعي مناسب است، گفت: سرمايه گذاران خارجي براي توسعه در بخش هاي پايين دستي صنعت پتروشيمي بايد بتوانند براي ارزيابي اقتصاد توليد خود قراردادهاي بيش از 10 سال در بورس براي خريد خوراک امضا کنند، از اين رو هم اکنون به دنبال راهکاري براي اين موضوع هستيم.
شعري مقدم ادامه داد: با توجه به نبود امکان امضاي قراردادهاي بلند مدت در بورس ايران هم اکنون سرمايه گذاران داخلي و خارجي در بخش صنايع تکميلي در کشور سرگردان هستند؛ زيرا کارخانه دار يا سرمايه گذار تمايل به برنامه ريزي بلند مدت و سالانه دارد.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي تصريح کرد: اگر بخواهيم طبق اصول بازارهاي جهاني در کشور مبادلات محصولات پتروشيمي داشته باشيم بايد بورس يکي از کانال هاي معامله باشد نه تنها کانال، البته در اين کانال خريداران و فروشندگان هر دو بايد منافع خود را در آن ببينند.
وي درباره آخرين وضع تعيين فرمول بلند مدت نرخ خوراک پتروشيمي ها اظهار داشت: بر اساس قانون وزارت خانه هاي نفت، اقتصاد و دارايي و صنعت و معدن و تجارت تنها چهار ماه فرصت دارند تا اين فرمول را نهايي کنند.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي پيش تر گفته بود که ساخت و تکميل زيرساخت ها همگام با افزايش تامين مالي طرح هاي توسعه اي مي تواند جاني تازه به صنعت پتروشيمي کشورمان بدهد و در اين مسير آماده همکاري و تعامل با علاقه مندان به سرمايه گذاري هستيم و زمينه براي حضور سرمايه گذاران فراهم است.
وي با اشاره به امکان جذب سرمايه گذاري جديد داخلي و خارجي در سال 94 با توجه به فضاي مثبت موجود در کشور، اظهار کرد: خوشبختانه ظرفيت هاي فراواني براي توسعه صنعت پتروشيمي ايران موجود است و با همدلي و همکاري مي توانيم جهش دوم اين صنعت را با جذب سرمايه گذاري هاي جديد محقق کنيم.
شعري مقدم با بيان اين که پارسال با وجود همه چالش هاي موجود در مسير توسعه و نيز توليد محصولات، سهم پتروشيمي در اقتصاد کشور افزايش يافت گفت: پارسال در جذب سرمايه گذاري هاي تازه برنامه هاي پيش بيني شده محقق نشد و اميد مي رود امسال بتوانيم سرمايه هاي تازه داخلي و خارجي را وارد صنعت پتروشيمي کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]