محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842329752
طیبنیا: بانک مرکزی مسئول مستقیم نظارت بر عملکرد بانکهاست نه وزارت اقتصاد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: طیبنیا: بانک مرکزی مسئول مستقیم نظارت بر عملکرد بانکهاست نه وزارت اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سؤال برخی نمایندگان مجلس درباره افزایش نرخ سود بانکی گفت: براساس قانون پولی و بانکی، بانک مرکزی مسئول تنظیم و اجرای سیاستهای پولی کشور است و باید نظارت لازم را بر اجرای این سیاستها اعمال کند.
به گزارش نامه نیوز علی طیبنیا امروز با حضور در صحن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش برخی نمایندگان مجلس درباره نرخ سود بانکی اظهار داشت: براساس قانون پولی و بانکی، بانک مرکزی مسئول تنظیم و اجرای سیاستهای پولی کشور است و باید نظارت لازم را بر اجرای این سیاستها اعمال کند تا بانکها و مؤسسات اعتباری براساس این قوانین فعالیت کنند.
وی با اعلام اینکه براساس بند 92 قانون برنامه پنجم توسعه، تعیین نرخ سود تسهیلات بانکی بهعهده شورای پول و اعتبار است، گفت: در قوانین برنامه چهارم و پنجم نیز این وظیفه بر شورای پول و اعتبار گذاشته شده است و رئیس کل بانک مرکزی ریاست این شورا را بهعهده دارد بهنحوی که دبیرخانه شورای پول و اعتبار در بانک مرکزی مستقر است.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: بر همین اساس وزارت اقتصاد تنها بهعنوان یک عضو در این شورا حضور داشته و یک حق رأی دارد.
وی گفت: در حال حاضر در بازار پول اضافه تقاضا وجود دارد، بنابراین اگر تصمیم منسجمی در خصوص نرخ سود اتخاذ نشود بهطور حتم اضافه تقاضا در بازار به وجود آمده و زمینه بروز ایجاد خواهد شد.
طیبنیا با بیان اینکه نظارت بر عملکرد بانکها بهعهده بانک مرکزی است، گفت: اگرچه نظارت مستقیمی بهعهده وزارت اقتصاد نیست اما بهعنوان عضوی از شورای پول و اعتبار و هیئت وزیران به این سؤال مطروحه پاسخ میدهم. این سؤال یکی از دغدغههای جدی دولت است.
وی گفت: در دو سال گذشته تغییرات جدی در بازار پول کشور صورت گرفت. در گذشته با یک پدیده روبهرو بودیم که همواره نرخ سود سپرده از نرخ تورم کمتر بود و سپردهگذاران یارانهای را به گیرندگان پرداخت میکردند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در دو سال گذشته تورم از 40 درصد به 15 درصد کاهش یافت، گفت: نرخ تورم در سال 93، 19 واحد درصد کاهش یافت اما نرخ سود سپرده و تسهیلات کاهش نداشته است.
وی افزود: اگر نرخ سود تسهیلات را 28 واحد درصد در نظر بگیریم، نرخ سود واقعی تسهیلات 12.5 واحد درصد است. این نرخ بالای سود چند مشکل عمده را ایجاد میکند؛ مشکل اول اینکه واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی قادر نیستند با توجه به نرخ بازدهی فعالیت خود این نرخ بالای سود را بپردازند. بنابراین ما شاهد ناتوانی در پرداخت بدهی و ورشکستگی واحدها هستیم.
وی ادامه داد: مشکل دوم اینکه، بازار پول با سایر بازار داراییها متفاوت است. کارکرد مؤثر بازار سایر داراییها مثل بازار سرمایه با مشکلات جدی مواجه میشود، چرا که شاهد خروج نقدینگی از بازار سرمایه کشور هستیم.
طیبنیا گفت: نهایتاً نرخ سود بالا سهم داراییهای پرریسک را در بازار سرمایه افزایش میدهد و این امر نظام بانکی را آسیبپذیر میکند. بنابراین قطعاً سود سپرده و تسهیلات باید متناسب با نرخ تورم ساماندهی شود بهگونهای که با سایر داراییها هماهنگی داشته باشد.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: این ساماندهی باید بر اساس سه اصل صورت گیرد؛ منطق اقتصادی، قواعد شرعی و نظام بانکداری و شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور. اگر بدون توجه به این ملاحظات اقدامی صورت بگیرد میتواند تبعات منفی داشته باشد.
وی گفت: بهطور مثال اگر بانکهای منضبط نرخ سود را کاهش دهند، اما مؤسسات غیرمنضبط تبعیت نکنند، شاهد خروج سرمایه از بانکهای منضبط و تجمع آن در بانکهای غیرمنضبط خواهیم بود. همین موضوع منجر خواهد شد که تقسیم تسهیلات توسط بانکهای غیرمنضبط انجام شود و این بدین معنی است که منابع به تولید اختصاص نیابد.
بانکها نیازمند 20هزارمیلیارد تومان سرمایه جدید
طیبنیا با اعلام اینکه هم اکنون سرمایه بانکها پایین بوده و افزایش سرمایه در این بخش اتفاق نیفتاده است، اظهار داشت: افزایش سرمایه ایجاد شده از محل تجدید داراییها است. اما باید این نکته را تأکید کنم که نبود سرمایه در سیستم بانکی باعث میشود تا قدرت وامدهی آنها کاهش پیدا کند.
وی با اعلام اینکه باید 20هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی تزریق شود تا امکان وامدهی آنها به وجود آید، تصریح کرد: چگونگی تأمین این منابع در لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر اعلام شده است.
مطالبات معوق بانکها 92هزار میلیارد تومان شد
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه مطالبات معوق سیستم بانکی به 92هزار میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از این مطالبات مربوط به استمهال است بهنحوی که مطالبات غیرجاری سهم قابل توجهی را در این بخش به خود اختصاص داده است.
طیبنیا اضافه کرد: در چنین شرایطی سیستم بانکی امکان وامدهی به مشتریان خود را ندارد. ما در این رابطه تلاش میکنیم تا میان مشتریان خوشحساب و بدحساب تفکیکهای لازم صورت گیرد، در مورد بدهکاران بانکی نیز با قاطعیت برخورد خواهیم کرد.
طیبنیا اظهار کرد: بنگاههای کوچک در بازپرداخت بدهی دچار مشکل هستند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم این بدهکاری را تفکیک کنیم.
داراییهای مازاد بانکها 63درصد است
وی با تأکید بر اینکه در این راستا یک کارگروه ویژه در بانک مرکزی با حضور نمایندگان مجلس و قوه قضاییه و سایر بخشها تشکیل شده است، گفت: در حال حاضر داراییهای مازاد بانکها 63 درصد است درحالی که این رقم 23 درصد بیشتر از حد مجاز است. در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفته و بانکها باید نسبت به فروش آنها اقدام نمایند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اعلام اینکه کمبود نقدینگی در بازار باعث شده تا میان مؤسسات غیرمجاز برای جذب سرمایه مشتریان رقابت ناسالمی به وجود بیاید، اضافه کرد: در بسته کاهش نرخ سود و تسهیلات که در جلسه آینده شورای پول و اعتبار مورد بررسی قرار میگیرد باید به نکات مهمی توجه کرد، از آن جمله میتوان به تقویت نظارت بانک مرکزی در نظارت بازار تأکید کرد. البته باید به عوامل بروز وضعیت بازار نیز توجه کنیم.
وزیر اقتصاد در ادامه درباره بانک کشاورزی بیان کرد: کل مانده 38هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت مصارف به منابع 147 درصد بوده است و بیش از 90درصد تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 254هزار میلیارد ریال بهتعداد 1میلیون و 504هزار طرح پرداخت شده است که 67 درصد سرمایه در گردش و 33 درصد سرمایهای بوده است.
طیبنیا گفت: استمهالی که صورت گرفته است، بر اساس تکالیف قانون بودجه در طول یک سال 100هزار میلیارد ریال یعنی 10هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی تعداد 1میلیون و 150هزار پرونده بوده است. از این استمهالها 40 درصد معوق بوده است.
وی بیان کرد: کل طرحهایی که بانک کشاورزی تملیک کرده 800 میلیارد تومان بوده است.
طیبنیا گفت: سعی کردهایم در شرایط فعلی نهایت مدارا را نسبت به گیرندگان تسهیلات داشته باشیم. خودمان را همنظر با نمایندگان سؤال کننده میدانیم. تلاش خود را برای ساماندهی نظام بانکی داشتهایم.
منبع: تسنیم
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
وزیر اقتصاد: بانکمرکزی مسئول نظارت بانکهاست
وزیر اقتصاد بانکمرکزی مسئول نظارت بانکهاست وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوال برخی نمایندگان مجلس درباره افزایش نرخ سود بانکی گفت براساس قانون پولی و بانکی بانک مرکزی مسئول تنظیم و اجرای سیاست های پولی کشور است و باید نظارت لازم را بر اجرای این سیاستها اعمال کندتحلیل عملکرد ساختمان شیشهای میرداماد: آیا سیاستهای بانک مرکزی در راستای اقتصاد مقاومتی است؟
تحلیل عملکرد ساختمان شیشهای میرداماد آیا سیاستهای بانک مرکزی در راستای اقتصاد مقاومتی است وظایف ساختمان شیشهای میرداماد در اقتصاد ایران چیست آیا بانک مرکزی تاکنون عملکرد موفقی در حوزهی سیاستگذاری بانکی و تولید داشته است نواقص کار کجاست و چه اقداماتی باید در اینباره صورت گدر جلسه مسئولان بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد ارائه برنامه ساماندهی موسسات مالی غیر مجاز به شورای
در جلسه مسئولان بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شدارائه برنامه ساماندهی موسسات مالی غیر مجاز به شورای عالی امنیت ملی تا ۶ ماه آینده دفاع سیف از حدف سپرده بیش از یک سالمعاون نظارتی بانک مرکزی گفت تا شش ماه آینده مجموعه تدابیر و اقداماتی تدوین و جهت تصویب به شورای عالی امننياز به استقلال بانک مرکزي / بانک ها تابع اقتصاد توليدمحور نيستند
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ۱۰ ۱۳ق ظ بررسي برنامه ششم نياز به استقلال بانک مرکزي بانک ها تابع اقتصاد توليدمحور نيستند موج - عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي گفت دولت بايد بهبود محيط کسب و کار و امنيت و حمايت از سرمايه گذار را جزو پر اولويت ترين اقدامات خود براي خروج از رکودواکنش وزیر اقتصاد به اختلاف نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار
واکنش وزیر اقتصاد به اختلاف نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت ما در سالی هستیم که طبق بیانات رهبری دولت و مجلس باید با یکدیگر همدلی و همزبانی داشته باشند تا مشکلات کشور کمتر شود به گزارش نامه نیوز علی طیبنیا در حاشیه مراسم ختم مادر حجتالمشاور رئیس جمهور در مناظره اقتصاد مقاومتی مطرح کرد پیشنهاد تدوین بودجه توسط وزارت اقتصاد/ بانکها عامل اصلی مع
مشاور رئیس جمهور در مناظره اقتصاد مقاومتی مطرح کردپیشنهاد تدوین بودجه توسط وزارت اقتصاد بانکها عامل اصلی معوق شدن وامهای میلیاردیمشاور رئیس جمهور پیشنهاد داد برای اینکه وابستگی بودجه به نفت قطع شود تهیه و تدوین بودجه سالانه به جای اینکه در سازمان مدیریت انجام شود بر اساس درآمدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن: بانک مرکزی با افزایش وام مسکن موافق است
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن بانک مرکزی با افزایش وام مسکن موافق است مدیرکل اقتصاد و برنامهریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی از تلاش این وزارتخانه برای ایجاد شرکتهای اجارهدهنده مسکن خبر داد به گزارش نامه نیوز علی چگنی گفت مؤلفههای رکود مسکن شامل شاخصهای تولید معانتقاد از عدم نظارت بیمه مرکزی بر عملکرد سایر بیمهها |اخبار ایران و جهان
انتقاد از عدم نظارت بیمه مرکزی بر عملکرد سایر بیمهها کد خبر ۴۹۰۷۳۸ تاریخ انتشار ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۵ - 12 April 2015 عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس عملکرد شرکتهای بیمه را در سال گذشته ضعیف عنوان کرد و گفت برخی از بیمه گزاران فقط به منافع خود فکر می کنند و به فکر رضافارس گزارش میدهد اقدامات عجیب و بی سر و صدای وزارت علوم به دانشگاه علوم اقتصادی رسید/ اعتراض دانشجویان به ادغ
فارس گزارش میدهداقدامات عجیب و بی سر و صدای وزارت علوم به دانشگاه علوم اقتصادی رسید اعتراض دانشجویان به ادغام دو دانشگاه در میان سکوت مسئولاناقدامات عجیب و بی سر و صدای وزارت علوم دولت یازدهم در دانشگاهها در سال ۹۴ با ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی آغاز شد که ایتحریم بانک مرکزی مستقیما به هسته ای مربوط نیست
تراز شاید تصور شود وقتی صحبت از تحریمهای مرتبط با هستهای میشود مشخص است که از چه تحریمهایی صحبت به میان آمده است این وضعیت طبیعی است چراکه بیشتر تحریمهای مهم که علیه ایران اعمالشده است در سالهای اخیر و بعد از تشدید شدن پرونده هستهای ایران بوده است اما اگر از منظر حقوقیگزارش رئیس کل بانک مرکزی و رئیس صندوق توسعه ملی به کمیسیون اقتصادی
سهشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۵ در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سیف و صفدر حسینی روسای بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی گزارشی از نحوه عملکرد خود و نهاد متبوع شان به سمق و نظر اعضای کمیسیون اقتصادی رساندند سید ناصر موسوی لاریگانی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفتوبانک مرکزی فقط در زمان مرحوم نوربخش به وظایفش عمل می کرد / ضعف نظارت مشهود است
تراز آلبرت بغزيان استاد دانشگاه با بیان اینکه بانک مرکزی را باید اقتصاددانها اداره کنند گفت در هیچ زمینه ای بانک مرکزی موفق نبوده و نتوانست به وظیفه خود عمل کند زیرا اصلا نظارتی نکرده است و نباید به مرحلهای برسیم که یک سوزن در انبار کاه بیافتد پایگاه خبری تحلیلی تراز آلبمعاون بانکی وزارت اقتصاد: بانکها سرمایه گذاری های غیر بانکی را واگذار می کنند
معاون بانکی وزارت اقتصاد بانکها سرمایه گذاری های غیر بانکی را واگذار می کنندمعاون امور بانکی بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت در لایحه قانونی که هم اکنون در شورای نگهبان در حال بررسی است بانکها باید ظرف سه سال سرمایهگذاری های غیر بانکی را واگذار کنند به گوزارت نفت برای پرداخت حقوق کارکنان از بانک مرکزی وام گرفت
وزیر نفت اعلام کرد وزارت نفت برای پرداخت حقوق کارکنان از بانک مرکزی وام گرفت شناسهٔ خبر 2534046 سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۴ اقتصاد > انرژی وزیر نفت بااشاره به پابرجا ماندن بدهی نفتی نیروی انتظامی دستورات جدید دادستان تهران درباره قیمتگذاری امول زنجانی را تشریح کرد و گفرییس کل بانک مرکزی؛ 20درصد نقدینگی نزد موسسات غیرمجاز/ دارایی های مردم در خطر موسسه های خارج از نظارت
رییس کل بانک مرکزی 20درصد نقدینگی نزد موسسات غیرمجاز دارایی های مردم در خطر موسسه های خارج از نظارت - ولی الله سیف با هشدار به مردم برای اعتماد به موسسات مالی غیرمجاز از وجود 15 تا 20 درصد نقدینگی کشور نزد این موسسات خبر داد به گزارش نامه نیوز رییس کل بانک مرکزی با اعلام برنوزارتخانهها از مناطق آزاد دست بردارند/ تعلل بانک مرکزی عامل تاخیر در تدوین قوانین پولی
چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۴ دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تعلل بانک مرکزی را عامل تاخیر در تدوین قوانین پولی و بانکی خاص مناطق آزاد عنوان کرد و گفت یکی از مشکلات اجرای برنامههای توسعه در مناطق آزاد دخالت دستگاههای ملی و وزارتخانهها است که امیدواریم به زودیرئیس کل بانک مرکزی: سیاست های پولی باید در جهت مقاوم سازی اقتصاد در مقابل شوک های خارجی باشد
رئیس کل بانک مرکزی سیاست های پولی باید در جهت مقاوم سازی اقتصاد در مقابل شوک های خارجی باشد رئیس کل بانک مرکزی در اجلاس بهاره صندوق بین المللی پول و در نشست روسای کل بانک های مرکزی گروه 24گفت سیاست های مالی و پولی باید با هدف کاهش آسیب پذیری و مقاوم سازی اقتصاد در مقابل شوک های-
گوناگون
پربازدیدترینها