واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۳۱ب.ظ)
رئيس دانشگاه علوم پزشکي لرستان: آمار زايمان سزارين در لرستان 13 درصد کاهش يافت موج - رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان لرستان با اشاره به اينکه زايمان به شکل سزارين عوارضي را هم براي نوزاد و هم براي مادر به دنبال دارد،گفت: در سال گذشته 13 درصد کاهش سزارين را داشتيم.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، کورش ساکي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي لرستان، ظهر سهشنبه، يکم اردبيهشت، در ديدار با دستاندرکاران سلامت استان با نماينده وليفقيه در استان لرستان بهمناسبت آغاز هفته سلامت در بيت نماينده وليفقيه در استان برگزار شد، گفت: امروزه ماشيني شدن زندگي و تغذيه نامناسب، باعث کمتحرکي شده است، لذا بايد جهت بهبود سلامتي مردم از نظر تغذيه به دستورات اسلامي توجه کنند.
وي اجراي طرح تحول سلامت توسط رئيس جمهور را مهمترين کار دولت دانست و افزود: امروز، طرح تحول سلامت مورد اقتباس و الگوگيري ديگر کشورهاست.
ساکي با بيان اينکه معضل درمان تبديل به يک مشکل اساسي در نظام شده بود، عنوان کرد: طرح تحول سلامت در هفت بسته شروع شد که مهمترين تأثير آن کاهش فرانشيز بيماران بود بهطوريکه هزينه پرداختي بيمار براي بيمهشدگان شهري شش درصد و براي بيمه شدگان روستايي سه درصد از کل هزينه توسط بيماران بود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي لرستان، ترويج زايمان طبيعي را از ديگر برنامههاي طرح تحول سلامت دانست و تصريح کرد: باتوجه به سياست استعماري، فرهنگ سزارين در کشور ترويج پيدا کرد بهطوريکه 50 درصد زايمانها از طريق سزارين بود و از عوارض سزارين کاهش مواليد و به خطر افتادن جان بيمار بود بهطوريکه رشد جمعيتي از 4/8 متوسط سالانه به 1/8 درصد رسيده است، اما در سال گذشته 13 درصد کاهش سزارين را داشتيم.
ساکي افزود: امروز قرصهاي روانگردان، جادههاي غيراستاندارد، حوادث رانندگي، خشونتهاي اجتماعي و رفتارهاي اجتماعي بهويژه در جاهايي که داراي فرهنگ قبيلهاي و عشيرهاي ميباشند، تهديد کننده جان انسانهاست که با بهرهگيري از فرهنگ قرآن و دستورات دين ميتوان اين مشکلات را حل کرد.
وي با اشاره به افتتاح اولين اورژانس هوايي کشور در لرستان عنوان کرد: خداوند در بحث ديه انسانها در قرآن ميفرمياد: جان انسانها، هيچ رقمي قابل مقايسه نيست کمااينکه، بهرهگيري از اورژانس هوايي ميزان مرگ و مير مادران باردار 45 درصد کاهش يافت.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي لرستان با اشاره به اينکه شعار سازمان بهداشت در سالجاري امنيتت غذايي از مزرعه تا سفره است، تصريح کرد: امروز جامعه در حال گذر از سبک سنتي زندگي و کمتحرکي و ماشيني شدن پيش ميرود که اين عوامل باعث ايجاد بيماريهاي نوپديد و افزايش بيماريهاي قلبي و عروقي شده است.
وي در تشريح برنامههاي علوم پزشکي لرستان اظهار کرد: احداث 9 درمانگاه تخصصي در استان، تجهيز بيمارستان اليگودرز، 5 مرکز تشخيص درمان و غربالگري سرطان، نصب MRI بيمارستان شهيد رحيمي و سيتياسکن بيمارستان پلدختر و کلنگزني بيمارستان کوهدشت را از اهم فعاليت و برنامه علوم پزشکي لرستان در سالجاري دانست.
رئيس علوم پزشکي لرستان به ايجاد خيرين سلامت در علوم پزشکي از سال گذشته اشاره کرد و افزود: در بحث سلامت، مشارکت مردم ميتواند تاثير بزرگي براي ارتقاي سلامت بگذارد کمااينکه در سال گذشته مردم بروجرد براي بيمارستان و درمانگاههاي بروجرد 760 ميليون تومان کمک کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]