تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831114050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعبه‌داری کدام بانک بزرگ کشور فاقد توجیه اقتصادی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: تنور تاسیس شعب جدید بانک ها با ساختمانهایی مجلل و تابلوهایی رنگارنگ در سراسر کشور به ویژه در پایتخت به شدت داغ شده،گویی که بنگاه‌های اقتصادی در هیبت بانک، درتلاشند تا جای جای نقاط پایتخت را با افتتاح شعب، به تکه‌ای از خاک بنگاه خویش مبدل سازند.

به گزارش تراز ،غیر قابل انکار است که رشد قارچ گونه شعب بانک ها درسالیان اخیر روندی صعودی داشته به نحوی که درحال حاضر،سرانه تعداد شعب بانکی درکشور از بسیاری از کشورهای باحجم اقتصادی گسترده نیز فراتر رفته است.
براساس اعلام بانک جهانی به ازای هر 100 هزار نفر در ایران ۲۹.۱ شعبه بانک وجود داشته، رقمی که به نظر می رسد تعداد آن به مراتب بیشتر از کشورهای توسعه یافته ای چون آلمان، اتریش، انگلیس و نروژ است؛در آلمان به ازای هر100 هزار نفر 15.5 شعبه بانک، در اتریش 15 شعبه، در انگلیس 24.2 شعبه، و در نروژ 10.7 شعبه تاسیس شده است.
بررسی سوابق تاسیس شعب بانک ها درسالیان اخیر مبین این امر بوده که رشد شعب بانک ها در ایران بیشتر در دولت نهم و دهم و بویژه در سال های پایانی دولت که کشور با وضعیت بغرنج اقتصادی رو به رو شد جدی داشته است.
گسترش شعب بانک ها در سالیان اخیر درحالی رخ داده که به نظر می رسد بانک ها در سالیان اخیر از وظایف اصلی خود فاصله گرفته اند و با روی آوردن به بنگاه داری آسیب های بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده اند، موضوعی که در واقع با زیرسوال بردن اصالت بانکداری، این پرسش را در ذهن به وجود آورده که فلسفه وجودی رشد فزاینده شعب بانک‌ها درچیست؟
مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی گفته است که ایجاد شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری فقط براساس تصمیم هیات مدیره بانک ها و در چارچوب آئین‌نامه «ایجاد یا تعطیل شعبه یا باجه موسسات اعتباری در داخل کشور» مصوب شورای پول واعتبار و دستورالعمل اجرایی آن امکان‌پذیر است.
حمید رضا آذرگون افزوده که محل فعالیت شعبه و یا باجه بانک ها باید به لحاظ استانداردهای امنیتی و حفاظتی مورد تایید بلاشرط مراجع انتظامی قرار گیرد و افزوده است که یکی از استانداردهای لازم‌الرعایه در ایجاد شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری، میزان سرمایه و رعایت نسبت خالص دارایی‌های ثابت به حقوق صاحبان سهام پس از کسر سود انباشته و سود قطعی نشده است
به گفته وی، برای ایجاد واحدهای بانکی توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری تعداد کمینه‌ای در نظرگرفته نشده است.
مدیراداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی گفته است که براساس ماده (4) آیین‌نامه «ایجاد یا تعطیل شعبه یا باجه موسسات اعتباری در داخل کشور» ایجاد شعبه و یا باجه و تبدیل باجه به شعبه فقط با رعایت حد مجاز «نسبت خالص دارایی‌های ثابت به حقوق صاحبان سهام پس از کسر سود انباشته و سود قطعی نشده» که معادل 30 درصد بوده، امکان‌پذیر است.
طبق اعلام وی، درصورت عدول بانک‌ها از ضوابط و مقررات بانک مرکزی در ایجاد شعب علاوه بر اقداماتی که بانک مرکزی از طریق غیرفعال کردن شناسه اختصاصی واحدهای بانکی می‌تواند انجام دهد،این دسته از بانک‌ها مشمول مجازات‌های انتظامی موضوع ماده (44) قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351 نیز می‌ شوند.
آذرگون افزود:که به موجب آیین‌نامه ایجاد یا تعطیل شعبه یا باجه موسسات اعتباری در داخل کشور، موسسات اعتباری موظف‌اند اطلاعات مربوط به ایجاد و تبدیل شعب و یا باجه‌های خود را در اختیار بانک مرکزی قرار دهند؛ علاوه بر اطلاعات ارسالی از سوی موسسات، این بانک نیز از طریق بازرسی‌های حضوری و غیرحضوری ادواری، برحسن اجرای آیین‌نامه‌های اجرایی نظارت می‌کند.
وی تاکید کرده است که تعدادی از بانک‌ها از جمله بانک ملی بنابر وظایف و مسئولیت‌های حاکمیتی خود در راستای خدمت‌رسانی به مردم، نسبت به گسترش شعب خود، حتی‌در مکان‌هایی که توجیه اقتصادی ندارند، اقدام کرده اند.




سه شنبه 1 ارديبهشت 1394 ساعت 13:18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن