واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ (۱۷:۳۰ب.ظ)
برگزاري جشنواره و نمايشگاه ملي فناوري هاي آب، خاک و محيط زيست موج - همچنان که رهبر فرزانه انقلاب در جمع فعالان حوزه محيط زيست نکاتي را بيان فرمودند، ميتوان دغدغههاي موجود شخص نخست مملکت ايران زمين را به لحاظ اجرايي نيز، قابل پيگيري براي سياست گذاري امروز و فرداي کشور دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، کرمي افزود: اضافه بر اين، موضوع آب، خاک و محيط زيست که حالا از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، عنوان يک جشنواره و نمايشگاه مهم و حياتي در سال جديد است، (اينجا بد نيست اطلاع دهم که جلسه هفتگي با حضور شخص ستاري در بحث آب منعقد ميشود) از ديرباز نزد ايران کهن و متمدن، امري حياتي و در سطح اول بوده است.
چه پيش از اسلام و چه پس از آن، آب، خاک و محيط زيست سبب ساز خلاقيتها و اختراعات جاودانه اي شده است که هنوز هم نوع بشر در جاي جاي اين کره خاکي، بدون پرداخت حق کپي رايت معنوي به ايرانيان؛ يعني حتي نام بردن از پديد آورندگان، از آنها بهره ميگيرد و روزگار ميگذراند.
وي بيان داشت: ادبيات ما که مايه فخر عالم است، به چهار عنصر آب، باد، خاک و آتش که تفسيري ديگر از همين موضوع کلي محيط زيست است، بهايي بس سترگ داده است و در جاي جاي درخشان آن، گل سرسبد ماجراست. اين؛ يعني ما در هر نقطه اي از تاريخ در فرهيختهترين حد آن، به فکر محيط زيست و عناصر حياتي آن بوديم و براي به نيکي پاس داشتنش، علمها داشته ايم و نوآوري و فناوريهاي بسيار به کار برده ايم. از آن مهمتر در بعد ديني و مذهبي ماجرا که در اجتماع بروز و ظهور داشته نيز توجه به عناصر محيط زيست و به ويژه در بهينه مصرف کردنش، در کنار آيات قرآن و احاديث و روايات بسياري از ائمه و بزرگان ديني مان داشته ايم که هر يک چراغي است پرفروغ براي رفتار و کردارمان.
اما امسال که سال «همدلي و هم زباني» ملت و دولت است، اين مهم ميتواند يک موضوع عيني در اين تعامل دو طرفه اميد به يک بازگشت به خويش تاريخي داشت. اصل ماجرا اين است که ما در حال حاضر از مسير اصلي تاريخي مان به حاشيه رفتهايم و آب، خاک و محيط زيست را با خطرهاي بسيار مواجه ساخته ايم.
براي نجات اين مهم، فرهنگ سازي و همراهي عموم مردم، تنها راه رسيدن به نقطه مطلوب و سرمنزل مقصود است. حالا که شبکههاي اجتماعي در جامعه ايراني به سرعت رسوخ کرده است و قطار افکار عمومي را به اين سو و آن سو ميبرد، کاش به جاي آن که شاهد رواج موضوعات مبتذل و کم مايه مرسوم در برخي شبکهها و گروهها باشيم، چه نيک خواهد بود اگر با مواجهه با فرهنگ غني ايراني اسلامي در اين حوزه به داشتههاي گذشتهمان در مورد حفاظت از محيط زيست و مصرف بهينه آب بپردازيم و از تجربيات مان براي بهتر کردن «حال» محيط زيست مان بهره بگيريم و ضروريات را جايگزين ضروريات کنيم.
کرمي افزود: معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، با برپايي «جشنواره و نمايشگاه ملي فناوريهاي آب، خاک و محيط زيست»، يک گام مهم به پيش گذاشته است و اينک نوبت تک تک ايرانيان است تا همدلي و هم زباني شان را با دولت خدمتگزار همراه کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]