محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830601527
بیکارترین رشته های تحصیلی را بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ۱.۲ میلیون درس خوانده بیکار و۵.۷ میلیون نفر که فقط برای مدرک درس خوانده اند. بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.
به گزارش تراز ،مهم ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می شوند. در شرایط فعلی، مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشته های دانشگاهی حتی در مهندسی و پزشکی نیز وجود دارد.
دو دهه پیش که خانواده ها فرزندان خود را برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور تشویق می کردند هرگز فکر نمی کردند که در آینده ای نه چندان دور، تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانانشان به عرصه اجتماع تبدیل خواهد شد.
کارشناسان معتقدند دانشگاه همانقدر که می تواند به افزایش دانایی ها و آگاهی افراد کمک کند به همان میزان نیز می تواند شدیدا ذائقه جوانان را برای کار تغییر دهد به نحوی که اغلب جوانان پس از طی دوران تحصیل خود برای ورود به بازار کار و پذیرش پیشنهادهای شغلی با مشکل مواجه می شوند.
آنها فکر می کنند که تنها در رده های مدیریتی و مشاغل پشت میزنشینی باید وارد شوند و اساسا اگر قرار بود وارد مشاغل ساده، فنی، مهارتی و کارگری شوند راه دانشگاه را در پیش نمی گرفتند؛ بنابراین قالب شدن این دیدگاه در بین جوانان دانشگاه رفته، باعث می شود تا معضل بیکاری آنها به بزرگترین مسئله داخلی دولت تبدیل شود.
معضلی به نام بیکاری تحصیل کرده ها
از سویی، کارشناسان بازار کار و کارفرمایان می گویند آنچه که جوانان از دانشگاه ها می آموزند منطبق بر نیازهای روز بازار کار کشور نیست و اساسا چنین نگاهی که شاید لازم باشد برای دوره ای پذیرش دانشجو در برخی رشته ها به دلیل اشباع بازار متوقف شود، وجود ندارد.
دانشگاه ها سالیان متمادی است که با ایجاد رشته های گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشویق جوانان به ورود به عرصه های تحصیلی هستند بی آنکه لازم بدانند پژوهشی کاربردی انجام دهند تا مشخص شود آیا واقعا امروز تحصیلات آکادمیک توان رفع نیازهای بازار کار کشور را دارد و یا خیر؟ همچنین این پرسش باید جواب داده شود که تا چه زمانی لازم است دانشگاه ها در تمامی رشته ها دانشجو تربیت و به صف بیکاران اضافه کنند، بدون اینکه لحظه ای برای کار آنها فکری شده باشد؟
به عقیده کارشناسان، نگاه کسب درآمد دانشگاه ها از پذیرش دانشجو و فرار از پذیرش هرگونه مسئولیت درباره اشتغال و پس از تحصیلات دانشگاهی افراد باعث شده تا امروز دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از خروجی دانشگاه ها تجربه تلخ بیکاری را بچشند.
وزارت کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و بیکارترین رشته های دانشگاهی کشور اعلام کرد: جامعه فارغ التحصیل یا در حال تحصیل سرمایه انسانی هر کشوری محسوب می شود. امروزه منطبق نبودن رشته های تحصیلی با نیاز بازار کار یکی از مشکلاتی است که گریبان بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی را گرفته است.
در یکی دو دهه اخیر جامعه با گرایش روزافزون جوانان برای ورود به دانشگاه ها مواجه بوده و این روند همچنان ادامه دارد. این مساله به حدی رسیده که امروز در بسیاری از رشته های دانشگاهی که جوانان از آنها فارغ التحصیل میشوند، بازار کاری وجود ندارد و به اصطلاح بازار کار بسیاری از رشته اشباع شده است.
۵.۷ میلیون نفر درس خواندند تا مدرک بگیرند
باقی ماندن این شرایط درباره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و بی توجهی دانشجویان به لزوم کسب مهارت های شغلی مورد نیاز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی که انتظار می رود باید در وضعیت مناسبی باشد، بیش از سایر گروه ها در کشور باشد.
بنابراین یکی از دغدغه های کنونی کشور افزایش فارغ التحصیلان و دانش آموختگان آموزش عالی و جذب آنان در بازار کار است. در این میان، از یکسو خیل عظیم دانش آموختگان دانشگاه ها در کشور و رشد قابل توجه آنان و از سوی دیگر ناسازگاری مهارت های گروهی از آنان با فرصت های شغلی موجود، این احتمال را تقویت کرده که این ظرفیت و فرصت بزرگ، تبدیل به تهدیدی بزرگتر شود.
در همین راستا با نگاهی به نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی مهم ترین سوالی که به ذهن می رسد این است که دانش آموختگان چه رشته هایی بیشترین درصد بیکاران جامعه را تشکیل می دهند؟
از حدود ۱۱.۲ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل در کل کشور، متاسفانه ۵.۷ میلیون نفر (۵۱.۴ درصد) غیرفعال هستند. به عبارت دیگر بیش از نیمی از جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی هیچ نقشی در تولید ندارند. همچنین ۴.۴ میلیون نفر (۳۹ درصد) شاغل و ۱.۲ میلیون نفر (۹.۲ درصد) بیکار هستند.
۶ گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی
در سال ۱۳۹۲ حدود ۵.۹ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل را مردان تشکیل داده اند که متاسفانه ۲.۳ میلیون نفر (۳۹.۰ درصد) از آنان غیرفعال هستند. همچنین حدود ۵.۱ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل به زنان اختصاص دارد که از این جمعیت نیز حدود ۳.۴ میلیون نفر جمعیت غیرفعال (۶۵.۶ درصد) بوده اند.
نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در سال ۱۳۹۲ برای گروه مردان و زنان در کل کشور ۱۸.۹ درصد برای گروه مردان ۱۲.۸ درصد و برای گروه زنان ۳۱.۳ درصد بوده است. بیشترین نرخ بیکاری در گروه مردان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی علوم کامپیوتر (۲۲.۳ درصد)، صنعت و فناوری (۲۱.۸ درصد) و معماری و ساختمان سازی ۲۰.۸ درصد است.
همچنین نرخ بیکاری در گروه زنان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی حفاظت محیط زیست ۵۷.۷ درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات ۵۶.۲ درصد و معماری و ساختمان سازی ۵۵.۵ درصد بوده است.
بر اساس این نتایج، بیشترین نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی به ترتیب به استان های لرستان ۲۹.۵ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۲۷.۸ درصد و فارس ۲۷.۱ درصد اختصاص دارد. همچنین کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان هرمزگان ۶.۲ درصد است.
دوشنبه 31 فروردين 1394 ساعت 12:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
بیکارترین رشته ها در ایران کدامند؟
بیکارترین رشته ها در ایران کدامند بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر صنعت و فناوری معماری و ساختمان محیط زیست کشاورزی جنگلداری و شیلات هستند مهم ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن ببیکارترین رشته ها در ایران کدامند؟ |اخبار ایران و جهان
بیکارترین رشته ها در ایران کدامند بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر صنعت و فناوری معماری و ساختمان محیط زیست کشاورزی جنگلداری و شیلات هستند کد خبر ۴۹۳۰۸۴ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۶ - 20 April 2015 بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر صنعت و فناوری معماری6 گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی در ایران کدامند؟
6 گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی در ایران کدامند از حدود ۱۱ ۲ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل در کل کشور متاسفانه ۵ ۷ میلیون نفر ۵۱ ۴ درصد غیرفعال هستند به عبارت دیگر بیش از نیمی از جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی هیچ نقشی در تولید ندارندزنگ کتابخوانی به برنامه درسی رسمی اضافه میشود/تقلیل رشتههای تحصیلی به 3 رشته
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۸ رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از اضافه شدن زنگ کتابخوانی در برنامه درسی دانش آموزان خبر داد به گزارش سرویس آموزش و پرورش ایسنا - به نقل از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان گفت بر اساس طرحیحذف 730 رشته تحصیلی تا اواخر اردیبهشت ماه / پذیرش در رشتههای جدید برای مهرماه اعمال میشود
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد حذف 730 رشته تحصیلی تا اواخر اردیبهشت ماه پذیرش در رشتههای جدید برای مهرماه اعمال میشود رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی از حذف بیش از 700 رشته این دانشگاه طی دو ماه آینده و جایگزینی رشتههای جدید دراین دانشگاه بر اساس نیاز بازار کار خبر دمدیرکل آموزش و پرورش قزوین خبر داد برپایی نمایشگاه معرفی مشاغل و رشتههای تحصیلی در قزوین
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین خبر دادبرپایی نمایشگاه معرفی مشاغل و رشتههای تحصیلی در قزوینمدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین از برپایی نمایشگاه استانی معرفی مشاغل و رشتههای تحصیلی با همکاری دستگاههای دولتی و دانشگاههای قزوین در این استان خبر داد سالار قاسمی امروز در گفتوگوگزارش جدید دولت ازبیکاری فارغالتحصیلان/بیکارترین رشتهها کدامند؟
۵ ۷میلیون نفر فقط مدرک دارند گزارش جدید دولت ازبیکاری فارغالتحصیلان بیکارترین رشتهها کدامند شناسهٔ خبر 2537601 دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۹ اقتصاد > کار و تعاون ۴ ۴میلیون درس خوانده شاغل ۱ ۲ میلیون بیکار و۵ ۷ میلیون نفر فقط برای مدرک درس خواندند بیشترین بیکاران در رشتهافزایش دو رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
دلپیشه خبر داد افزایش دو رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام شناسهٔ خبر 2532744 یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۵ استانها > ایلام ایلام-رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از افزایش دو رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام خبر داد به گارش خبرنگار مهر علی دلپیشه ظهر یکشندستیابی بهتربه شغل آینده دانش آموزان با انتخاب مناسب رشته تحصیلی
معاون پرورشی وفرهنگی آموزش وپرورش شهرستان های استان تهران تاکید کرد دستیابی بهتربه شغل آینده دانش آموزان با انتخاب مناسب رشته تحصیلی خبرگزاری پانا معاون پرورشی وفرهنگی اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در نشست کارشناسان مشاوره استان تاکید کرد دانش آموزان متناسب باطیبی مطرح کرد ضرورت توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات در رشتههای تحصیلی/اختصاص سهم عمده آموزش در جهاد دانشگاه
طیبی مطرح کردضرورت توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات در رشتههای تحصیلی اختصاص سهم عمده آموزش در جهاد دانشگاهی به فاوارئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه با توجه به اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابعاد زندگی باید این بحث در رشتههای دانشگاهی مورد توجه باشد گفت جهاد دانشگاهی سهمافزایش ۱۵ درصدی درآمدها و رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد لرستان
یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه آزاد در استانهای قزوین قم و البرز تأکید کرد دانشگاه آزاد استان لرستان برای رسیدن به پیشرفت و موفقیت عواملی از قبیل زمان صرفهجویی همراهی با مردم توجه به گسترش شرکتهای دانش بنیان توجه به دو قطب مهم کشاورزی ووضعیت اعطای بورسیه تحصیلی در سال 94 |اخبار ایران و جهان
وضعیت اعطای بورسیه تحصیلی در سال 94 مدیر کل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان اظهار کرد طبق برنامه پنجم سالانه باید 2000 دانشجوی بورسیه و 3000 دانشجوی غیربورسیه پذیرش شوند کد خبر ۴۸۷۶۳۹ تاریخ انتشار ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۱ ۴۷ - 03 April 2015 مدیر کل دانشجویان غیر ایرانیطرز تهیه رشته پلو با جوجه کبابی
طرز تهیه رشته پلو با جوجه کبابی برنج رو که از قبل خیس کرده بودیم رو در قابلمه آبجوش ریخته یکی دوتا جوش که خورد رشته رو اضافه می کنیم و وقتی آماده شد آبکش میکنیم سایت دلگرم مواد لازم برنج چهار پیمانهرشته پلویی دو پیمانهسینه مرغ جوجه کبابی نیم کیلوماست یک پیمانهتخم مرغ یک عددزرشکجدیدترین گزارش یونسکو درباره فرصتهای تحصیلی زنان در ایران/ وقتی دختران، پسران را جا میگذارند
جدیدترین گزارش یونسکو درباره فرصتهای تحصیلی زنان در ایران وقتی دختران پسران را جا میگذارند جامعه > آموزش - همانگونه که آمار سال های گذشته از افزایش جمعیت دانشجویی زنان خبر می دهند گزارش یونسکو نیز تایید می کند که ایران در شاخص برابری فرصت تحصیل برای دختران به طوقهرمان ها و ضدقهرمان های شاهنامه را بشناسید
عصر پهلوانی قهرمان ها و ضدقهرمان های شاهنامه را بشناسید شاهنامه پر از شخصیت است پر از اسم های آشنا و ناآشنایی که هر کدام بخشی از داستان ها را جلو می برند و پای شما را به دنیاهای جدیدی بازمی کنند به گزارش سرویس خانواده جام نیوز شاهنامه پر از شخصیت است پر از اسم های آشنا و ناآآغاز انتخاب رشته کنکور دکتری 94 از دوشنبه/کلید آزمون فردا منتشر میشود
در گفتوگو با پانا عنوان شد آغاز انتخاب رشته کنکور دکتری 94 از دوشنبه کلید آزمون فردا منتشر میشود خبرگزاری پانا مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته کنکور دکتری از روز دوشنبه 31 فروردین ماه خبر داد و گفت تصویر پاسخ نامه و کلید نهایی آزمون از عصر فردا روی سایتطرح سامانبخشی شاخههای تحصیلی به شورای عالی آموزش و پرورش میرود
طرح سامانبخشی شاخههای تحصیلی به شورای عالی آموزش و پرورش میرود رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی از پایان تدوین طرح سامان بخشی شاخههای تحصیلی خبر داد و گفت این طرح برای بررسی و تصویب به شورای عالی آموزش و پرورش میرود به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام و المسلمین محیال-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها