واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۴ (۱۹:۸ب.ظ)
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي تشريح کرد: اولويتهاي سرمايهگذاري در بندر اميرآباد موج - مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، فعاليتهاي ترانزيتي سوخت اعم از احداث مخازن، فعاليتهاي ترانزيتي کانتينر خودرو به مقصد کشورهاي حوزه CIS، فعاليتهاي مرتبط با صنايع فولاد و فعاليتهاي مرتبط با صنايع چوب و کاغذ را از اولويتهاي سرمايهگذاري بندر اميرآباد برشمرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد نژاد، مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، با اشاره به اينکه بندر اميرآباد بهعنوان پايلوت غلات بنادر شمالي کشور مطرح است از احداث سيلوي غلات بهعنوان يکي از اولويتهاي سرمايهگذاري در اين منطقه خبر داد و گفت: بندر اميرآباد توانايي نگهداري سالانه 120 هزار تن انواع غلات را دارا است.
محمد سعيد نژاد با اشاره به طرح توسعه بندر اميرآباد اظهار داشت: کريدور شمال-جنوب که بخش مهمي از آن از خاک ايران ميگذرد در حال حاضر مهمترين و مناسبترين حلقه ترانزيت کالا بين آسيا و اروپا به شمار ميرود.
وي با بيان اينکه اين کريدور از حوزه اقيانوس هند (بندر بمبئي) آغاز و از طريق دريا به بندرعباس در جنوب ايران متصل ميشود، اضافه کرد: در داخل خاک ايران کالاها بهوسيله حملونقل جادهاي و يا ريلي به بنادر شمال کشور نظير بندر انزلي و بندر اميرآباد انتقال مييابند و سپس از طريق درياي خزر به بنادر آستاراخان و لاگان روسيه حمل ميشوند.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه بندر اميرآباد يکي از بنادر مهم در درياي خزر است، اضافه کرد: منطقه ويژه اقتصادي اميرآباد در شرق استان مازندران و فاصله 51 کيلومتري مرکز استان قرار دارد، عمليات ساختماني اين بندر از سال 1375 آغاز شد و در سال 1376 با توجه به موقعيت ممتاز و استعدادهاي بالقوه از سوي شوراي عالي مناطق آزاد بهعنوان منطقه ويژه معرفي شد.
سعيد نژاد افزود: ظرفيتهاي عملياتي اين بندر در فاز اول 5.6 ميليون تن بوده و براي فاز نهايي با ظرفيت 18 ميليون تن طراحيشده است.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي اظهار داشت: اين بندر داراي پنج اسکله غلات، اسکله رورو کاميون، اسکله شرقي، اسکله جنوبي و اسکله غربي است؛ سه اسکله شرقي، جنوبي و غربي، چندمنظوره هستند.
وي بيان کرد: در حال حاضر طرحهاي توسعه بندر اميرآباد شامل مواردي نظير «توسعه اراضي بندر از 1060 هکتار به 2120 هکتار»، «ايجاد شهر بندري» و «تطويل موجشکن و تعريض دهانه و لايروبي کانال و حوضچه» است.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي ادامه داد: «احداث ايستگاه تغيير بوژي» و «تغيير ايستگاه شانتينگيارد (توقفگاه ريلي) و جانمايي ايستگاه در خارج از محدوده 1000 هکتاري» از ديگر موارد مربوط به طرح توسعه بندر اميرآباد است.
وي بيان کرد: در حال حاضر در بندر اميرآباد، حوضچه شماره 2 بندر در دست اجرا است که از محل منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي ساخته ميشود.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه اسکلهها، حوضچهها و تأسيسات استراتژيک از منابع داخلي سازمان تأمين ميشود، اضافه کرد: تمام تأسيسات پشتيباني، اعم از سيلوها، مخازن، انبارها و محوطهسازي، توسط بخش خصوصي ساخته ميشود.
سعيد نژاد با بيان اينکه تأسيسات زيربنايي، اسکله و برخي از تجهيزات جلويي اسکله بندر توسط سازمان بنادر اجرا ميشود، اظهار داشت: در بندر اميرآباد حوضچه شماره 2 و يکي از اسکلههاي آنجا به بهرهبرداري ميرسد.
بر اساس اين گزارش، چندي پيش با سرمايهگذاري 107 ميليارد ريالي بخش خصوصي، قرارداد ساخت سيلوي نگهداري غلات در بندر اميرآباد به امضاء رسيد.
اين سيلوها در زميني به مساحت 6 هزار و 764 متر در منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد احداث ميشود و توانايي نگهداري سالانه 45 هزار تن انواع غلات را دارا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]