تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843207911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد حراج علم با پایان‌نامه‌فروشی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
حراج علم با پایان‌نامه‌فروشی
پایان‌نامه فروشی سبب می‌شود که مدرک دانشگاهی ما بی‌اعتبار شود و اعتماد به مدرک دانشگاهی از بین برود به خصوص در کشور ما که بنیان اشتغال و کسب و کار و درآمد براساس مدرک دانشگاهی استوار است.

خبرگزاری فارس: حراج علم با پایان‌نامه‌فروشی



به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، درس خواندن در بهترین مداس غیرانتفاعی از ابتدایی تا پیش دانشگاهی، ثبت نام در کلاس خصوصی اساتید طراح سئوالات کنکور و خرید مدارک دانشگاهی تا درجه دکتری از جمله کارهایی است که ثروت می‌تواند در جامعه ما انجام دهد. ابتدایی که بودیم موضوع انشای «علم بهتر است یا ثروت» یکی از مهم‌ترین موضوعات انشای کلاسی این مقطع بود و باید در آخر انشاء به این نتیجه می‌رسیدیم که صدالبته علم بهتر است که با علم می‌توان به همه چیز از جمله ثروت دست یافت. شاید آن زمان واقعیت هم همین طور بود؛ اما امروز دیگر نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم کدام بهتر است چرا که دیگر نمی‌توان تنها با تکیه بر علم به راحتی ثروت کسب کرد. اما ثروت چه کارها که نمی‌تواند بکند؛ درس خواندن در بهترین مداس غیرانتفاعی از ابتدایی تا پیش دانشگاهی، ثبت نام در کلاس خصوصی اساتید طراح سئوالات کنکور، استخدام فارغ‌التحصیلان ممتاز دانشگاهی در شرکت به ارث رسیده از پدر و ارائه حقوق چندرغازی به آنها و در نهایت خرید پایان‌نامه و مدارک دانشگاهی حتی تا درجه دکتری از جمله کارهایی است که ثروت به تنهایی قادر است در جامعه ما انجام دهد. در این میان پاساژ نسیم تبریز یکی از مهم‌ترین مراکزی است  که در آن معامله علم و ثروت به سادگی انجام می‌شود. در اینجا هم ثروتمندان پیروزتر به نظر می‌رسند چرا که با صرف اندکی از ثروت خود بالاترین درجات معتبر علمی دانشگاهی را تصاحب می‌کنند و قرار هم نیست در این سوداگری آب از آب تکان بخورد. وارد پاساژ می‌شوم. وسط ظهر و موقع ناهار است. اکثر مغازه‌های طبقه بالای پاساژ تا عصر تعطیل هستند. این ساعت‌ها مشتری هم کم است. در طبقه پایین مغازه‌هایی باز هستند که روی اکثر شیشه‌های آنها عباراتی مثل پایان‌نامه، مقالات و پروژه‌های دانشجویی، ترجمه و ... به چشم می‌خورد. این عبارات با قلمی درشت نوشته شده و کاملا خودنمایی می‌کنند؛ هیچ کار غیرقانونی و پنهانی هم صورت نمی‌گیرد؛ یعنی دانشجویان می‌توانند تکالیف خود را با پرداختن مبالغی به این مغازه‌ها بسپارند و کسی هم مخالف ادامه کار پاساژ نیست. بر عکس چنین به نظر می‌رسد که اگر این پاساژ تعطیل شود اکثر دانشجویان به ویژه در مقاطع بالاتر به سختی بتوانند فارغ‌التحصیل شوند و شاید هم اصلا نتوانند تحصیلات خود را به پایان رسانند!



  کسی کاری به کار پایان‌نامه نویسان ندارد! وارد یکی از مغازه‌های طبقه پایین می‌شوم روی شیشه نوشته شده است: پایان‌نامه رشته‌های ادبیات، حقوق، کشاورزی و معماری. خانم حدودا 35 ساله‌ای مغازه‌دار است. مودب به نظر می‌رسد. سر صحبت را با پرسیدن قیمت پایان‌نامه آغاز می‌کنم. رشته‌های تحصیلی روی مغازه را بر می‌شمارد و می‌گوید یک و نیم تا 2 میلیون تومان؛ بستگی به نوع پایان نامه دارد. می‌خواهم در مورد شغل پایان‌نامه نویسی بیشتر توضیح دهد، دریغ نمی‌کند؛ می‌گوید: دو نفر فارغ‌التحصیل ارشد و دو نفر هم فارغ التحصیل مقطع دکتری انجام پایان‌نامه‌های ما را به عهده دارند که از این 4 نفر یکی کارمند و 3 نفر دیگر خانم‌های خانه‌دار هستند... -          نوشتن هر پایان نامه چقدر زمان می‌برد؟ -          حدود 2 ماه و نیم. -          سالانه چند پایان‌نامه به پست‌تان می‌خورد؟ -          6 تا 8 پایان‌نامه. -          چه افرادی اغلب به شغل پایان نامه‌نامه نویسی روی می‌آورند؟ -          خانم‌های خانه‌دار تحصیل‌کرده و فارغ التحصیلان ممتازی که نتوانسته‌اند شغل مناسبی برای خود دست و پا کنند. -          این افراد می‌توانند به درآمد حاصل از پایان‌نامه نویسی اکتفا کنند؟ -          نه نمی‌شود پایان‌نامه نویسی را یک شغل محسوب کرد. ممکن است ماه‌ها مراجعه کننده‌ای نباشد اما برای افرادی مثل خانم‌های خانه‌دار بد نیست. -          چه طیفی از دانشجویان برای خرید پایان‌نامه به شما مراجعه می‌کنند؟ -          اکثرا دانشجویان ضعیفی هستند که سواد کافی ندارند و تنها به دنبال اخذ مدرک هستند. بعضا هم توان نوشتن پایان‌نامه را دارند اما به واسطه شغلی که دارند وقت نمی‌کنند پایان‌نامه بنویسند. گروه دیگر افراد مرفهی هستند که ترجیح می‌دهند به جای زحمت نوشتن پایان نامه پولش را پرداخت کنند. -          به نظر شما انجام این کار(پایان نامه نویسی) درست است؟ -          نه برای کسب درآمد مجبوریم. -          تاکنون برخوردی هم با شما صورت گرفته است؟ -          نه! کسی کاری به کار ما ندارد؛ حتی یک بار دختر عمه‌ام که استاد دانشگاه است به این کار اعتراض کرده بود و به او تذکر داده بودند که به این مسئله پرداخت نکند!! کسانی که سواد، وقت و حوصله درس خواندن ندارند! گزارش فارس حاکی است،چند مغازه آن طرف‌تر، در سمت روبه‌رو مغازه دیگری پایان نامه نویسی رشته‌های عمران، مدیریت، معماری و حسابداری را به عهده گرفته است. این بار هم مغازه‌دار یک خانم حدودا 30 ساله است. وارد مغازه او هم می‌شوم به خوبی تحویلم می‌گیرد. طرز صحبت کردن و رفتارش تحصیلکرده بودن او را فریاد می‌زنند. انگار اشتباها در این مغازه قرار گرفته و موقعیت بهتری می‌توانست داشته باشد. سودابه پایان‌نامه‌هایش را از آنجایی که فنی هستند کمی گران‌تر می‌فروشد؛ یک و نیم تا 3 میلیون تومان! به گفته خودش با مشتری‌ها مدارا و قسطی هم کار می‌کنند. در فواصل صحبت ما مشتریانی هم مراجعه می‌کنند که سودابه با استفاده از دستگاه‌هایی که در مغازه هستند کارهای مربوط به پانچ، پرینت، اسکن، پاورپوینت و ... را هم انجام داده و مبالغی دریافت می‌کند. به نظر نمی‌رسد در مجموع درآمد بدی داشته باشد. این خانم تحصیلکرده هم پایان‌نامه نویسی را درست نمی‌داند و از روی اجبار به این کار تن می‌دهد و با ارائه سالانه یک تا 3 پایان‌نامه توسط شرکای خود کمک درآمدی برای خود و ایشان فراهم می‌آورد. مراجعه کنندگانش هم همان دانشجویان ضعیف، پر مشغله و پولدار هستند که سواد، وقت و حوصله درس خواندن ندارند!

  اساتیدی که در فروش پایان‌نامه مشارکت می‌کنند! سپهر تحصیلکرده رشته کامپیوتر است. سال‌هاست به همراه شریکان خود در پاساژ نسیم به کار پایان‌نامه نویسی اشتغال دارد و حتی از این رهگذر شهرتی هم کسب کرده است. مغرور به نظر می‌رسد و از کل سیستم آموزش عالی، اساتید و دانشجویان گله‌مند است. نه دانشجو را دانشجو می‌داند و نه استاد را استاد! کار هر دو را خودش به تنهایی انجام می‌دهد و پولش را می‌گیرد. سر صحبت را که باز می‌کنم می‌گوید: نمی‌توان پایان‌نامه نویسی را یک شغل دانست بیشتر از روی اجبار است و هیچ کس راضی نیست چنین شغلی داشته باشد چرا که دردسرهای زیادی دارد و در واقع شما را بین استاد و دانشجو قرار می‌دهد. وی ادامه می‌دهد: دانشجویانی که غالبا حوصله درس خواندن ندارند چون سطح علمی بسیار پایینی دارند از موضوعات سر در نمی‌آورند و مشکلات بسیاری برایمان ایجاد می‌کنند؛ از طرف دیگر در برخی مواقع اساتید(به ویژه اساتید جدید و جوان) هم سواد کافی نداشته و مثلا مبحثی را به این دلیل که اشرافیت کاملی روی آن ندارند حذف می‌کنند و تمام زحمت‌های ما را به باد می‌دهند. می‌پرسم آیا اساتید راهنما از خرید پایان‌نامه توسط دانشجویان اطلاع دارند؟ جواب می‌دهد: بله بعضا ممکن است در جریان قرار گیرند و مانع شوند و شاید هم مانع نشوند. بستگی به استاد و دانشجو دارد. سپهر اضافه می‌کند: اساتید مطرح و معروفی هم هستند که خود اقدام به مشارکت در کار فروش پایان‌نامه می‌کنند؛ این اساتید با چندین مرکز قرارداد بسته و سود کلانی هم از این رهگذر عایدشان می‌شود؛ البته به شکل مستقیم حضور نمی‌یابند و برای جلوگیری از فاش شدن نامشان با چندین واسطه دستی در آتش پایان‌نامه نویسی دارند. وی یادآور می‌شود: نهادهای دولتی برخورد خاصی با ما ندارند و برخوردهایی که صورت می‌گیرد بیشتر متوجه دانشجویان است که توسط اساتید صورت می‌گیرد و منجر به حذف پایان‌نامه آنها در صورت لو رفتنشان می‌شود. پدیده فروش پایان‌نامه تنها در کشور ما رواج دارد! گزارش فارس می‌افزاید، در این مورد یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز که تمایل چندانی به ذکر نامش ندارد می‌گوید: پدیده فروش پایان‌نامه، کار تحقیقاتی و پروژه‌های دانشجویی تنها متعلق به کشور ما است و در جاهای دیگر خیلی به ندرت اتفاق می‌افتد؛ لااقل بدین صورت نیست که طرف آشکارا روی شیشه مغازه‌اش بنویسد که پایان‌نامه می‌فروشد! این استاد جامعه شناسی مسامحه دولت با قضیه را بسیار تعجب‌آور عنوان و تصریح می‌کند: فرهنگ پایان‌نامه نویسی برای غیر به دنبال خواسته و تقاضایی ایجاد شده است یعنی من معلم، دانشجو و دانشگاه این واقعیت را پذیرش و تقاضا کرده‌ایم که این فرهنگ ایجاد شود. وی ادامه می‌دهد: یکی از آشنایان فوق لیسانس بنده سال‌ها است که بیکار بوده و از طریق نوشتن پایان‌نامه امرار معاش می‌کند؛ سالی چندین پایان‌نامه می‌نویسد و برای هر کدام یک جلسه پیش دفاع تشکیل داده و شرح موضوع می‌کند و روز بعد طرف می‌رود از پایان‌نامه‌اش دفاع می‌کند. عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می‌افزاید: این دوستم که فارغ‌التحصیل کشاورزی است سال گذشته 4 پایان‌نامه در مورد گندم، ذرت، کلزا و ماش نوشته بود که من تعجب کردم چطور توانسته در یک سال 4 پایان‌نامه متفاوت بنویسد که بعد متوجه شدم تنها یک پایان‌نامه نوشته و فقط جای گندم را با ذرت و ... عوض و مقادیر عددی را هم کمی دستکاری کرده است! استاد گروه جامعه شناسی تعریف می‌کند: در یکی از جلسات دفاعیه، دانشجویی تمام مراحل دفاع خود را تمام کرده بود که استاد داور کتابی از کیفش درآورد و گفت: چارچوب نظری شما دقیقا صفحه 25 این کتاب است و یا مباحث مربوط به متغیرهای پایان‌نامه دقیقا منطبق بر فلان صفحه این کتاب است و ... و در نهایت به این پایان نامه نمره صفر دادند و رد شد. وی اظهار می دارد: اگر چنین اتفاقاتی به طور مستمر تکرار شود به تدریج عادت و فرهنگ خرید پایان‌نامه از جامعه ما رخت بر می‌بندد که به ندرت این اتفاقات می‌افتد و در نتیجه به کرات شاهد خرید پایان‌نامه هستیم. نواقصات موجود در نظام آموزش عالی کشور/ مراحل پراسترس اخذ مدرک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با اشاره به نواقصات موجود در نظام آموزش عالی کشور یادآور می‌شود: در بسیاری از کشورهای خارجی شما بعد از اینکه از مقطع لیسانس فارغ‌التحصیل شدید برحسب علاقه در رشته‌ای برای کارشناسی ارشد ثبت‌نام می‌کنید؛ بعد استادی به شما معرفی می‌شود که از شما می‌خواهد با انتخاب موضوع چندین واحد پروژه را با راهنمایی او پاس کنید. این جامعه شناس با بیان اینکه در پایان هر ترم هم شما باید گزارشی ارائه دهید تا استاد برحسب درجه بندی‌هایی که وجود دارد نمره‌ای برای شما در نظر بگیرد و بدین ترتیب در پایان مقطع ارزیابی نهایی صورت گرفته و پروژه نیز بدین شکل تکمیل می‌شود، تاکید می‌کند: به نظر من این رویه خیلی بهتر از شیوه درس خواندن در کشور ما است. وی تشکیل کلاس درس و حتی کلاس‌های جبرانی در مقطع دکتری در کشور را مضحک می‌داند و اظهار می‌دارد: در ایران دانشجو یک بار امتحان می‌دهد و قبول می‌شود که در این مرحله دانشگاه به او اعتماد ندارد و با او مصاحبه می‌کند بعد باز هم اعتماد ندارد و به او درس می‌دهد، آخر هر ترم هم از او امتحان می‌گیرد، باز هم به او اعتماد ندارد و از او امتحان جامع می‌گیرد و هنوز به او اعتماد ندارد و دو سال وقت او را صرف نوشتن پایان‌نامه بر اساس مطالبی که آموخته است می‌کند. استاد گروه جامعه شناسی اضافه می‌کند: پس از طی این هفت‌خوان رستم هنوز هم قانع نشده‌ایم و پایان‌نامه دانشجو باید در معرض قضاوت چندین استاد و داور داخلی و خارجی قرار گیرد که همه این امور باعث می‌شود دانشجویان ما سال‌های پر استرسی را در هر مقطع سپری کرده و برای اخذ مدرک، خود را به آب و آتش بزنند و بیشتر از اینکه بخواهند سطح علمی خود را ارتقاء دهند سعی کنند به هر طریق ممکن مدرکی گرفته و خلاص شوند. برخی جامعه‌شناسان رواج این موضوع را به دلیل نبود قانون کپی‌رایت در کشور می‌دانند و مدعی هستند که اگر این قانون در کشور باشد چنین اتفاقاتی رخ نمی‌دهد. البته در این میان نمی‌توان سهم دانشگاه‌ها را هم در تخلفات پایان‌نامه نادیده گرفت زیرا مسلما در دانشگاه‌هایی که هیئت علمی تمام وقت فعال و چارچوب نظام آموزشی مشخص دارند، کپی یا خرید و فروش پایان‌نامه کمتر دیده می‌شود اما هر جا که نه تنها هیئت علمی تمام وقت فعال نیست و برعکس استادان مدعو و حق‌التدریس حضور بیشتری دارند، تعداد این تخلفات نیز بیشتر است.
مسئله دیگری که در رواج کپی پایان‌نامه نقش دارد، فعالیت بیش از اندازه اساتید راهنما است تا جایی که استادانی که بیشتر از سهم خود دانشجویان کارشناسی‌ارشد را در پیشبرد پایان نامه راهنمایی می‌کنند در این زمینه به مشکل بیشتری برمی‌خورند.
از طرف دیگر در ایران اساتید به دلیل مشغله‌های بسیار یا بی‌تجربگی، دانشجو را رها می‌کنند و به منابع اینترنتی ارجاع می‌دهند، در صورتی که این منابع اقیانوسی است با یک بند انگشت و این عدم دانش و ارجاع دادن یکی از مواردی است که کپی را افزایش می‌دهد. با توجه به اینکه فروش و جعل پایان‌نامه تبدیل به یک معضل جدی و تا حدودی همه‌گیر در بین دانشجویان کشور شده است جامعه دانشگاهی امیدوار هستند تا با پیگیری‌های جدی‌تر دولت و مجلس این معضل در سال آینده رو به کاهش گذاشته و حتی به صفر برسد تا در بحبوحه ارتقای علمی دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی‌های جهانی، اعتبار مدرک دانشگاهی ما کمرنگ نشود. ************* لیلا حسین‌زاده ************** انتهای پیام/60002

94/01/29 - 11:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن