محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829955395
انقلاب مردمي يمن و قطعنامه شوراي امنيت
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ فروردين ۱۳۹۴ (۰:۲۲ق.ظ)
کيهان: انقلاب مردمي يمن و قطعنامه شوراي امنيت موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «انقلاب مردمي يمن و قطعنامه شوراي امنيت»عنوان يادداشت روز روزنامه کيهان است که در آن مي خوانيد؛
درگيري ها در يمن حدود سه هفته پس از آغاز به ايستگاه قطعنامه عربي 2216 شوراي امنيت سازمان ملل رسيد. در چندين جنگ گذشته منطقه، قطعنامه هاي شوراي امنيت نقطه پايان جنگ تلقي شده و عمدتاً پس از آن صادر شده که آغاز کننده جنگ نتوانسته اهداف نظامي و سياسي خود را محقق گرداند و جنگ به ورطه اي بي نتيجه افتاده است. جنگ هاي 33 روزه عليه لبنان، 22 روزه، 8 روزه و 51 روزه عليه غزه از اين قبيل هستند. با اين وصف تحليلگران معتقدند صدور قطعنامه 2216 خود اعتراف به بي نتيجه بودن حملات نظامي هوايي عربستان سعودي است که تحت يک پوشش محقق نشده منطقه اي از روز ششم فروردين ماه عليه يمن به راه افتاد.
«قطعنامه عربي» شوراي امنيت اگرچه با نگرشي ضد انصارالله تدوين گرديده اما در عين حال با احتياط زيادي در اين زمينه توأم مي باشد. در اين قطعنامه به هر حال روي مشارکت انصار در حکومت و حق آن در داشتن سلاح و داشتن گروه نظامي خط کشيده نشده و به نوعي به رسميت هم شناخته شده است. اين خود نشان مي دهد که اعضاي شوراي امنيت و کشورهاي عرب پيشنهاد دهنده اين قطعنامه واقعيتي بنام انصارالله را غيرقابل ترديد مي دانند بنابراين قرار داده شدن نام رهبر انصارالله در ليست تحريم ها و ممنوع السفر خواندن ايشان و در عين حال دعوت از وي براي شرکت در گفتگوهاي ملي و ساختار سياسي به نوعي اقدامي به منظور مهار نسبي و قرار گرفتن آن در يک کادر مشخص دنبال شده است. اين قطعنامه بطور ضمني به انصارالله مي گويد ما قبول داريم که شما بر بخش اعظم يمن سيطره داريد ولي شرط به رسميت شناخته شدن اين سيطره آن است که در چارچوب قاعده «شوراي همکاري خليج فارس» عمل کني نه در چارچوب جبهه مقاومت و ايران.
اين قطعنامه عليرغم تبليغات فراوان ضد ايراني مقامات و شبکه هاي تلويزيوني کشورهاي عربي، بطور آشکار يا ضمني اشاره اي به ايران ندارد. اين موضوع بيانگر آن است که اين قطعنامه به دنبال حل مشکل شوراي همکاري است نه تشديد اين مشکل. به عبارت ديگر کشورهاي پيشنهاد دهنده و رأي دهنده به قطعنامه اگرچه مي دانند که انقلاب اسلامي و رهبري آن مهمترين منبع الهام بخشي به مردم شريف يمن است اما طرح چالش با منبع الهام بخشي انقلاب يمن را مانع شکستن شاخه هاي برآمده از انقلاب اسلامي در يمن دانسته و نه تنها با احتياط زياد از کنار نقش ايران عبور کرده اند بلکه بدون نام بردن، از ايران خواسته اند که در فرايند «حل مسئله» به کشورهاي عضو شوراي همکاري کمک کند. کما اينکه يک روز پيش از صدور اين قطعنامه، پادشاه اردن که کشورش مديريت اين صحنه را بعهده داشته است، بطور رسمي اعلام کرد، نمي توان از نقش و نفوذ برجسته ايران در يمن چشم پوشي کرد و لذا گفتگو با ايران شرط ضروري حل پرونده يمن است.
نکته ديگر اين است که در اين قطعنامه اگرچه بطور کلي از تلاش اعضاي شوراي همکاري خليج فارس در کمک به گذار سياسي در يمن قدرداني شده اما بطور خاص اشاره اي به جنگ عليه يمن نکرده است. در عين حال در بخشي از قطعنامه توقف درگيري ها در يمن را خواستار شده است. شوراي امنيت در اين ميان اگرچه به دليل سکوت سه هفته اي و سپس ناديده گرفتن جنگ عليه مردم يمن در جنايات سعودي عليه يک عضو سازمان ملل شريک شده و اين شراکت فلسفه وجودي آن را زير سؤال مي برد، در عين حال مهمترين مشکل اصلي عربستان که وجاهت بخشي به عمليات نظامي تجاوزکارانه عليه يک کشور مستقل است را حل نکرده است و از اين رو اين قطعنامه نمي تواند به اقدامات سعودي عليه يمن اعتبار حقوقي بدهد.
در اين قطعنامه بخش هاي زيادي از خواسته هايي که انصارالله و گروه هاي مؤتلف آن طي ماههاي گذشته پيگيري مي کردند، مورد اشاره قرار گرفته است و از جمله آنچه در بندهاي 5 و 6 روي پايبندي به نتايج گفتگوهاي جامع ملي، انجام مذاکرات با ميانجيگري سازمان ملل براي مشخص شدن چارچوب حکومت و مصونيت شهروندان از در معرض آسيب قرار گرفتن، آمده در اين راستا است.
قطعنامه 2216 در عين حال که روي توافق دروني يمن تأکيد کرده و از همه طرف هاي يمني براي ايفاي نقش فعال در اين زمينه دعوت نموده است اما در بندهاي مختلف روي محور بودن طرح ابتکار خليجي، پذيرش رياض بعنوان سکان گفت وگوها و مشروعيت منصور هادي تأکيد کرده است اين در حالي است که انقلاب دوم يمن با تأکيد بر ناکارآمدي طرح مبادره خليجي و عدم صلاحيت عربستان براي مديريت گفتگوهاي داخلي يمن به وجود آمده و پس از استعفا و سپس فرار هادي به عدن، او را داراي مقامي قانوني نمي داند و علاوه بر آن به دليل دعوت از آل سعود براي حمله به يمن، وي را شريک جرم دربار جنايتکار آل سعود در کشتار نزديک به سه هزار يمني مي شناسد. در واقع قطعنامه 2216 در اين خصوص نه تنها راهي را براي حل بحران باز نکرده بلکه؛ تلاش براي باز گرداندن زمان در يمن به پيش از انقلاب سپتامبر 2014 به انکار واقعيات و تحولات ميداني روي آورده و اين خود غيرعملي بودن قطعنامه را يادآور مي شود. در واقع در اين بخش ها قطعنامه به مثابه پشتوانه حقوقي مبادره خليجي درآمده است.
تحريم تسليحاتي يکي از بحث هاي مهم اين قطعنامه است که در بندهاي 14، 15، 16 و 17 آمده است و بطور خلاصه در آن هرگونه انتقال سلاح براي ائتلاف انصار، ارتش، حزب مؤتمر و کميته هاي مردمي را ممنوع کرده و به کشورهاي همسايه يمن حق مي دهد که هواپيماها و شناورهاي مشکوک را در بنادر و فرودگاههاي خود مورد بازرسي قرار داده و به توقيف اين محموله ها مبادرت ورزند. اما واقعيت اين است که در اين جنگ مشکل آل سعود در مديريت جنگ و يا مهار انصارالله، تسليحات و پشتوانه هاي تسليحاتي آن نيست. مشکل اصلي جنايتکاران سعودي، اعتبار ملي و مشروعيت اقدامات انصارالله و عدم مشروعيت اقدامات نظامي سعودي عليه مردم يمن است. اين قطعنامه در اين بخش تلاش مي کند تا از يک سو مشروعيت داخلي انصار را با مشروعيت بين المللي آن در تضاد معرفي کند به اين معنا که بگويد انصار از يکي از دو وجه مهم مشروعيت بهره مند نيست و اين سبب مي شود که انصارالله در شکل دادن به يک دولت در صنعا با فقدان مشروعيت کافي و در نتيجه با بحران مواجه شود از سوي ديگر اين قطعنامه بطور ضمني تلاش مي کند تا تجاوز حاکمان حجاز به يک کشور همسايه عضو سازمان ملل را از جنبه «مشروعيت بين المللي» موجه گرداند.
تحريم تسليحاتي انصارالله و امنيتي معرفي کردن ارتباطات خارجي اين جنبش مي تواند يک تهديد بالقوه امنيتي و هويتي عليه انصارالله نيز تلقي شود، به اين معنا که شوراي امنيت در اين قطعنامه عربي، هويت سياسي انصارالله را پذيرفته و هويت معنوي و اقتدار آن را نفي کرده است و مي خواهد به انصار بگويد اگر به مقتضاي اين قطعنامه تن ندهي در ليست هايي قرار خواهي گرفت که به انکار هويت سياسي و سلب شدن حقوق طبيعي ات مي انجامد. در اين رابطه بايد گفت مردم يمن اساساً مشکلات خود را از ناحيه همين کشورهايي مي دانند که داعيه دار مشروعيت بين المللي هستند به اين معنا که از منظر مردم يمن سياست هاي آمريکا در منطقه همواره بر انکار حقوق و اعتلاي يمن استوار بوده و سياست هاي شوراي همکاري خليج فارس و نيز سياست هاي عربستان از زمان تغيير نظام در يمن در سال 1341 مبتني بر دور کردن دست مردم يمن از حقوق زميني، دريايي و هوايي خود و بخصوص حقوق سياسي که مهمترين آن حق تعيين نظام مي باشد، بوده است. بنابراين از نظر مردم اين کشور، يمن در چشم آمريکا و عربستان هيچگاه مشروعيت بين المللي نداشته است تااينک براي به خطر افتادن آن نگران شود. مردم يمن مي دانند که مشکل بين المللي و منطقه اي آنان با مهمترين مشکل داخلي که نداشتن دولتي مردمي و مقتدر است، گره خورده و با آن حل مي شود. از اين رو اولويت آنان کسب مشروعيت بين المللي نيست بلکه شکل دادن به حکومتي توانمند بر مبناي مشروعيت داخلي است.
در قطعنامه 2216 عربي شوراي امنيت به لزوم رعايت مفاد پنج قطعنامه ديگر که در فاصله سالهاي 2011 تا 2015 درباره يمن صادر شده اشاره کرده و بطور ضمني اعتراف شده که به اين قطعنامه ها بي توجهي شده و در نتيجه نتوانسته تأثيري بر شرايط يمن بگذارد.
اين موضوع به خوبي پرده از سرنوشت قطعنامه هايي که بدون در نظر گرفتن واقعيات صحنه و بدون رعايت اصول مربوط به حقوق کشورها و ملت ها در منشور ملل متحد صادر مي شوند، برداشته است. در مقدمه همين قطعنامه، شوراي امنيت به نامه اي که 24 مارس 2015/4 فروردين 93 - از سوي منصور هادي خطاب به رئيس اين شورا صادر شده، استناد کرده و بر مبناي آن گفته است که دخالت نظامي بر مبناي يک درخواست قانوني بوده که صورت گرفته است. اين در حالي است که از يک سو دعوت به سرکوب نظامي خارجي عليه يک ملت که از طريق مسالمت آميز خواسته هايي را دنبال مي کند، وجاهت ندارد ضمن آن که فرد درخواست کننده يعني منصور هادي در زمان درخواست هيچ جايگاه قانوني نداشته است. منصور هادي در تاريخ 22 ژانويه 2015 يعني دوم بهمن ماه 93 و بيش از دو ماه پيش از درخواست، از سمت خود، بطور رسمي کناره گيري کرده است و لذا استناد شوراي امنيت به نامه او موجه نيست.
در مجموع بايد گفت روند تحولات يمن با قطعنامه شوراي امنيت متوقف و يا منحرف نمي شود کما اينکه حمله هوايي و زميني هم نمي تواند ذهن يمني ها را نسبت به جنايات غرب و رژيم هاي وابسته به آن تغيير دهد و اراده آنان را در شکل دهي به يک نظام سياسي مردم سالار تضعيف نمايد.
نويسنده: سعدالله زارعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]
صفحات پیشنهادی
قطعنامه شورای امنیت علیه انقلاب مردمی یمن |اخبار ایران و جهان
قطعنامه شورای امنیت علیه انقلاب مردمی یمن در این قطعنامه به هر حال روی مشارکت انصار در حکومت و حق آن در داشتن سلاح و داشتن گروه نظامی خط کشیده نشده و به نوعی به رسمیت هم شناخته شده است این خود نشان میدهد که اعضای شورای امنیت و کشورهای عرب پیشنهاد دهنده این قطعنامه واقعیتی به ناانقلاب مردمی یمن و قطعنامه شورای امنیت
کیهان انقلاب مردمی یمن و قطعنامه شورای امنیت روند تحولات یمن با قطعنامه شورای امنیت متوقف و یا منحرف نمیشود کما اینکه حمله هوایی و زمینی هم نمیتواند ذهن یمنیها را نسبت به جنایات غرب و رژیمهای وابسته به آن تغییر دهد به گزارش فرهنگ نیوز درگیریها در یمن حدود سه هفرهبران انصار الله در گفتوگو با فارس: قطعنامه شورای امنیت حمله به انقلاب ملت یمن بود/نیروهای یمنی برای عملیاتی
رهبران انصار الله در گفتوگو با فارس قطعنامه شورای امنیت حمله به انقلاب ملت یمن بود نیروهای یمنی برای عملیاتی بزرگ آماده میشوندرهبران انصار الله ضمن تاکید بر اینکه قطعنامه شورای امنیت چراغ سبز آمریکا به عربستان برای ادامه حمله به انقلاب یمن بود گفت نیروهای یمنی برای اجرای عملیاتانصار الله یمن: قطعنامه شورای امنیت ظالمانه است
انصار الله یمن قطعنامه شورای امنیت ظالمانه است محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله گفت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد یمن و ظالمانه است اما مردم این کشور را از ادامه انقلاب و ریشه کن کردن القاعده بازنخواهد داشت به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر البخیتی اظه-واکنشها به قطعنامه شورای امنیت علیه یمن
واکنشها به قطعنامه شورای امنیت علیه یمن شورای امنیت سازمان ملل متحد سهشنبه شب برگ سیاه دیگری را در کارنامه خود ثبت کرد اعضای این شورا که پیشتر و در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان طرفداری آشکار خود از طرف متجاوز را نشان داده بودند این بار نیز به همان سبک قطعنترقی در گفتوگو با فارس: قطعنامه شورای امنیت برای یمن آتش جنگ را فراگیرتر میکند
ترقی در گفتوگو با فارس قطعنامه شورای امنیت برای یمن آتش جنگ را فراگیرتر میکندیک کارشناس مسائل بینالملل قطعنامه شورای امنیت برای یمن را نشاندهنده ناتوانی این شورا در قبال حقوق ملتها دانست و گفت این قطعنامه نه تنها موجب کاهش تجاوزات عربستان نمیشود بلکه آتش جنگ را نیز فراگیرتشورای امنیت : در حال بررسی پیش نویس قطعنامه روسیه برای پایان بحران یمن هستیم
شورای امنیت در حال بررسی پیش نویس قطعنامه روسیه برای پایان بحران یمن هستیم شورای امنیت سازمان ملل متحد روز شنبه درمورد اوضاع انسانی در یمن که طی چند هفته گذشته با خشونت های روزافزون روبرو بوده است ابراز نگرانی و اعلام کرد در حال بررسی پیش نویس قطعنامه روسیه برای پایان دادن به بنگاهی به متن حمایت شورای امنیت از تجاوز عربستان به یمن بندهای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه انصارالله یم
نگاهی به متن حمایت شورای امنیت از تجاوز عربستان به یمنبندهای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه انصارالله یمن چیست قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل که تحت بند فصل هفتم منشور سازمان ملل با ۱۴ رای مثبت و ۱ رای ممتنع روسیه علیه انصارالله یمن تصویب شد اصلا اشارهای به تجاوز نظامبحران یمن و یک بام و دوهوای مسکو/ چرا روسها به قطعنامه شورای امنیت رأی ممتنع دادند؟
بحران یمن و یک بام و دوهوای مسکو چرا روسها به قطعنامه شورای امنیت رأی ممتنع دادند اگر رییس دستگاه دیپلماسی کرملین در مواضع خود پیرامون یمن صادق است چرا از چورکین نخواست تا به جای دادن رأی ممتنع به قطعنامه شورای امنیت در رابطه با تحولات یمن این قطعنامه را وتو کند به گزارش نامتصاویر/تظاهرات یمنیها علیه قطعنامه ظالمانه شورای امنیت
تصاویر تظاهرات یمنیها علیه قطعنامه ظالمانه شورای امنیت هزاران نفر از مردم یمن با تظاهرات در میدان التغییر صنعا و خیابانهای اطراف آن تجاوزگری ارتش سعودی به کشورشان و جنایات آل سعود را محکوم کردند 94 1 28 - 12 38 - 2015-4-17 12 38 17گزارش تحلیلی فارس/ شورای تامین امنیت ظالمان/ قطعنامهای در حمایت از حمام خون سعودیها در یمن
گزارش تحلیلی فارس شورای تامین امنیت ظالمان قطعنامهای در حمایت از حمام خون سعودیها در یمندرحالی که سعودیها در طی 20 روز حمله هوایی خود 2500 انسان بیگناه را در یمن فتلعام کردهاند شورای امنیت در جلسهای نه تنها این حملات را محکوم نکرد بلکه یمن را تحریم هم کرد به گزارشواکنش انصارالله یمن به قطعنامه شورای امنیت |اخبار ایران و جهان
واکنش انصارالله یمن به قطعنامه شورای امنیت عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد مردم یمن را ظالمانه دانست کد خبر ۴۹۱۴۷۹ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۱ - 15 April 2015 عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد مقطعنامه ای در شورای امنیت/۶۰۰ کشته و بیش از ۱۰۰ هزار آواره در یمن
گزارش مهر از تحولات یمن قطعنامه ای در شورای امنیت ۶۰۰ کشته و بیش از ۱۰۰ هزار آواره در یمن شناسهٔ خبر 2530017 جمعه ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۸ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی تلاش اعراب برای تصویب قطعنامه در شورای امنیت هشدار درباره وضعیت کودکان و آمار سازمان ملل درباره کشتهتصویب قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت علیه مردم یمن |اخبار ایران و جهان
تصویب قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت علیه مردم یمن شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست علنی روز سه شنبه قطعنامه 2216 درباره یمن را ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب کرد کد خبر ۴۹۱۴۱۶ تاریخ انتشار ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶ ۲۰ - 15 April 2015 شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست علنی روز سهاستاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان در گفتوگو با فارس: قطعنامه شورای امنیت برای هماهنگی با تجاوز سعودی علیه ی
استاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان در گفتوگو با فارس قطعنامه شورای امنیت برای هماهنگی با تجاوز سعودی علیه یمن صادر شداستاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان با اشاره به اینکه قطعنامه شورای امنیت حداقل از لحاظ قانونی رابطهای با تجاوز نظامی علیه یمن ندارد گفت این قطعنامه صرفا برایحمله شبانه سعودی ها به یمن/ شمار کودکان کشته ۴۰۰ تن/ تصویب قطعنامه در شورای امنیت
حمله شبانه سعودی ها به یمن شمار کودکان کشته ۴۰۰ تن تصویب قطعنامه در شورای امنیت حملات هواپیماهای سعودی به مردم بی دفاع یمن در نخستین ساعت بیست و یکمین روز تجاوز نیز ادامه یافت در ساعات آغازین چهارشنبه هواپیماهای جنگی عربستان باردیگر مناطق مسکونی را در شهرهای مختلف ازجمله صنعشورای امنیت علیه یمن قطعنامه تصویب کرد
شورای امنیت علیه یمن قطعنامه تصویب کردتاریخ انتشار سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۱ ۰۰ شورای امنیت به پیشنویس قطعنامه کشورهای عربی علیه انصار الله و تحریم تسلیحاتی آن رای داد به گزارش ایرنا به نقل از المیادین نشست شورای امنیت درباره رأی گیری بر سر پیشنویس قطعنامه عل-
گوناگون
پربازدیدترینها