واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سخنگوي وزارت خارجه: اجلاس دوحه گامي رو به جلو است
جام جم آنلاين: سيد محمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به اظهارات وزير خارجه ايتاليا، از دولت اين كشور خواست تا نگاه واقع بينانهتري نسبت به موضوع هستهاي ايران داشته باشد و تحت تاثير برخي از اظهارات غير واقعي قرار نگيرد. به اعتقاد ما شناخت مسئولين ايتاليايي نسبت به اين منطقه شناخت عميقتر و واقع بينانهتري است و همين شناخت ميتواند زمينه و نقطه خوبي براي همكاريهاي مشترك و نزديكتر دو كشور پيرامون مسائل دوجانبه و منطقهاي باشد.
به گزارش فارس ، سخنگوي وزارت خارجه كشورمان در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران در خصوص هويت ضاربان ديپلماتهاي ايراني در عراق، با بيان اينكه در حال حاضر اطلاعات موثقي در خصوص هويت اين ضاربان به دست ما نرسيده، گفت: سفارت جمهوري اسلامي در بغداد با نيروها و مسئولين عراقي كه اين روند را پيگيري ميكنند، در تماس است.
وي خاطرنشان كرد: اين ترور از سوي كساني صورت گرفته كه روابط و مناسبات خوب و برادرانه ايران و عراق را هدف قرار داده و تلاش ميكنند اين روابط را مخدوش كنند. حسيني همچنين يادآور شد كه پيگيري در اين زمينه ادامه دارد.
حسيني درباره مامورين سركنسولگري ايران در اربيل كه همچنان به صورت غير قانوني در بازداشت نيروهاي آمريكايي هستند، با اشاره به نگراني خانواده اين افراد، گفت: تلاش مجددي را از طريق صليب سرخ دنبال كرديم تا ديداري داشته باشند.
وي افزود: اخيراً كاظمي قمي سفير ايران ديداري با جلال طالباني رئيس جمهور عراق داشت و آزادي آنها را پيگيري كرد و آقاي طالباني نيز قول داد اين مسئله را پيگيري كند.
انتظار ما از مسئولين عراقي اين است كه شئونات زوار ايراني را محترم بشمارند، همچنانكه زوار عراقي محترم شمرده ميشوند و اجازه ندهند دخالتهاي خودسرانه آمريكا در اين زمينه خدشهاي وارد كند.
يكي از خبرنگاران به خبر روزنامه كريستين ساينس مونيتور مبني بر ملاقات فرمانده سپاه قدس با جلال طالباني درباره گفتگوهاي ايران و آمريكا اشاره كرد و نظر حسيني را در اين باره جويا شد كه وي در پاسخ اظهار داشت: كانال گفتگوي جمهوري اسلامي با آمريكا درباره موضوع امنيتي و ثبات عراق، كانال مشخص، روشن و شفافي بوده و هيچ تغييري در اين كانال صورت نگرفته است.
وي در خصوص خبري مبني بر محاصره سكوي نفتي رشادت در مرز دريايي ايران و امارات در هفته گذشته و توسط ناوچههاي آمريكايي، گفت كه خبر موثقي در اين زمينه دريافت نشده است.
خبرنگار فارس به اظهارات وزير خارجه جديد ايتاليا اشاره كرد كه گفته بود بايد از تبديل شدن تهران به يك قدرت هستهاي جلوگيري شود و نظر حسيني را جويا شد كه وي در اين باره خاطرنشان كرد: انتظار ما از دولت ايتاليا كه روابط و مناسبات خوبي با آن داريم اين است كه نگاه واقع بينانهتري نسبت به موضوع هستهاي ايران داشته باشد و تحت تاثير برخي از اظهارات غير واقعي قرار نگيرد.
وي اضافه كرد: به اعتقاد ما شناخت مسئولين ايتاليايي نسبت به اين منطقه شناخت عميقتر و واقع بينانهتري است و همين شناخت ميتواند زمينه و نقطه خوبي براي همكاريهاي مشترك و نزديكتر دو كشور پيرامون مسائل دوجانبه و منطقهاي باشد.
خبرنگاري به تناقضگوييهاي بوش اشاره كرد كه از يك سو در جشن شصتمين سالگرد اشغال فلسطين شركت ميكند و از ديگر سو در اظهاراتي در شرم الشيخ به فلسطينيها وعده كمك ميدهد و ارزيابي حسيني را در اين زمينه پرسيد كه وي در اين باره با بيان اينكه آنچه راه حل اساسي براي احقاق حقوق فلسطينيها است، آمريكاييها همواره از آن گذر كرده و هيچ گونه توجه جدي نسبت به ظلمي كه به ملت فلسطين شده نداشتهاند، گفت: تمامي راهحلهايي كه پيشنهاد كردند به شكلي غصب كردن حقوق فلسطينيها و شكل قانوني و رسمي دادن به آن بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: اگر به اظهارات بوش و ساير مسئولين آمريكايي در مورد روند به اصطلاح صلح خاورميانه توجه كنيد و عملكرد آنها را مورد ارزيابي قرار دهيد، آنها همواره در طرف اسرائيل و در مقابل ملت فلسطين و حقوق آنها قرار داشتهاند.
حسيني همچنين بار ديگر زلزله اخير در چين را به دولت و ملت اين كشور تسليت گفت و افزود: آنچه از اخبار دريافت كرديم اين بود كه نيروهاي چيني عمليات امداد رساني موفقي داشتند و با توجه به حجم گستردگي اين مصيبت و پس لرزههايي كه همچنان ادامه دارد، طبيعي است كار امداد رساني را براي آنها مشكل خواهد كرد.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به اعلام آمادگي ايران براي كمك به چين در اين زمينه، اظهار داشت: هلال احمر جمهوري اسلامي نيز به همتاي چيني خود اعلام آمادگي كرده كه بتواند محمولههايي از كمكهاي انسان دوستانه را ارسال كند.
وي در خصوص شناخت و نزديكتر شدن ديدگاههاي ايران و چين نيز گفت: به اعتقاد ما بايد تسهيلات لازم را براي صدور رواديد و نحوه رفت و آمد اتباع دو كشور فراهم كرد.
حسيني با بيان اينكه فرصتهاي بسيار زيادي در دو كشور بزرگ آسيايي ايران و چين وجود دارد، خاطرنشان كرد: ميتوانيم از اين فرصتها استفاده و معرفت و آگاهي نسبت به همديگر را از اين طريق ارتقاء ببخشيم.
يكي از خبرنگاران واكنش وزارت خارجه را به اظهارات سعود الفيصل خواستار شد كه حسيني ابراز اميدواري كرد كه آن چه به نقل از سعود الفيصل در برخي از رسانهها مطرح شده صحت نداشته باشد و افزود: مبناي قضاوت، تحليل و موضع گيري ما مواضع رسمي است كه از مسئولين عربستاني ميشنويم.
وي ادامه داد: در حال حاضر روندي را در رسانهها مشاهده ميكنيم و معتقديم كه رژيم صهيونيستي تحريك كننده و طراح اين روند است. اخباري را منتشر و مورد تحليل قرار ميدهد و يك هدف اساسي را دنبال ميكند كه آن ضربه زدن به مناسبات خوب بين كشورهاي اسلامي و منطقه است.
حسيني با بيان اينكه جمهوري اسلامي و عربستان از اهداف مهم اين طرح هستند، دليل آن را ظرفيتها و توانمنديهايي دانست كه هر دو كشور در اين منطقه و جهان اسلام دارا ميباشند و افزود: به اعتقاد ما بايد با هماهنگي، همكاري و همگرايي دو كشور از اين ظرفيتها به منظور حمايت و دفاع از حقوق مسلمانان و ملت فلسطين استفاده كنيم و به ديگران اجازه ندهيم در روابط دوجانبه ما خللي وارد كنند.
سخنگوي وزارت خارجه درباره اخبار منتشر شده مبني بر انگشت نگاري از اتباع ايراني توسط عراق نيز اظهار داشت: خبري در گذشته منتشر شد مبني بر اينكه برخي نيروهاي آمريكايي به طور خود سرانه اقدام به اين عمل ميكنند كه حوزه كنسولي ما اعتراضي را به مقامات عراقي ارائه داد.
اگر به اظهارات بوش و ساير مسئولين آمريكايي در مورد روند به اصطلاح صلح خاورميانه توجه كنيد و عملكرد آنها را مورد ارزيابي قرار دهيد، آنها همواره در طرف اسرائيل و در مقابل ملت فلسطين و حقوق آنها قرار داشتهاند.
وي گفت: انتظار ما از مسئولين عراقي اين است كه شئونات زوار ايراني را محترم بشمارند، همچنانكه زوار عراقي محترم شمرده ميشوند و اجازه ندهند دخالتهاي خودسرانه آمريكا در اين زمينه خدشهاي وارد كند.
حسيني درباره گفتگوهاي ملي لبنان در قطر كه سؤال يكي از خبرنگاران بود با اشاره به اجلاسي كه با حضور وزراي خارجه اتحاديه عرب تشكيل و قرار شد كميتهاي بر آمده از اين اجلاس تشكيل شود، گفت: جلسهاي را در دوحه داشتند و سفري به بيروت انجام دادند.
وي ادامه داد: به اعتقاد ما تلاشهايي كه تاكنون صورت گرفته در مسيري درست و گامي رو به جلو و در جهت ايجاد تفاهم بين گروههاي مختلف لبناني است.
سخنگوي وزارت خارجه خاطرنشان كرد: اگر دخالتهاي بيگانه مانع تراشي نكنند اين روند ميتواند مثبت و سازنده باشد.
وي افزود: جمهوري اسلامي همواره و از گذشته تاكيد كرده كه از تمامي تلاشهايي كه در جهت نزديك كردن ديدگاههاي گروههاي مختلف و ايجاد وفاق ملي و تفاهم بين آنها صورت ميگيرد، حمايت ميكند.
حسيني درباره اظهارات دولت كانادا مبني بر بازداشت شش تبعه بهايي در ايران، اين موضوع را مسئلهاي قضايي خواند كه بايد پيگيري شود و افزود: بايد در اين زمينه از مراجع قضايي سؤال كرد.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]