تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 1 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801559051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با مسايل حقوقي (113) شرايط پذيرش درخواست سقط جنين


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آشنايي با مسايل حقوقي (113) شرايط پذيرش درخواست سقط جنين
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز" با هدف رفاه حال مردم عزيز ايران و ايرانيان مقيم خارج از كشور در قالب طرحي نو، اقدام به انتشار و انعكاس مسايل حقوقي و قضايي كرده است .
به گزارش روز دوشنبه خبرگزاري ايسكانيوز، اين طرح خدمتي در خور براي جامعه به شمار مي رود و شهروندان مي توانند بيش از پيش با حقوق خود آشنا شوند و بنا به اظهار رييس قوه قضاييه با آشنايي مردم با قوانين موضوعه از مراجعات شهروندان به مراجع قضايي كاسته مي شود.
در اين شماره درباره شرايط پذيرش درخواست سقط جنين مطالبي را به اطلاع خوانندگان عزيز مي رسانيم.

*برابر مقررات حاكم بر كشور جمهوري اسلامي ايران جنين از زمان انعقاد نطفه تا زمان تولد داراي حقوقي است كه هم از سوي شارع مقدس و هم از طرف قانون مورد حمايت قرار مي گيرد. براي مثال مطابق قانون مدني حمل (جنين) چنانچه زنده متولد شود حتي اگر اين زندگي يك لحظه هم باشد همانند يك انسان كامل از حقوق مدني بهره مند مي شود از اين رو است كه مي شود به نفع جنين وصيت كرد يا اموالي را به او هبه كرد و ...
قانونگذار در قانون مجازات اسلامي آزار و اذيت زن حامل را كه موجب سقط جنين شود جرم مي داند و نيز كساني را كه زن حامله را به سقط جنين راهنمايي و دلالت مي كنند چه پزشك باشد و چه فرد عادي قابل تعقيب و مجازات دانسته است.
پرسش: آيا حمايت قانون فقط از جنين مشروع است يا شامل جنين ناشي از رابطه نامشروع هم مي شود؟
پاسخ: برابر قانون اساسي همه اشخاص از حقوق مساوي برخوردارند و نيز داراي حق حيات هستند بنابراين همان طور كه جنين ناشي از ازدواج مورد احترام و حمايت است جنين ناشي از رابطه نامشروع نيز از سوي قانونگذار حمايت مي شود و هر گونه آسيب به آن قابل تعقيب كيفري است.
پرسش: در چه صورت و تحت چه شرايطي اجازه سقط جنين داده مي شود؟
پاسخ: درخواست صدور مجوز براي سقط جنين فقط هنگامي پذيرفته مي شود كه جهت درمان باشد و داراي شرايط زير است:
1- درخواست سقط درماني به اداره كل پزشكي قانوني استان ها تقديم شود.
2- اين درخواست قبل از چهار ماهگي جنين ارائه شود.
3- درخواست از سوي زوجين همراه با معرفي نامه پزشك معالج باشد همچنين است هنگامي كه دستور مقام قضايي براي سقط جنين منضم به درخواست باشد باز هم ارائه نظر پزشك معالج ضروري است.
4- معرفي نامه پزشك شامل عكس مادر ( مهر شده به مهر پزشك)، مشخصات شناسنامه اي او، تشخيص بيماري، روش تشخيص و علايم آن خواهد بود و تصوير شناسنامه و مداركي كه هويت زوجين را مشخص مي كند و نيز نتايج آزمايشات پزشكي پيوست مي شود.
پرسش: آيا غير از موارد بالا امكان سقط جنين وجود دارد؟
پاسخ: اگر پزشك و شاغلين حرفه پزشكي در غير موارد بالا اقدام به سقط جنين كنند يا وسايل سقط جنين را فراهم آورند مرتكب جرم شده و به مجازات حبس از دو تا پنج سال محكوم خواهند شد و حتي بايد ديه جنين را هم بپردازند. البته اين در حالتي است كه اقدام آنان براي حفظ حيات مادر نباشد بنابراين در مواردي كه اقدام آنان براي حفظ حيات مادر بوده از مجازات حبس معاف هستند ولي در هر صورت بايد ديه جنين را به اولياي دم بپردازند مگر اينكه اولياي دم او را از پرداخت ديه معاف كنند.
پرسش: اگر مادري در غير موارد قانوني جنين خود را سقط كند قابل مجازات است؟
پاسخ: در اين خصوص اختلاف نظر وجود دارد ولي در هر صورت هر گاه زني جنين خود را سقط كند بايد ديه آن را بپردازد و خودش از آن ديه سهمي نخواهد داشت.
پرسش: اگر در حادثه رانندگي جنين سقط شود چه حكمي جاري است؟
پاسخ: اگر حادثه رانندگي منجر به سقط جنين شود علاوه بر جنبه عمومي جرم كه راننده مقصر بايد مجازات حبس يا جزاي نقدي را تحمل كند مكلف به پرداخت ديه جنين به اولياي دم است و اگر حادثه فقط منجر به وضع حمل قبل از موعد طبيعي شود ولي آسيبي به جنين وارد نيايد فقط از حيث جنبه عمومي به مجازات حبس يا جزاي نقدي محكوم خواهد شد و چنانچه حادثه منجر به مرگ مادر و سقط جنين شود علاوه بر جنبه عمومي جرم بايد ديه مادر و جنين را نيز در صورت مطالبه اولياي دم بپردازد.
گزارش ايسكانيوز مي افزايد، ديه جنين پس از چهار ماهگي اگر پسر باشد ديه كامل يك انسان و اگر دختر باشد نصف ديه كامل خواهد بود.
پرسش: آيا جنين از ديگران ارث هم مي برد؟
پاسخ: براي برقراري رابطه وراثت زنده بودن در زمان فوت مورث شرط است و اگر جنيني از جمله وراث باشد در صورتي ارث مي برد كه نطفه او در زمان فوت مورث منعقد شده باشد و از طرفي زنده هم به دنيا بيايد.
اما اگر در زمان فوت مورث حملي باشد كه اگر متولد شود مانع از ارث تمام يا بعضي از وراث مي شود (مانند موردي كه ورثه متوفي همسر و برادر و خواهر او باشند و با تولد فرزند ديگر طبقه دوم يعني برادر و خواهر متوفي ارث نخواهند برد) تقسيم ارث به عمل نمي آيد تا وضعيت تولد او مشخص شود و اگر جنين مانع از ارث هيج يك از ساير وراث نباشد و ورثه موجود بخواهند اموال را تقسيم كنند بايد براي جنين سهمي معادل دو پسر كنار گذارند./06/120
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن