واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: حشيش چيست؟
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: حشيش صمغ چسبناك از بوته كانابيس است كه بر خلاف عقايد رايج بين مردم كه فكر مي كنند حشيش باعث اعتياد نمي شود، اعتياد آور است به طوري كه مصرف كننده آن براحتي نمي تواند ترك كند و دچار عوارض جانبي آن مي شود.
حشيش معمولا به صورت تكه هاي جامد مكعبي شكل فروخته مي شود و در رنگ هاي مختلف از قهوه اي كم رنگ تا سياه ديده شده و ساختمان تركيبي اش به صورت انواع مختلف از خشك و سخت گرفته تا نرم و كشننده ديده مي شود كه اغلب در پيپ و يا سيگارهايي كه با دست درست مي كنند، مي پيچند و با ماري جوانا يا توتون مصرف مي كنند.
نام هاي خياباني حشيش عبارت اند از: Hash، Gass ، Smoke ، Pot، Joint ، است كه از عنوان اول بيشتر استفاده مي شود.
بايد دانست كه اثرات حشيش با توجه به مقدار و نوع استفاده (كشيدن يا خوردن) متفاوت است. وضعيت جسمي و سلامت فرد از جمله وزن، خلق و خوي فرد، درجه تحمل و ... فرق مي كند.
مصرف حشيش به صورت تدخيني در عرض چند دقيقه ظاهر مي شود و تا دو تا چهار ساعت باقي مي ماند. اين در حالي است كه در صورت خوردن هضم آن به طور بطئي و كند صورت مي گيرد بنابراين اثر آن طولاني تر است.
خواب آلودگي، قرمز شدن چشم ها، افزايش ضربان قلب، خشكي دهان و گلو، مختل شدن قوه حافظه و تمركز فكري به طور موقت، اختلال درك زمان و مكان از جمله اثرات كوتاه مدت مصرف حشيش است.
از اثرات كوتاه مدت ديگر مصرف حشيش مي توان به اضطراب، افسردگي، هيجان، تحرك زياد، تحريك پذيري، تند مزاجي، بي قراري، پرحرفي، خنده هاي بي دليل، احساس طردشدگي، ترس و وحشت، دگرگوني و تغيير شكل فضا و زمان، اختلال در هماهنگي و تعادل در راه رفتن، احتمالا اوهام كه اغلب با حالت پارانويايي به خصوص در مصرف زياد آن همراه است.
دوز معمولي آن به مهارت هاي فيزيكي لطمه وارد مي كند از اين رو به خصوص رانندگي در حين مصرف حشيش بسيار خطرناك است.
تحقيقات نشان مي دهد حشيش اثرات منفي بسياري به خصوص در بين جوانان و بزرگسالان دارد از جمله: از دست دادن انگيزه و علايق، آسيب به حافظه و تمركز فكر، عدم قابليت رانندگي كاهش قواي دفاعي بدن در برابر عفونت ها و بيماري ها، گيجي و سردرگمي، فقدان انرژي و ... در اثر استفاده مرتب و مداوم حشيش پيش مي آيد.
همچنين خطر ابتلا به برونشيت مزمن، سرطان ريه و بيماري هاي دستگاه تنفسي در مصرف كنندگان منظم حشيش بيش از ديگر گروه هاست.
كشيدن سيگار، ماري جوانا و حشيش آسيب شديدي به دستگاه تنفسي مي زند زيرا تار موجود در آن، دو برابر قوي تر از تار موجود در سيگار معمولي است علاوه بر اين عوامل ايجاد كننده سرطان در تار موجود در حشيش خيلي بيش از سيگارهاي معمولي است.
بخشي ديگر از اثرات حشيش، گرايش به مواد خطرناك تر، كم شدن علاقه و انگيزه براي زندگي، كار و روابط اجتماعي خانوادگي، كوچك شدن حجم مغز و تشنج، اختلالات رواني شديد، اختلالات قاعدگي در زنان، كاهش تعداد و فعاليت اسپرم و عقيمي در مردان، كاهش وزن و نقائص مادرزادي در جنين مادر مصرف كننده است.
مطالعات و تحقيقات نشان مي دهد كه رشد طبيعي يك نوزاد به وسيله مصرف مرتب حشيش يا ماري جوانا به وسيله مادر در دوران بارداري، مي تواند به طور جدي آسيب ببيند.
علائم ترك حشيش:
سندروم ترك حشيش در كساني ديده مي شود كه پس از مصرف دراز مدت مقادير زياد، اقدام به قطع ناگهاني مصرف مي كنند. اين علائم چند ساعت پس از آخرين مصرف شروع مي شود، در عرض هشت ساعت به اوج مي رسد و دو تا سه روز باقي مي ماند.
اين علائم عبارتند از:
تحريك پذيري، بي قراري و اضطراب- اختلال در خواب و بي اشتهايي، تعريق و لرزش- اسهال، تهوع و استفراغ- دردهاي عضلاني- افزايش درجه حرارت بدن.
بنابر اظهارات كارشناسان ترك اعتياد، دارويي براي ترك حشيش وجود ندارد. در بعضي از بيماران استفاده از داروهاي ضد اضطراب جهت رفع علائم ناشي از ترك مفيد است.
روند درماني معتادان به حشيش شامل: نشان دادن واقعيت ها، تعيين يك روش براي قطع مصرف، تخفيف علائم ترك، آموزش هاي مهارت اجتماعي، گروه هاي خودياري، گروه هاي پيشگيري از عود و مشاوره سرپايي است اما آنچه در اصل ترك اعتياد مهم است تصميم و اراده خود معتاد است./05
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 571]