تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851320389




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش مهر/نكوداشت قديمي ترين معلم موسيقي در نقش جهان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: /گزارش مهر/نكوداشت قديمي ترين معلم موسيقي در "نقش جهان"
مراسم بزرگداشت مصطفي كمال پورتراب آهنگساز و معلم پيشكسوت موسيقي در مجتمع فرهنگي "نقش جهان" وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، درابتداي اين مراسم كه بعد از ظهر ديروز برگزارشد شاهين فرهت به عنوان مجري اين مراسم ضمن خوش آمد گويي به مهمانان حاضر، از محمد ميرزماني دعوت كرد تا به روي صحنه بيايد.

قائم مقام رييس مركز موسيقي صدا و سيما با اشاره به ويژگي هاي تدريس موسيقي مصطفي كمال پورتراب گفت : سال ها پيش استاد به من و تمام هم دوره اي هايم هارموني تدريس مي كرد و اجازه مي داد تا در كلاس هاي درس كنترپوان نيز شركت كنم وحضور در اين كلاس ها كه با دقت و ظرافت خاصي همراه بود براي ما بسيار مغتنم و آموزنده بودو از اين بابت بخش عمده اي از زندگي حرفه اي خود را مديون كلاس هاي اين استاد موسيقي هستم.

وي در ادامه افزود : تمام كساني كه به نوعي در عرصه موسيقي فعاليت دارند به نوعي از شاگردان ايشان هستند، يكي از نكات قابل توجه در بررسي زندگي حرفه اي اين هنرمند اين است كه استاد پورتراب با وجود اشراف كاملي كه برعلم موسيقي دارد همواره در تمام دوران فعاليت خود مانند يك دانشجو در حال آموختن است ؛ بارها و بارها در جلسات مختلف وقتي مبحثي را مطرح مي كرد در پاياان متذكر مي شد كه اگر اشتباه مي كند شاگردان به او بگويند. در پايان هم بايد متذكر شوم كه استاد مصطفي كمال پورتراب يكي از تكيه گاههاي استوار در زندگي هنري من بوده است .

سپس داود گنجه اي نوازنده كمانچه درباره اين هنرمند گفت : صحبت كردن درباره استاد مصطفي كمال پورتراب هم سخت است و هم آسان؛ اما مهمترين مسئله در زندگي حرفه اي اين بزرگوار اين است كه ايشان بدون هيچ توقع و چشم داشت مالي به جامعه هنري كمك كرده است.

وي در ادامه خاطرنشان كرد : حدود 50 سال پيش كه مي خواستم در رشته موسيقي تحصيل كنم با علي رهبري براي گرفتن مشورت نزد استاد رفتيم و با راهنمايي هاي بجاي ايشان اين رشته را براي تحصيل برگزيدم و فكر مي كنم آن انرژي كه آن روز از ايشان دريافت كردم باعث شد كه موسيقي را تا امروز عاشقانه ادامه دهم؛ در اين بين نظم در انجام كارها و همچنين تعهدي كه ايشان نسبت به خانواده و جامعه دارد قابل تقدير است و اگر استاداني مثل پورتراب نبودند بي شك بسياري از كساني كه در اين جمع حاضر هستند نيز در عرصه موسيقي وارد نمي شدند،بايد بگويم كه عشق به موسيقي را اساتيدي از اين دست در دل ما روياندند و پرورش دادند واين حضور عاشقانه همينطوري و يا با كمك ها و بخش نامه هاي دولتي به وجود نيامده است .

داود گنجه اي پس از پايان صحبت هاي خود به پاس يك عمر فعاليت استاد مصطفي كمال پورتراب به تكنوازي ويولن در دستگاه ماهور پرداخت.

در ادامه اين نشست رئيس هيئت مديره خانه موسيقي درباره زندگي و آثار اين هنرمند گفت : ايشان را از سالهاي دور قبل از هنرستان موسيقي مي شناسم ، آنچه كه من در پورتراب مي شناسم نظم و انضباطي است كه ايشان در انجام كارهاي خود داشته است كه اين نظم و انضباط براي خود من بسيار آموزنده بوده است به همين دليل گمان مي كنم كه ذكر آن براي جواناني كه در اين عرصه فعاليت مي كند خالي از لطف نيست؛ از سوي ديگر پشتكار و دقت نظر ايشان در تحليل و آناليز كردن امور واقعا تحسين برانگيز است، چراكه او به يك مسئله از زواياي مختلف علمي نگاه مي كند و در نهايت بايد متذكر شوم كه حرفه تعيلم و تربيت فداكاري و بزرگي طبع مي خواهد كه خوشبختانه استاد پورتراب از اين مناعت طبع برخوردار است.

محمد سريرافزود : آنچه در انجام يك كار هنري ارزشمند است توجه به مسائل فني نيست بلكه خلاقيت مانند نگين انگشتري است بايد در يك اثر هنري بدرخشد و حال اينكه اين ويژگي در آثار استاد پورتراب به وضوح ديده مي شود ؛ آثار اين هنرمند علاوه بر كيفيت تكنيك فني از نظر هارمونيك به مذاق جامعه هنري نيز خوش آيند است.

شاهين فرهت نيز در راستاي صحبت هاي بيان شده گفت : شيوه آموزش ايشان منحصر به فرد است و به نوعي معلمي و بحث آموزش و پرورش نيروهاي خوب در حوزه موسيقي در خانواده پوتراب امري واضح است چراكه غير از ايشان خواهر و دو برادر استاد نيز از هنرمندان برجسته موسيقي هستند.

رييس مركز موسيقي سازمان صدا وسيما يكي ديگر از مدعوين براي صحبت در باره استاد بود؛وي گفت : صحبت از نيم قرن استادي ايشان در حوزه موسيقي است كه از توان و دانش من خارج است و همين اندازه بگويم كه استاد پورتراب محل استناد ما در شوراهاي عالي مركز موسيقي است.

كرم رضا پيريايي با اشاره به دقت نظر و بينش بالاي استاد گفت : سخنان و ديدگاه هاي استاد پورتراب براي ما در سازمان فصل الخطاب است و هركجا كه مشكل و اختلاف نظري است صحبت هاي استاد پايان بخش و راه گشا است.

پس از سخنان پيريايي لوح تقدير مركز موسيقي صدا و سيما توسط وي و با حضور شاهين فرهت بر روي صحنه با استاد پورتراب اهدا شد.

دراين جلسه جمشيدي وبكان هركدام با اختصار در باره مقام رفيع معلمي استاد و خصائل اخلاقي پورتراب چند جمله اي صحبت كردند.

در پايان مراسم استاد پورتراب ضمن قدرداني از برگزار كنندگان و مهمانان حاضر در اين نشست شرح كوتاهي ازسير زندگي خود، چگونگي ورود به هنرستان موسيقي و آموزش اين هنر را ارائه كرد .

حاشيه:

مراسم پاسداشت استاد پورتراب كه خود به نظم و وقت شناسي شهره است با تاخير برگزارشد.

مسئولان و موسيقيدانان واحد موسيقي فرهنگستان هنر در اين مراسم حضور نداشتند.

بروشور و اعلان اين مراسم تحت عنوان "گفتگو با استاد" به چاپ رسيده بود نه "مراسم بزرگداشت".

شاهين فرهت به عنوان مجري برنامه بسيار خوب از عهده اين مسئوليت برآمد.
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 470]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن