واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دبيركل نهاد كتابخانهها:پائين بودن فرهنگ مطالعه و آمار كتابخواني در كشور كذب محض است
منصور واعظي پايين بودن فرهنگ مطالعه و آمار كتابخواني در كشور را كذب محض عنوان كرد و گفت: تلاش نهاد بر آن است كه به مسئله خريد كتاب توجه جدي صورت گيرد و كتابهايي خريداري شوند كه نوآوري و خلاقيت را در افراد تقويت كند.
به گزارش خبرگزاري مهر، نخستِين گردهمايي كتابداران كتابخانه هاي عمومي استان كهگيلويه و بويراحمد با حضور منصور واعظي دبِيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، غياثي و خوانساري مديران كل امور مشاركتها و استانهاي نهاد و مديركل ارشاد استان در كتابخانه مركزي ياسوج برگزار شد.
واعظي در اين گردهمايي با اشاره به نامگذاري امسال به سال نوآوري و شكوفايي، افزود: هدف اصلي نهاد كتابخانه هاي عمومي ارتقاي مطالعه مفيد است. براي تحقق اين هدف نياز به كمك، همراهي و همكاري همه دستگاه هاي فرهنگي به خصوص تمام كتابداران در كتابخانه ها است. كتابداران بايد جهت نوآور شدن اعضا كتابخانه ها تلاش كنند. در برنامه نهاد سعي بر آن شده است كه اعضا فعال كتابخانه هاي كشور تا پايان سال 88 به سه ميليون نفر ارتقا پِيدا كند و محيط كتابخانه ها نبايد فقط محيط امانت باشد بلكه سعي و تلاش شود كه با ايجاد خلاقيت در اعضا بتوانيم تحولي شگرف در كتابخانه ها ايجاد كنيم.
دبير نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور گفت: دولت نهم فرصت و مقطع ويژه اي براي توسعه كتاب و كتابخانه ها دارد و تمام تلاش اين نهاد بر رشد دو برابري اين حوزه است.
وي گفت: نزديك به 80 درصد از بودجه حوزه فرهنگ به بخش كتابخانه ها و كتاب و كتابخواني اختصاص داده شده كه اين بودجه در سال جاري 60 درصد افزايش داشته است. به دليل اينكه در گذشته به خوبي به مسئله كتابخانه ها، كتاب و كتابخواني توجه نشده است اين حوزه كاستي ها و مشكلات زيادي دارد و سعي و تلاش نهاد بر آن است كه به مساله خريد كتاب توجه جدي صورت گيرد و كتابهايي خريداري شوند كه نوآوري و خلاقيت را در افراد تقويت كند و با تشكيل كارگروه تهِيه و انتخاب كتاب بتوانِيم از خريد كتابهايي كه مراجعه كننده ندارند اجتناب شود.
دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي، پايين بودن فرهنگ مطالعه و كتابخواني در كشور را كذب محض عنوان كرد و افزود: به اين لحاظ در سطح خوبي قرار داريم و اگر به خوبِي دقت شود مردم متدين ما در شبانه روز چندين ساعت قرآن مي خوانند و راز و نياز با معبود دارند كه در حوزه مطالعه به اين امر توجه زيادي نمي شود. ارتقاي فرهنگ كتاب و كتابخواني از سياستهاي اصلي بخش فرهنگ است و با افزايش شاخصهاي فرهنگي به خصوص كتابخواني مي توان به سادگي در برابر برنامه هاي فرهنگي غرب مقاومت كرد و تاثيرگذاري آنها را به خوبي كاهش داد. ما به دنبال اين موضوع هستيم كه در احداث كتابخانه ها، ساختمان نمادين هر شهري كتابخانه باشد.
واعظي با اشاره به طرح خيرين كتابخانه ساز تاكيد كرد: با گسترش اين بخش اميدواريم بتوانيم كتابخانه هايي تاسيس كنيم كه توسط مردم اداره شوند و در همين راستا بايد سعي در جلب متدينين و فرهيختگان در كشورمان باشيم كه خودشان كتابخانه بسازند و خودشان نيز اداره كنند. درنهايت چِيزي كه ما مي خواهيم ارتقاي مطالعه مفيد است كه اين محقق نمي شود مگر با توكل بر خدا و نيت خالص و پيوستن به ذات بزرگ در جهت تحقق اهداف بلند و متعالي.
همچنين هشتمين جلسه انجمن كتابخانه هاي عمومي استان كهگيلويه و بويراحمد چهارشنبه هفته گذشته با حضور منصور واعظي دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي در ياسوج برگزار شد.
در اين جلسه كه استاندار، مديركل ارشاد و مديركل امور كتابخانه هاي استان و نيز شهردار ياسوج در آن حضور داشتند، شهردار ياسوج نسبت به پرداخت بدهي نيم درصد و احداث يك باب كتابخانه در حاشيه پارك ساحلي قول مساعد داد.
همچنين در پي درخواست سيد مسعود حسيني استاندار و رئيس انجمن كتابخانه هاي عمومي استان مبني بر كمك به استان از طريق مركز، دبيركل نهاد با پرداخت اعتباري معادل 100 ميليون تومان به كتابخانه هاي عمومي استان موافقت كرد.
در اين جلسه پنج نفر سهميه استخدام در كتابخانه هاي عمومي نيز به اين استان اختصاص يافت.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]