واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: چطور وسايل الکترونيکي بخريم؟کافيست تصميم بگيريد لپتاپ، موبايل، تلويزيون و يا هر محصول ديگري را بخريد آن وقت است که ميان اين همه برند گيج ميشويد و تازه اين اول کار است. هر برندي براي خودش چندين سري دارد و هر سري چندين محصول!با چنين وضعيتي انتخاب شما بسيار سخت ميشود. شما ميان اين همه مارک و برند و محصولات لوکس گير ميکنيد و نمي دانيد تفاوت هر محصول با ديگري در چيست و سوالهاي زيادي در ذهنتان مطرح ميشود. مي خواهيد بدانيد چرا يک محصول با کانفيگ مشابه داراي قيمت بالاتري است؟ چرا بعضي برندها محبوبيت خاصي دارند؟ گارانتي چيست؟ وارانتي محصولات به چه صورت است؟ چطور بفهميم يک محصول تقلبي است و يا غير تقلبي؟ زيبايي ملاک شماست و يا کيفيت؟ و سوال مهمتر اين است که شما ميخواهيد چقدر هزينه کنيد؟
اين همه تنوع در عين اينکه شما را گيج ميکند به شما وسعت انتخاب بيشتري ميدهد. تمام برندها تلاش ميکنند نظر شما را جلب کنند پس وضعيت بازار روي هم رفته مطلوب است و شما بايد بهترين محصول را مناسب شرايط خودتان انتخاب کنيد. قدم اولاولين مرحله براي خريد وسايل الکترونيکي نياز سنجي است. نياز سنجي به چه معناست؟ فرض کنيد آخرين کانفيگ براي پردازنده لپ تاپ در بازار Ci7 با 6 گيگابايت کش و 6 گيگابايت حافظه رم است. در عين حال کار شما با لپ تاپ در حد مرور در اينترنت و کارکردن با آفيس است. در اين شرايط خريدن همچين مدلي بي فايده است. شما پول بيشتري براي وسايلي که هرگز از آنها استفاده نميکنيد پرداخت ميکنيد.تحت تاثير جو بازار و فروشندگان قرار نگيريد. به فرض اينکه مدل پيشنهادي فروشنده بهترين مدل است محصولي را نخريد، ببينيد نياز شما چيست و شما چه انتظاراتي از محصول داريد. پس در ابتدا تمامي نيازهايتان از محصول را ليست کنيد. قدم دومبودجه را تعيين کنيد. ببينيد چقدر ميتوانيد هزينه کنيد. در حال حاضر شما با هر مبلغ متعارفي ميتوانيد وسايل الکترونيکي مورد نظرتان را خريداري کنيد. پس نگران نباشيد و بودجه خودتان را مشخص کنيد. قدم سومبه هيچ وجه تحت تاثير متعصبين برندهاي مختلف قرار نگيريد. اگر با خورههاي گجت سر و کار نداريد منظور من را خوب متوجه نميشويد. براي مثال آدمهاي وجود دارند که معتقدند گوشي موبايل فقط نوکيا يا فقط سوني اريکسون و حتي سر اين موضوع دعوا هم ميکنند! عدهاي هم هستند که روي اپل تعصب شديد دارند و بقيه گوشيهاي هوشمند را به حساب نميآورند! اين داستان ادامه دارد و براي هر برندي صادق است.
شما نبايد گول اين افراد و تبليغات آنها را بخوريد. اين موضوع را جدي بگيريد. تمامي اين برندها خوب هستند. شما بايد بسته به نيازسنجي که در قدم اول کردهايد برند و محصول خودتان را انتخاب کنيد. باز هم مبگوبم، ويروس خورهها را جدي بگيريد! قدم چهارمبسته به اينکه چه محصولي ميخواهيد بخريد در اينترنت به جستجو بپردازيد. انواع مدلها را ببينيد. مشخصات آنها را بخوانيد. اگر از اصطلاحي سر در نميآوريد آن را گوگل کنيد يا از کسي بپرسيد. سعي کنيد جديدترين محصولات هر برند را ببينيد. در حال حاضر سايتهاي زيادي هستند که به بررسي تک تک محصولات ديجيتالي به زبان فارسي پرداختهاند. خواندن مطالب اين سايتها براي شما بسيار مفيد خواهد بود. قدم پنجمبعد از کمي تحقيق در اينترنت، به چندتا مرکز خريد مراجعه کنيد. ترجيحا به مجتمعهاي تجاري برويد تا در يک مکان مشخص بتوانيد از دهها فروشگاه ديدن کنيد.
از فروشگاهها ليست قيمت محصولات را بگيريد و آنها را با بقيه فروشگاهها مقايسه کنيد. اطلاعات و مشخصات دستگاه را نيز مقايسه کنيد. از فروشندگان در مورد تفاوت محصولات و سريهاي مختلف سوال بپرسيد. اگر محصول خاصي در نظرتان است، اطلاعاتي که از اينترنت پيدا کردهايد را با فروشنده در ميان بگذاريد تا از صحت و سقم آنها با خبر شويد. از سوال کردن خجالت نکشيد. اصلا مهم نيست که شما نميدانيد خروجي HDMI چيست و انواع صفحات لمسي چه تفاوتي با هم دارند. فروشنده اگر ميخواهد اجناسش را بفروشد وظيفه دارد به شما کمک کند. پرسيدن حق شماست. من به شخصه با فروشندگاني مواجه شدهام که حتي به خودشان زحمت جواب دادن به مشتري را نميدهند. اگر با چنين مواردي رو به رو شديد خيلي راحت از فروشگاه بياييد بيرون. بدانيد شما هيچ تعهدي نداريد تا از آن فروشگاه خريد کنيد. تا دلتان بخواهد فروشگاه هست و فروشندگان با اخلاق و مشتري مدار. قدم ششمبعد از انتخاب برند و سري و محصول، به دنبال فروشگاهي بگرديد که بهترين و معتبرترين گارانتي را عرضه ميکند. خريد کردن با گارانتي معتبر گرانتر است ولي در عين حال خيالتان راحت تر است. مثلا اگر داريد يک گوشي 500 هزارتوماني ميخريد، پرداختن 20 هزار تومان بيشتر براي خريد از گارانتي معتبر آنقدر تفاوتي در هزينه ايجاد نميکند. اميدوارم از خريدتان راضي باشيد و لحظات خوبي را با گجت جديدتان تجربه کنيد. فاطمه مجدآباديبخش دانش و زندگي تبيان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1814]