تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853883730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بايگاني گزارش جامع عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني گزارش جامع عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم


تهران -حيات

گزارش كمي و كيفي عملكرد حوزه‌هاي مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال‌هاي 84 تا 86 دولت نهم منتشر شد.
به گزارش حيات به نقل از روابط عمومي اين وزارتخانه، در اين گزارش فعاليت‌هاي كيفي به مسايلي چون جهت‌گيري‌ها، سياست‌گذاري‌ها، ايجاد تشكيلات، ابتكارات، ابداعات و نوآوري‌ها اشاره شده است تا مرجع قابل استنادي براي استفاده برنامه‌ريزان و دست‌اندركاران فرهنگي كشور باشد همچنين در ترسيم كمي فعاليت‌ها با ارايه آمار و ترسيم نمودارها مقايسه‌اي از اقدامات وزارتخانه از سال‌هاي 84 تا 86 صورت گرفته است.
علاوه بر انعكاس عملكرد معاونت‌هاي تخصص وزارتخانه شامل معاونت امور فرهنگي، معاونت امور هنري، معاونت امور سينمايي، سمعي و بصري و معاونت امور مطبوعاتي، به عملكرد ساير بخش‌هاي وزارتخانه نظير معاونت اداري و مالي و امور استان‌ها، معاونت برنامه‌ريزي و توسعه و مراكز تابعه همچون مركز هماهنگي توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قراني كشور، ستاد عالي نظارت بر كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد و مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال نيز پرداخته شده است.
با نگاهي اجمالي به فعاليت‌هاي گروه مشاوران جوان، بخش حمايت از هنرمندان و دفتر روابط عمومي، عملكرد اين قسمت‌ها نيز در اين گزارش مورد بررسي قرار گرفته است.
* معاونت امور فرهنگي
در حوزه معاونت فرهنگي مي‌توان به تقويت و ترويج كتابخواني در جامعه از طريق توليد كتاب مناسب و ايجاد زمينه براي دسترسي عموم مردم و اجراي برنامه‌هاي متنوع فرهنگي براي ارتقاي روحيه نشاط و خودباوري به عنوان مهم‌ترين برنامه‌هاي اين معاونت ياد كرد.
برنامه‌ريزي براي حضور پديدآورندگان آثار فاخر ادبيات داستاني در نمايشگاه‌ها و عرصه‌هاي بين‌المللي و ترجمه و عرضه اين آثار در بازارهاي جهاني و همچنين كمك به گسترش و ترويج كتابخواني در حوزه ادبيات، سرمايه‌گذاري در توليدات داستاني كشور از طريق خريداري سوژه‌ها و طرح‌هاي داستاني از نكات مهم ديگر فعاليت‌هاي اين معاونت است.
در اين گزارش از هدفمند كردن يارانه كاغذ به عنوان يكي از كارهاي مهم معاونت امور فرهنگي ياد شده است. هدف از اجراي اين طرح اين است كه كتاب با قيمت مناسب در اختيار مخاطب و مصرف كننده قرار گيرد.
يارانه كاغذ به صورت " بن الكترونيكي كتاب " ، " تخفيف در بهاي كتاب در زمان برگزاري نمايشگاه هاي كتاب " ، " خريد كتاب از ناشران و اهداي آن به كتابخانه هاي كشور " ، " كمك به شبكه توزيع كتاب " ، " كمك به ناشر آثار ارزشمند " و " پرداخت تفاوت نرخ ارز تهيه كتاب هاي خارجي در نمايشگاه بين المللي " هدايت شده است .
رشد شاخص هاي معاونت امور فرهنگي در سال هاي 1384 تا 1386 مشخص مي كند كه تعداد عناوين كتاب هاي منتشره شده از رقم 51 هزار و 916 عنوان در سال 1384 با رشد متوسط سالانه معادل 61 / 2 درصد به 54 هزار و 658 عنوان در سال 1386 رسيده است همچنين تعداد شمارگان كتاب هاي منتشر شده از رقم 219 ميليون نسخه در سال 1384 با رشد متوسط سالانه معادل 83/1- درصد به 211 ميليون و 59 هزار و 630 نسخه در سال 1386 رسيده است .
* معاونت امور هنري
معاونت امور هنري طيف گسترده‌اي از وظايف شامل برنامه‌ريزي، سياست‌گذاري و حمايت از بخش‌هاي هنرهاي نمايشي، موسيقي، تجسمي و آموزش هنر را در بر مي‌گيرد.
با مروري بر فعاليت هاي معاونت هنري مشخص مي شود كه رويكرد و توسعه بخش هنري وزارتخانه در دولت نهم بر مبناي فرهنگ ديني و ملي جامعه اسلامي و مطابق با ارزش ها و سياست هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي شكل گرفت .
بر همين اساس سياست گذاري در اين معاونت در دو سال اخير طوري اتخاذ شد كه رشته هاي هنري به سمت و سويي هدايت شوند كه در تمام موارد ، باورهاي ديني و ريشه هاي فرهنگ ايراني ملاك عمل قرار گيرد .
در اين گزارش به مسايلي همچون ، نگاه به شهرستان ها در حوزه نمايشي ، تشكيل شوراي راهبردي تئاتر ، تسريع در صدور مجوز توليد و اجراي موسيقي ، تشكيل شوراي راهبردي موسيقي ، تحول در جشنواره هاي موسيقي فجر ، توجه به موسيقي استان ها و فراگيري گسترده هنر به عنوان بخشي از فعاليت هاي معاونت هنري بدان اشاره شده است .
رشد شاخص هاي معاونت هنري نشان مي دهد عناوين نمايش هاي توليد شده با رشد متوسط سالانه 61 / 7 درصدي از 3 هزار و 132 عنوان در سال 1384 به 3 هزار و 627 عنوان در سال 1386 رسيده است . همچنين دفعات اجراي نمايش با رشد متوسط سالانه 07/ 9 درصد از 36 هزار 586 دفعه در سال 1384 به 43 هزار و 524 دفعه در سال 1386 رسيده است .
در شاخص تعداد نگارخانه ها شاهد رشد متوسط سالانه معادل 47/2 درصد هستيم ، اين تعداد در سال 1384 به ميزان 300 باب و در سال 1386 اين رقم به 315 باب نگارخانه رسيده است .
همچنين تعداد آموزشگاه هاي آزاد هنري با رشد متوسط سالانه 32/18 درصد از هزار و 883 باب در سال 1384 به 2 هزار و 636 باب در سال 1386 رسيده است .
در حوزه سينمايي نيز مي توان ازسه برنامه بنيادين و كلان تحت عنوان برنامه منتهي به فيلم خوب ، برنامه منتهي به سالن خوب ، و برنامه منتهي به اكران خوب ياد كرد كه امروز در دستور كار برنامه ريزان معاونت امور سينمايي ، سمعي و بصري است .
در اين راستا " حمايت از توليدات فاخر و ارزشمند سينمايي" ، " طرح جامع نوسازي فناوري و تجهيزات توليد و پخش فيلم هاي سينمايي " ، " طرح نوسازي سالن هاي سينمايي " ،" طرح حمايت از ساخت سالن هاي جديد " ، " طرح حمايت از مصرف كنندگان و توليد كنندگان سينماي ايران " ،" حمايت از اكران بين المللي توليدات سينمايي ايران " ،" حمايت از توزيع و عرضه توليدات سينمايي در عرصه نمايش خانگي "، " حمايت از فيلمسازان جوان " ،" رونق در بخش سينماي مستند و انيميشن " ، " احداث شهرك سينمايي هشتگرد " و " تاسيس بنياد ملي بازي هاي رايانه اي " در دستور كار قرار گرفت .
رشد شاخص هاي اين بخش نشان مي دهد ، فيلم هاي سينمايي توليد شده با رشد متوسط سالانه 47/15 درصدي از 75 عنوان به 100 عنوان رسيده است .همچنين فيلم هاي كوتاه توليد شده با رشدي معادل 39/65 درصد از 459 عنوان در سال 1384 به 982 عنوان در سال 1386 رسيده است .
در شاخص ظرفيت سينماهاي فعال كشور نيز شاهد رشد متوسط سالانه 32/6 درصد در سال 1386 نسبت به سال 1384 هستيم .
در شاخص فيلم هاي ويديويي توليد شده شاهد رشد متوسط سالانه 09/30 درصدي هستيم به اين معنا كه حمايت هاي صورت گرفته از اين فيلم ها از 91 عنوان فيلم در سال 1384 به 154 عنوان فيلم در سال 1386 رسيده است .
شاخص تعداد جشنواره هاي سينمايي و سمعي و بصري كشور نيز در سال 1384 ، 23 مورد بوده كه با رشد 13/ 35 درصد به 42 مورد در سال 1386 رسيده است .
* معاونت امور مطبوعاتي و اطلاع‌رساني
معاونت مطبوعاتي و اطلاع رساني اساس نيز فعاليت ها و برنامه هاي خود را بر مبناي شعارهاي محوري دولت نهم قرار داده و در جهت عملياتي كردن اين شعارها و برنامه هاي رييس جمهور محترم و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گام بر مي دارد .
تدوين نظام جامع رسانه اي ، ساماندهي حمايت از مطبوعات ، ساماندهي آگهي هاي دولتي ، به روز شدن صدور مجوز نشريات و اولويت دادن به استان ها و مناطق محروم و توجه به نشريات تخصصي و دانشجويي از جمله اقداماتي است كه در اين راستا انجام مي شود .
در اين گزارش به مسايلي همچون ساماندهي حمايت از مطبوعات كشور ، تدوين نظام جامع رسانه اي ، توجه به استان ها در صدور مجوز نشريات و برگزاري دوره هاي آموزشي ، طرح تهيه پيش نويس آيين نامه كار حرفه اي روزنامه نگاري ، طرح سرشماري از روزنامه نگاران و شاغلان عرصه مطبوعات و خبرنگاران ، انتشار كتب اموزشي روزنامه نگاري و گرافيك مطبوعات طرح آسيب شناسي حرفه اي خبرگزاري ها و نشريات ، بانك اطلاعات مطبوعات خارجي ، طرح واگذاري وظايف كانون هاي اگهي و تبليغات به استان ها و طرح تدوين پيش نويس لايحه حدود و ضوابط تبليغات بازرگاني كشور اشاره شده است .
رشد شاخص هاي معاونت مطبوعاتي و تبليغاتي نيز نشان مي دهد نشريات در حال انتشار از رقم هزار و 943 عنوان در سال 1384 با رشد متوسطي معادل 42/5 درصد به دو هزار و 160 عنوان در سال 1386 رسيده است .
تعداد كانون هاي تبليغاتي در سال 1384 حدود 3 هزار و 564 كانون بوده كه در سال 1386 با رشد متوسطي معادل 97/11 درصد به 4 هزار 468 كانون رسيده است .
نشريات محلي در حال انتشار نيز با رشدي معادل 89/14 درصد از 500 عنوان در سال 1384 به 660 عنوان در سال 1386 رسيده است .
همچنين تعداد خبرگزاري هاي غير دولتي از ده موسسه در سال1384 با رشد 54/9 درصدي به 12 موسسه در سال 1386 رسيده است . نمايندگي هاي رسانه هاي خارجي در ايران نيز از 106 نمايندگي در سال 1384 با 84/6 درصد رشد به 121 مورد در سال 1386 رسيده است .
در خصوص شاخص تعداد عناوين نشريات ديني نيز شاهد رشد متوسطي معادل 69/3 درصد در سال 1386 نسبت به سال 1384 هستيم . همچنين تعداد عناوين نشريات كودكان و نوجوانان نيز از 30 عنوان در سال 1384 با رشد متوسط ساليانه47/15 درصد به 40 عنوان در سال 1386 افزايش يافته است .
* معاونت امور اداري و مالي
در بخش معاونت اداري و مالي علاوه بر گزارش عملكرد اين اين معاونت به طرح هاي عمراني در سطح ملي اشاره شده است.
آمارها در اين خصوص نشان مي دهد ، تعداد 239 پروژه كه آغاز بعضي از آنها از سال 1366 مي باشد ( حدود 18 سال )كه تا قبل از شروع دولت نهم تنها 38 درصد پيشرفت داشته اند ، با شروع دولت نهم تا پايان سال 1386 ، 5 / 51 درصد از پروژه ها به مساحت 4062190 متر مربع تكميل شده اند كه به رغم مشكلات بخش طرح هاي عمراني بسياري از فرهنگسراها و ساختمان هاي اداري به مرحله بهره برداري رسيده است.
در خصوص وضعيت پروژه هاي عمراني ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان ها كه در دولت نهم آغاز شده است ، از 213پروژه با 43 درصد پيشرفت كاري ، 137 پروژه در دست احداث ، 17 پروژه افتتاح شده ، 77 پروژه آماده بهره برداري ، 44 پروژه آماده تجهيز و 38 پروژه نيز آماده شروع عمليات هستند .
افتتاح پروژه هاي عمراني در استان ها شامل 81 كتابخانه در 10 استان به مساحت 10144 متر مربع و اعتبار 22018 ميليون ريال ، 42 مجتمع فرهنگي هنري در 11 استان به مساحت 28604 متر مربع و اعتبار 109231 ميليون ريال ، 3 فرهنگسرا در خوزستان به مساحت 3000 متر مربع و اعتبار 12 هزار ميليون ريال ، 3 سالن آمفي تئاتر در سه استان به مساحت 2284 متر مربع و اعتبار شش هزار و200 ميليون ريال و مركز نشر مطبوعات يزد به مساحت 500 متر مربع و اعتبار هزار ميليون ريال جمعا به مساحت 44532 متر مربع و اعتبار 150 هزار و 449 ميليون ريال در حال انجام بوده است .
از اين موارد بيشترين پروژه در دست احداث مربوط به استان هرمزگان معادل 24 پروژه و بيشترين پروژه افتتاح شده در استان تهران معادل 35 پروژه است .
18 پروژه آماده تجهيز و 12 پروژه نيز در استان بوشهر آماده شروع عمليات گزارش شده اند كه داراي بالاترين رقم در ميان ساير استان ها است.
* تشكيل معاونت قرآني
در اين گزارش همچنين با اشاره به فعاليت‌هاي قرآني و افزايش اعتبارات اين حوزه ، حمايت‌هاي صورت گرفته براي ايجاد بستر مناسب براي رشد خلاقيت‌هاي قراني در كشور بيان شده است.
تشكيل معاونت قراني در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مراحل قانوني خود را مي گذراند و در عين حال مركز هماهنگي توسعه و ترويج فعاليت هاي قراني در راستاي وظايف جديد خود نظير " بررسي، مطالعه و برنامه‌ريزي به منظور توسعه و گسترش فعاليت‌هاي قرآني در سطح كشور" ، "برنامه‌ريزي و ايجاد بستر مناسب براي رشد خلاقيت‌هاي قرآني در كشور " ، " تهيه، تدوين و تصويب طرح‌ها و برنامه‌هاي قرآني براساس سياست‌هاي كلي نظام " ، " تهيه ضوابط نحوه تأسيس مراكز، مؤسسات و انجمن‌هاي قرآني، صدور مجوز و نظارت بر فعاليت‌ها آن‌ها " ،" تهيه ضوابط و صدور مجوز نحوه برگزاري جشنواره‌ها و مسابقات قرآني " ،" هماهنگي و تعامل با سازمان‌ها، نهادها، مؤسسات دولتي و نيز جلب مشاركت بخش غير دولتي در عرصه فعاليت‌هاي قرآني در داخل و خارج از كشور " فعاليت هاي گسترده اي به مرحله اجرا در اورده است
اعتبارات بخش قراني كه در سال 1384 قريب شش ميليارد و 700 ميليون ريال تنها براي چهار مؤسسه قرآني اختصاص يافته بود ، در سال 1385 با احتساب محصولات فرهنگي به 60 ميليارد ريال و در سال 1386 به 80 ميليارد ريال رسيد .
* ستاد عالي نظارت بر كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد
ستاد عالي نظارت بر كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد نيز با ارايه گزارشي طرح و برنامه هاي خود را اعلام كرد .
در شاخص تعداد كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد شاهد رشد متوسطي معادل 28 / 32 درصد هستيم چرا كه تعداد اين كانون ها از دو هزار 450 باب در سال 1384 به 4 هزار و 287 باب در سال 1386 رسيده است .
همچنين تعداد اعضاي كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد از 596 هزار و 342 نفر در سال 1384 با رشدي معادل 25 / 12 درصد به 752 هزار 391 نفر رسيده است.
در تعداد كتابخانه هاي عمومي وابسته به كانون هاي فرهنگي هنري مساجد نيز شاهد رشد متوسط سالانه ده درصد هستيم .
تعداد اين كتابخانه ها از هزار و 500 باب در سال 1384 به هزار و 815 باب در سال 1386 رسيده است .
مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال نيز با ارايه گزارشي به ساماندهي و توسعه رسانه هاي ديجيتال در كشور پرداخته است .
آشنا سازي مردم با فرصت ها و چالش هاي فناوري اطلاعات ، تاسيس مركز رتبه بندي و ثبت نرم افزارهاي رايانه اي ، راه اندازي شبكه مساجد كشور و توسعه كاربري فناوري اطلاعات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از جمله اقدامات اين مركز عنوان شده است .
* روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در گزارش عملكرد خود از تدوين آيين نامه جامع وظايف و اختيارات روابط عمومي هاي كشور خبر داد.
روابط عمومي وزارتخانه براي رفع مشكل خلا هاي قانوني در خصوص اختيارات و وظايف روابط عمومي ها در سطح كشور پيشقدم شده و نسبت به تدوين آيين نامه اي جامع براي حدود وظايف و اختيارات روابط عمومي هاي كشور اقدام كرد .
اين آيين نامه كه با استقبال مواجه شد ، از مسير شوراي اطلاع رساني دولت به تصويب هيات محترم وزيران رسيده و به تمامي دستگاه ها ابلاغ شد .
روابط عمومي همچنين پيرامون راه اندازي پايگاه اطلاع رساني ، راه اندازي واحد ارتباطات مردمي و گسترش فعاليت هاي تبليغاتي محيطي و فعاليت هاي فرهنگي ويژه كاركنان گزارشي ارايه كرد .
واحد ارتباطات مردمي يكي از بخش هايي است كه با نگاه ويژه دولت نهم در روابط عمومي وزارتخانه طراحي و راه اندازي شده است.
روابط عمومي براي سامان دادن به وظيفه خود در خصوص آيين نامه طرح تكريم ارباب رجوع ، با فعال كردن سيستم پيغام گير تلفني و تلفن گويا، پاسخگوي سوالات مردم در زمينه هاي مختلف حوزه هاي مرتبط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، تنظيم ملاقات هاي مردم و اصحاب فرهنگ و هنر با مقام عالي وزارت و راهنماي مراجعان را در دستور كار قرار داده است.
در اين راستا تاكنون 3 هزار و 380 نامه دريافت شده در سفر هاي استاني توسط واحد ارتباطات مردمي رسيدگي شده است.

پايان پيام
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن