واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در سوگ ياس - 2حضرت فاطمه(س)؛ تبلور انديشه و عرفان
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: حضرت فاطمه براي بيان حقيقت و به عينيت رساندن مفهوم عشق و تبلور كامل انديشه و عرفان به باغ وجود قدم گذاشت و به عنوان سرور زنان عالم در هميشه تاريخ ماندگار شد.
فاطمه زهرا(س) در قله بشريت قرار دارد و كسي از او بالاتر نيست و ميبينيم كه آن بزرگوار به عنوان يك بانوي مسلمان، اين فرصت و قدرت را يافت كه خود را به اين اوج برساند .
ستارگان درخشان عالم بشريت اغلب در زمان حيات خود به وسيله هم عصرانشان شناخته نشدهاند، مگر عده كمى از برجستگان كه انبيا و اوليا باشند، آن هم به وسيله عده معدودى. اما فاطمه زهرا چنان است كه در زمان خود، نه فقط پدر و همسر و فرزندان و شيعيان خاص، بلكه حتى كسانى كه شايد رابطه صميمانه و گرمى هم با ايشان نداشتند، زبان به مدح آن بزرگوار گشودند.
تا قبل از ازدواج كه دختركى بود، با آن پدر به اين عظمت كارى كرد كه كنيه اش را ام ابيها ( مادر پدر) گذاشتند . در آن زمان، پيامبر رحمت و نور، پديد آورنده دنياى نو و رهبر و فرمانده عظيم آن انقلاب جهانى - انقلابى كه بايد تا ابد بماند .
ابيها، ناميدن آن حضرت به اين كنيه، به دليل خدمت و كار و مجاهدت و تلاش اوست.
آن حضرت چه در دوران مكه، چه در دوران شعب ابي طالب با آن همه سختيها كه داشت و چه آن هنگام كه مادرش خديجه از دنيا رفت و پيغمبر را تنها گذاشت، در كنار و غمخوار پدر بود . دل پيغمبر در مدت كوتاهى با دو حادثه وفات خديجه و وفات ابيطالب شكست. فاطمه زهرا در آن روزها قد برافراشت و غبار محنت را از چهره پيغمبر زدود .
يعنى آن زندگى كوتاه چه در دوران كودكى، چه در دوران نوجوانى، چه در دوران تأهل و ازدواج و خانه دارى اين قدر پرمغز است، مگر هر كسى مى تواند همسر اميرالمؤمنين باشد؟ عظمت على آنگونه است كه كوه هاى عظيم را در مقابل خود آب مى كند.
همسرى اميرالمؤمنين، خود نشانه بزرگ عظمت است، اين و ديگر فعاليتها و ويژگيهاي اخلاقي و رفتاري حضرت فاطمه زهرا را فردي نمونه، شايسته، ويژه و خاص كرده كه اقدامات وي در دوران كوتاه زندگي وي، از او الگويي ارزشمند براي زنان تاريخ ساخته است .
سال يازدهم هجري ، در آخر ماه صفر رحلت جانگداز پيامبر پيش آمد و چه دردآور بود جدايي اين پدر و دختر .
پس از رحلت پيامبر اكرم، فاطمه سرور زنان عالم و سرور زنان اين امت ، اين نو گل خندان باغ رسالت بر اثر تندبادهاي حوادث ، زود پر پر شد و چندي بعد از پدر بزرگوارش به وي پيوست .
مرگ پدر مهربان و دگرگونيهايي كه پس از رسول خدا ايجاد شد ، روح و جسم دختر پيغمبر را آزرده ساخت . وي هرگز رنج جدايي پدر را تحمل نمي كرد . او مردن را بر جدا از پدر زيستن ترجيح مي داد .
سرانجام آزردگيها بدان جا كشيد كه دختر پيغمبر در بستر افتاد . دختر پيامبر بر اثر مصائب جانكاه و دوري از پدر مهربان و گرانقدرش رسول مكرم ، سر انجام به " گلشن رضوان " شتافت .
وفات حضرت زهرا بنابر رواياتي هفتاد و پنج روز پس از وفات پيامبر(ص) و در 13 جمادل الاول سال يازدهم هجري است و در برخي روايات نيز نود و پنج روز پس از رحلت پيامبر و سوم جمادي الثاني نيز ذكر شده است .
از آنجا كه پيكر مطهر حضرت فاطمه (س) بنا به وصيت ايشان ، شبانه و مخفيانه به خاك سپرده شده است ، محل دفن ايشان مشخص نيست .
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]