واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: از "هاشومیر" تا "یگان عرب نماها"
بخش سیاسی- ترور، قتل و کشتار، رعب و وحشت همواره یکی از خصیصه های اساسی صهیونیست ها در پیشبرد اهداف و مقاصد توسعه طلبانه آنها در اراضی اشغالی فلسطین بوده است. هر چند که آنان تلاش می کنند با برجسته سازی روند مذاکرات با تشکیلات ابومازن و ارائه طرح های گوناگون در این رابطه، خود را به نوعی طالب مذاکره وصلح نشان دهند،اما واقعیت این است که تنهاحدود6درصداز اراضی فلسطینی ها توسط یهودیان در دوران سلطه انگلیسی ها، خریداری شده است و بقیه از راه جنگهای متعدد و کشتار گسترده فلسطینی ها که این امر با آوارگی گسترده تر آنها همراه بود بدست آمد. یکی از نکات قابل توجه در رابطه با تروریسم صهیونیستی این است که بعضاً جهت ماشه تفنگ آنان به سوی نیروهای خودی نیز تغییر داده شد. مثال روشن این مدعا، ترور اسحاق رابین نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال 1994 توسط یک دانشجوی افراطی بنام ایگال عمیر بوده است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی تنها رژیمی است که بصورت علنی و به اصطلاح قانونی، ترورهای هدفمندانه را در کابینه به تصویب رساند و از این طریق به ترور افرادی چون شیخ احمد یاسین و دکتر عبدالعزیز رنتیسی از رهبران سابق حماس، دکتر فتحی شقاقی رهبر سابق جهاد اسلامی و تعداد زیادی از مبارزان جنبشهای فلسطینی و لبنانی اقدام نمود. این اقدامات نمونه بارز تروریسم دولتی است که بعضی از کشورها از جمله دولت ترکیه بدین صفت از آن یاد نمود.سازمانهای متعددی در سالهای قبل و بعد از تأسیس رژیم صهیونیستی وجود داشته اند که به ترور، قتل و کشتار فلسطینی ها دست زدند. در سطور زیر ابتدا به سازمانهای پیش از تأسیس، اشاره می شود و سپس سازمانهایی که بعد از تأسیس رژیم صهیونیستی این وظیفه را عهده دار شده اند و هم اکنون نیز انجام می دهند.هاگانا در سال 1929 در سرکوب قیام فلسطینی ها مشارکت نموده و طی آن به منازل و مستغلات فلسطینی ها حمله می کردالف- سازمانهای تروریستی اولیهبا مراجعه به تاریخ تروریسم صهیونیستی، به نامهایی چون هاشومیر، بیتار، نوتریم، سپاه یهود، لشکر یهود، هاگانا، اتسل، لیحی و... برمی خوریم که وجه اشتراک آنها کشتار فلسطینی ها با هدف آوارگی آنان و تخلیه منازل و اماکن مسکونی و جمعیتی و سپس غصب این منازل بوده است که از این میان فقط به 3 مورد از آنها اشاره می شود.1- هاشومیر (نگهبان): این سازمان نظامی صهیونیستی در سال 1909 در فلسطین تشکیل شد و بیشتر اعضای آن از حزب کار و از نخستین مهاجران روسی به فلسطین اشغالی بودند. هدف این سازمان به اصطلاح تأمین امنیت شهرکهای یهودی نشین و حمایت از آنها اعلام شده بود.2- هاگانا (دفاع): این سازمان در سال 1920 و به جای هاشومیر تشکیل شد. هاگانا در سال 1929 در سرکوب قیام فلسطینی ها مشارکت نموده و طی آن به منازل و مستغلات فلسطینی ها حمله می کرد. همچنین این سازمان در امر شهرک سازی به خصوص در ابداع شیوه «حصار و برج محافظت» برای شهرکهای صهیونیست نشین مشارکت فعالی داشت، هاگانا طی سالهای 1936 تا 1939 (قیام بزرگ فلسطینی ها) همکاریهای گسترده ای با نیروهای اشغالگر انگلیسی (که به عنوان قیم در فلسطین حضور داشتند) مبذول داشتند.با پایان جنگ جهانی دوم نبرد جدیدی روی داد و هاگانا با همکاری «لیحی» و «اتسل» تأسیسات انگلیسی ها، پل ها و خطوط راه آهن را تخریب کرد. این عملیاتها «جنبش مقاومت عبری» نامیده شدند. با تأسیس رژیم صهیونیستی، نیروهای هاگانا، هسته های اصلی ارتش صهیونیستی را تشکیل دادند.
3- لیحی یا اشترن:لیحی خلاصه شده اصطلاح «مبارزان راه آزادی اسراییل» است. این سازمان نظامی و سری توسط آبراهام اشترن در سال 1940 بدنبال کناره گیری وی و هوادارانش از سازمان اتسل تأسیس شد. از سال 1942 این سازمان در پی کشته شدن بنیانگذار آن (اشترن) توسط نیروهای انگلیسی بنام خود وی معروف شد. در سال 1943 رهبری این سازمان را مناخیم بگین عهده دار شد. قتل فولک برنادوت میانجی گر بین المللی و بمب گذاری در هتل ملک داوود در قدس اشغالی و انهدام آن، از جمله اقدامات تروریستی این سازمان بوده است.ب- سازمانهای تروریستی بعد از تأسیس رژیم صهیونیستیبدنبال اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در 14 می 1948 و شروع جنگ اول اعراب و اسراییل، تمامی سازمانهای نظامی- تروریستی صهیونیستی در قالب ارتش متحد شدند. آنان با پشتیبانی دولتهای خارجی بویژه آمریکا و سازماندهی دولت تازه تأسیس به سرعت به شکلی منظم و مسلح به خدمت درآمدند. اما سیاست ترور و کشتار فلسطینی ها کما فی السابق در دستور کار صهیونیست ها وجود داشت. برای این منظور موساد و شین بت یا شاباک و چند سازمان دیگر تشکیل شد که همچنان این وظیفه اساسی را عهده دار هستند.1- موساد: سازمان اطلاعات اسراییل در سال 1951 وقتی که برای اولین بار اعلام موجودیت کرد این اسم را یدک کشید و شبکه های جاسوسی آن نیز از آن زمان موساد نامیده شد. با توجه به تعدد سازمانهای رژیم صهیونیستی، رهبری این رژیم تصمیم گرفت که سازمان ویژه ای برای هماهنگی میان فعالیتهای این سازمانها تأسیس کند. این سازمان «دژ مستحکم برای خدمت به اسراییل» نام گرفت و مسئولیت تأسیس آن به رونین شیلوح واگذار شد. نامبرده پس از تأسیس موساد، رسماً ریاست آن را بر عهده گرفت.با توجه به گزارش منتشره در سال 1996، شمار کارکنان موساد حدوداً 1200 تا 1500 نفر بوده که 500 نفر از آنان افسر بودند. تعداد مزدوران موساد زیاد بوده و حدود 35 هزار نفر را شامل می شود. مأموریت شاخه های متعدد موساد عبارتند از:- جمع آوری اطلاعات- دسته بندی داده ها- بررسی و ارزیابی این اطلاعات- نظارت و جاسوسی- عضوگیری و اجرای عملیات در خارج از فلسطین از جمله قتل و تصفیه مخالفان - بخش ویژه فیلمبرداری، جعل، رمزیابی و دستگاههای ارتباطی- بخش ویژه آموزش و برنامه ریزی و افزایش کارآیی کارکنان موساد- بخش ضد اطلاعات و نفوذ نیروهای غیرخودی- بخش عملیات.مهمترین بخش موساد، بخش عملیات می باشد که مأموریت آن سازماندهی فعالیت جاسوسان و مزدوران این سازمان در گوشه و کنار جهان است. علاوه بر این موساد یک شعبه مطالعاتی با 5 بخش و 15 دفتر برای انجام مطالعات سری درباره کشورهای عربی و برخی دیگر از کشورها دارد.2- شین بت یا شاباک: این سازمان با 184 نیرو تشکیل شد و در دهه اول شکل گیری رژیم صهیونیستی مراقب تحرکات دشمنان دولت وقت (از حزب کار) بود و حزب کار نیز از این سازمان توانست اسطوره ای در مقابل توطئه های داخلی، جاسوسان شوروی و فدائیان عرب که با پشت سرگذاشتن سیم های خاردار وارد فلسطین می شدند تبدیل کند. این سازمان در حال حاضر مهمترین سازمان در مقابل تحرکات و فعالیتهای مبارزان فلسطینی به شمار می رود.
3- یگان عرب نماها:این یگان که چندین دهه قدمت دارد توسط اسحاق رابین نخست وزیر اسبق اسراییل در انتفاضه اول (1993- 1987) تشکیل شد. یوسی میلمان، روزنامه نگار صهیونیست طی گزارشی از فعالیتهای آن پرده برداشت. در این گزارش آمده بود که اعضای این یگان در روستاهای فلسطینی با معرفی خود به عنوان عرب، زندگی و حتی با دختران فلسطینی نیز ازدواج می کنند.- دوفدوفان برای فعالیت در کرانه باختری است.- شمشون برای فعالیت در نوارغزه است.- گدعونیم وابسته به یگان مرزبانان برای فعالیت گسترده در کرانه باختری- بخش وابسته به پلیس صهیونیستی که قدس شرقی را پوشش می دهد.کار این یگانها نفوذ در جامعه فلسطینی، شناسایی و بازداشت افراد تحت تعقیب و ترور رهبران انتفاضه است. این امور عمدتاً از عهده نیروهای نظامی اسراییلی خارج است.نتیجه گیریعلاوه بر سازمانها و یگانهای فوق الذکر، سازمانها و واحدهای متعدد دیگری نیز وجود دارند که بنا به شرایط ویژه و خاص تشکیل می شوند. به عنوان مثال حمله به ناوگان آزادی در دریا، نیازمند به گروههای است که از آموزشهای خاصی چون پرش از ارتفاع، شنا و... برخوردار باشند. طی سالهای اخیر ترورهای متعددی در داخل و خارج از فلسطین رخ داد که سازمانهای ترور صهیونیستی مسئول شناخته شدند. یکی از مهمترین آن ترور عماد مغنیه فرمانده نظامی ارشد نیروهای حزب ا... بود که در سوریه انجام شد. علاوه بر این ترور المبحوح (یکی از سران حماس) در دوبی، از جمله مواردی است که موجبات رسوایی این رژیم را بدنبال داشت. سلام قائمیگروه جامعه و ارتباطاتتنظیم:مسلم حقیقی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]