واضح آرشیو وب فارسی:جی اس ام: گوشی هوشمند؛جایگزین لپتاپ04/06/1388گروه خبری GSM : درحالیکه قدرت پردازش تراشههای گوشیهای هوشمند به سرعتهای گیگاهرتز دست یافته، فلش درایوهای جدید ساختهشده برای گوشیهای همراه هوشمند نیز به آستانه رقابت با درایوهای حالت جامد لپتاپ رسیده است. به گزارش خبر آن لاین، فلش درایوهای امروزی که به طور عادی تا 32 گیگابایت ظرفیت دارند، برای خواندن و ثبت کردن اطلاعات از روشهای نه چندان پیچیدهای بهره میگیرند، بهطوریکه به گفته برایان شرلی، مدیر سابق گروه حافظه میکرون، فناوری آنها از فناوری به کار رفته در گوشیهای همراه ابتدایی یا دوربینهای دیجیتالی چندان متفاوت نیست.
برایان شرلی در گفتگو با سی نت توضیح داده است که با تبدیل شدن گوشیهای همراه هوشمند( و ابزارهای اینچنینی احتمالی در آینده) به کامپیوترهای شخصی و فاصله گرفتن آنها از دستگاههای پخش امپیتری اولیه، سازندگان تراشههای حافظه میخواهند حافظههای فلش پیچیدهتری ارائه دهند. وی میگوید: «تقریبا تمامی دستگاههای پخش امپیتری امروزی، ناند (NAND) ناکاملی دارند. ناند نوعی تراشه حافظه فلش است که در تمامی کارتهای فلش و درایوهای حالت جامد به کار میرود. اما در برخی موارد توانستهایم تا حدی به ناند تنظیمشده دست یابیم.» این ناندهای تنظیم شده جایی بین فلش درایوهای بسیار ابتدایی (مانند سکیور دیجیتال یا کارتهای اسدی) و درایوهای حالت جامد (SSDs) گران قیمتی قرار میگیرند که در لپتاپها و سرورها به کار میروند. شرلی میافزاید: « باور ما بر این است که این فناوری بازار شلوغی را در سال 2010/ 1389 پیش رو خواهد داشت.»
درایوهای حالت جامدی که در لپتاپهایی مانند مکبوک ایر اپل و ادامو دل به کار رفتهاند، عملکرد خود را از تراشهها و برنامههای دائمی کنترلگر پیچیده و پیشرفتهای میگیرند که چگونگی ضبط و خواندن اطلاعات را مدیریت میکنند. با این که ناند تنظیمشده قرار نیست لزوما به این سطح از پیچیدگی برسد، اما به آن نزدیک خواهد شد. طبق گفتههای گریگوری وونگ، بنیانگذار و تحلیلگر اصلی شرکت فوروارد اینسایتز که بر روی فناوری حافظه فلش مطالعه میکند، آیفون از ناند ناکامل همراه با یک کنترلگر مجزا استفاده میکند. وی میگوید: « آنها میخواهند با تحت کنترل داشتن فلش و کنترلگر، عملکرد را بالا ببرند. آنها به خوبی از تفاوتهای محصولاتشان با سایرین خبر دارند. این تجربه کاربر است که برای آنها اهمیت دارد: میتواند امکان دانلود سریع موسیقی یا ویدئو باشد، یا امکان پیدا کردن سریع اطلاعات. همه اینها به چگونگی تنظیم ناند بستگی دارد.» اما به گفته وونگ، حتی اپل هم در راستای ادامه استراتژی خود در تولید محصولات متفاوت، در پی عملکرد بهتر است.
حتی نتبوکهای آینده هم ممکن است از این نوع حافظه فلش استفاده کنند. نتبوکهای امروزی از پردازشگرهای اتم اینتل، سیستم عامل ویندوز و اغلب منحصرا از درایوهای هارد دیسک استفاده میکنند. اما قرار است دسته جدیدی از نتبوکها که لقب اسمارتبوک گرفتهاند با درایوهای فلش در سال 2010/ 1389 روانه بازار شوند. این لپتاپ کوچک که همیشه روشن و همیشه متصل به اینترنت متصل است و باتریاش تمام روز دوام میآورد، ممکن است کاندیدای استفاده از ناندهای تنظیمشده باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جی اس ام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 566]