واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پناهندگان فلسطيني ساكن لبنان : از حق بازگشت خود چشم پوشي نخواهيم كرد
بيروت - جمعي از پناهندگان فلسطيني ساكن اردوگاههاي لبنان تاكيد كردند هيچگاه از حق بازگشت خود به سرزمين آباء و اجدادي شان چشم پوشي نخواهند كرد.
به گزارش ايرنا از بيروت ، اين موضوع را تعدادي از اين پناهندگان روز شنبه به مناسبت شصتمين سالروز اشغال فلسطين از سوي رژيم نامشروع اسراييل موسوم به " روز نكبت " در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اعلام كردند.
" خالد دهشه " ساكن بزرگترين اردوگاه فلسطيني در جنوب بيروت موسوم به " عينالحلوه " در اينباره به خبرنگار ايرنا اظهارداشت :اكنون ملت فلسطين شاهد ۶۰سال دروغگويي صهيونيستها،بياعتنايي سازمانهاي بينالمللي به وعدهها و جنايات اسراييل در حق ملت فلسطين، حمايتهاي همه جانبه آمريكا و كشورهاي غربي از رژيم نامشروع صهيونيستي و سرانجام سكوت معنادار و دردناك جامعه عرب در برابر تجاوزهاي اسراييل و تاسف بارتر همكاري برخي كشورهاي عربي با جانيان صهيونيستي هستند.
وي افزود : جاي تاسف است كه جهان غرب با وضع انواع قوانين و مقررات ، مدعي دفاع از حقوق بشر است و شهروندان غربي براي كوچكترين حقوق حقوق خود به انواع قوانين متوسل ميشوند اما ۶۰سال است كه مهمترين و اصليترين حق فلسطينيان يعني زندگي كردن در سرزمين خوداز سوي اسراييل غاصب به بدترين شكل نقض ميشود و آنان نميتوانند به هيچ قانون بينالمللي براي احقاق اين حق مسلم متوسل شوند.
اين فلسطيني پناهنده اظهار داشت : متاسفانه جهان عرب كه دايم ژست دفاع از فلسطين و فلسطينيان را به خود ميگيرد در برابر اين واقعيت دردناك نتوانسته كاري از پيش ببرد و سياست مماشات با متجاوزان و غاصبان را در پيش گرفته است.
" محمد الخطيب " ديگر فلسطيني ساكن اردوگاه عينالحلوه نيز ميگويد: شما مصائب و مشكلات فلسطينيان پناهنده و آواره را به چشم خود ميبينيد و اين واقعيت تلخ تاريخي را مشاهده ميكنيد.
وي ميافزايد فلسطينيان ۶۰سال است كه طعم تلخ آوارگي ، بيپناهي ، بي غذايي ، ناامني ، بيمهري و بيامكاناتي را با تمام وجود خود احساس مي- كنند اما آنچه كه آنان را به آينده اميدوار ميكند و اراده آنان را تقويت مي كند اميد به بازگشت به سرزمين خود است .
اين پناهنده فلسطيني ميافزايد : البته بسياري از فلسطينيان ديگر از سازمانهاي بينالمللي و موسسات دفاع از حقوق بشر نااميد شده و سالها است كه خود سرنوشت خود را به دست گرفتهاند و با مبارزه و ايستادگي در برابر متجاوزان بيشرم اسراييلي، همه بار مبارزه و حمايت را خود بر عهده دارند.
اين فلسطيني افزود : همه ما ماهها است كه شاهد محاصره ظالمانه برادران ، خواهران ، كودكان و پدران و مادران خود در غزه هستيم اما واكنش جهان به ويژه جهان عرب در اينباره چه بوده ؟ هيچ ! آنان حتي در برابر اراده پولادين مردم غزه در شكستن محاصره از طريق عبور از ديوار گذرگاه رفح نيز نيز به مقابله با فلسطينيان برخواستند و اين شرمآور است.
" مصطفيالعلي " ديگر فلسطيني پناهنده از اردوگاه برج البراجنه در اين باره ميگويد: حتي اگر تمام امكانات زندگي خوب در لبنان براي ما فراهم شود و دهها حق مانند حق كار ، اقامت و ديگر مزايا را به ما بدهند ، يك روز به آخر عمرم هم باقي مانده باشد در آرزوي رفتن به فلسطين خواهم بود.
وي افزود : هيچ كجاي دنيا براي هيچ كس وطن نخواهد شد به جز زادگاهش و همه ما به اميد روزي هستيم كه به موطن خود ، فلسطين عزيز بازگرديم و جشن پيروزي خود را در كنار برادران و خواهران خود برگزار كنيم و همه دنيا بداند كه تا آن روز ما خواهيم ايستاد.
اين فلسطيني پناهنده اظهار داشت: سخنان اخير جرج بوش رييس جمهوري آمريكا در مجلس اسراييل اين واقعيت تلخ را به همه به خصوص به برخي فلسطينيهاي خوش باور ثابت كرد كه تشكيل كشور فلسطيني از سوي جامعهجهاني و كمك آمريكا به عنوان ميانجي در اين زمينه سرابي بيش نيست و فلسطينيها بايد خود به فكر آينده خويش باشند.
العلي خاطر نشان كرد راهي را كه جنبش حماس آغاز كرد و تاكنون بر آن پايدار باقي مانده در آينده ثابت خواهد شد كه بهترين گزينه براي ملت فلسطين است ، راهي كه اسراييل و آمريكا نابودي خود را در آن ميبينند.
افزون بر ۴۰۰هزار پناهنده فلسطيني در ۱۲اردوگاه در لبنان زندگي ميكنند كه بزرگترين آن "عينالحلوه در جنوب بيروت است و در راه خروجي آن به سمت جنوب اين كشور قرار دارد.
بر اساس اطلاعات موجود كه اداره آمار مركزي فلسطين اعلام كرده ، جمعيت فلسطينيها افزون بر ۱۰ميليون نفر است كه بيش از سه ميليون و ۹۵۰هزار نفر از آنان در غزه ، كرانه باختري و شهر قدس زندگي ميكنند و يك ميليون و ۱۰۰هزار نفر ديگر در سرزمينهاي اشغالي سال ۱۹۴۸كه رژيم صهيونيستي آن را " اسراييل " مينامد بسر ميبرند.
هم اكنون حدود دو ميليون و ۸۰۰هزار فلسطيني در اردن ، يك ميليون و ۶۰۰هزار نفر در بقيه كشورهاي عربي و ۵۷۳هزار نفر نيز در كشورهاي ديگر زندگي ميكنند.
مركز آمار فلسطين شمار فلسطينيها در تمام خاك اصلي فلسطين را كه شامل سرزمينهاي اشغالي نيز ميشود پنج ميليون و ۱۰۰هزار نفر و شمار صهيونيستها را پنج ميليون و ۴۰۰هزار نفر برآورد و پيش بيني كرده است تا پايان سال ۲۰۱۰جمعيت يهوديان و فلسطينيها در خاك فلسطين برابر خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان مركزي آمار فلسطين نام صدها هزار تن از پناهندگان بهاين عنوان ثبت نشده است كه چند علت مهم دارد از جمله آنكه آنان در خارج از مناطق خدمات رساني سازمان كمك به آوارگان موسوم به " آنروا " سكونت دارند كه محدود به كرانه باختري، نوار غزه، اردن، سوريه و لبنان ميشود.
علت دوم آن است كه فلسطينيهايي كه بعد از جنگ ۱۹۶۷از روستاها و شهرهايشان مهاجرت كردهاند از نظر سازمان ملل متحد پناهنده محسوب نميشوند.
بر اساس تعريف آنروا، پناهنده فلسطيني به كسي گفته ميشود كه قبل از جنگ سال ۱۹۴۸ميلادي دستكم دو سال در فلسطين سكونت داشته و پس از اين جنگ خانه و منبع درآمد خود را از دست داده باشد.
به نوشته خانم " ميصبحي الخنساء " محقق لبناني در كتاب " حق بازگشت " ، رژيم صهيونيستي در نخستين جنگ خود عليه فلسطينيها در سال ،۱۹۴۸افزون بر ۷۷درصد از اراضي فلسطين را اشغال و بيش از ۸۰۰هزار فلسطيني را به زور از زادگاه خود آواره كرد و اين افراد به ديگر مناطق فلسطين مانند باريكه غزه و كرانه باختري رود اردن پناه بردند.
در اثر جنگ سال ۱۹۶۷نيز صهيونيستها بقيه سرزمينهاي فلسطين را اشغال كردند كه در نتيجه آن جمع زيادي از ساكنان كرانه غربي و باريكه غزه به اردن پناه بردند.
با وجود همه جنگها و حملههاي اسراييل بر ضد ملت فلسطين و اشغال اين سرزمين ، ۸۸درصد ملت فلسطين در اين سرزمين و سرزمينهاي عربي زندگي مي كنند كه ۴۶درصد آنان در بخشهاي اصلي فلسطين و ۴۲درصد نيز در كشورهاي عربي اطراف آن از جمله لبنان ، سوريه و اردن زندگي ميكنند.
۱۲درصد باقيمانده در ديگر كشورهاي عربي ، اروپا و آمريكا بسر ميبرند.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]