تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816932079




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخن روز/ادامه حيات اسرائيل در هاله اي از ابهام


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخن روز/ادامه حيات اسرائيل در هاله اي از ابهام
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : پروفسور "آلن بن مير" استاد دانشگاه نيويورك آمريكا در تحليلي به مناسبت فاجعه اشغال فلسطين براي مهر، با تاكيد بر اينكه، ادامه حيات رژيم اسرائيل به سبب ادامه اشغالگري اين رژيم در فلسطين و ديگر مناطق عربي در هاله اي از ابهام قرار دارد؛ بر ضرورت خروج اشغالگران قدس از مناطق اشغال شده تاكيد كرد.

در حالي كه اسرائيل، شصتمين سال تاسيس خود را برگزار مي كند؛هنوز يك پرسش اساسي وجود دارد كه در دهه هاي گذشته به آن پاسخ گفته نشده و حتي ممكن است در دهه آينده نيز اين پرسش مهم بدون پاسخ بماند و آن پرسش اساسي اين مورد است كه "تل آويو با كرانه باختري و بلنديهاي جولان چه خواهد كرد؟" اين پرسش از آن رو مطرح شده كه با وجود برخي دستاوردهاي تل آويو در سالهاي گذشته هنوز بحران و خشونت در مرزهاي اسرائيل وجود د ارد و ادامه حيات آن نيز در هاله اي از ابهام قرار دارد. در چنين شرايطي ادامه اشغال سرزمينهاي فلسطين و سوريه همانند زخمي است كه اگر درمان نشود مي تواند منجر به بروز تراژدي شود كه كسي تا كنون شاهد آن نبوده، بنابراين بهتر است اسرائيل، دست از اين سرزمينهاي اشغالي شسته و آنها را به صاحبانشان بازگرداند.

اسرائيل در شصت سال گذشته تلاش زيادي را براي ايجاد يك كشور مدرن انجام داده و در اين راه نزديك سه ميليون مهاجر يهودي را نيز جذب كرده و ارتش خود را نيز بسيار قدرتمند كرده،اما با تمام اين پيشرفتها مي توان هر روز خشونت را در اين سرزمين شاهد بود و از آن گذشته آمار كشته هاي ناشي از اين خشونتها نيز هر روز در حال افزايش است و تل آويو به سبب آنكه سرزمنيهاي فلسطين و سوريه را همچنان در اشغال خود دارد؛ تبديل به هدفي قابل حمله شده و اين در حالي است كه سرزمينهاي اشغال شده از سوي اسرائيل، انرژي و منابع آن را مصرف مي كنند.

در 41 سال اخير ساكنان اين مناطق(سرزمين هاي اشغالي) اگر فراموشكار نباشند به سرزمينهاي اشغالي عادت كرده و و از امنيت خيالي خود بهره برده اند و اين در حالي است كه بسياري از مهاجران يهودي حاضر در اين سرزمينها معتقدند كه در حال تحقق بخشيدن به يكي از پيشگوييهاي كتاب مقدس هستند، اما حقيقت آن است كه مناطق اشغال شده چيزي بيش از يك سرزمين صرف هستند.

در اين ميان تاسي مردم فلسطين از "انتفاضه دوم" سبب شده تا بسياري از يهوديان حاضر در اين سرزمينها از اقدامات صلح انجام شده در سالهاي گذشته همچون داستان كمپ ديويد در زمان ياسر عرفات، انتقاد كرده و آنها را نوعي شكست قلمداد كنند. در اين ميان نبايد حمايتهاي گسترده آمريكا از اسرائيل را در هفت سال گذشته ناديده گرفت و اين در حالي بود كه اقدامات اسرائيل در منطقه هيچگاه با انتقاد واشنگتن روبرو نشد و از آن زمان بود كه اسرائيل گمان كرد حفظ اين سرزمينهاي اشغالي( بلنديهاي جولان و كرانه باختري) از پس دادن آنها براي تل آويو بهتر است. دليل اسرائيل براي اين كار آن بود كه بلنديهاي جولان و كرانه باختري نيز در صورت باز پس دادن آنها به صاحبانش، از سرنوشتي همچون غزه و جنوب لبنان بهره مند خواهند شد. هر چند اين نگرانيها تا حدودي درست هستند؛ نبايد اين مسئله را فراموش كرد كه دستيابي به هرگونه صلحي در منطقه بايد در ازاي معاوضه سرزمينهاي اشغال شده با صلح باشد، يعني همان گونه كه در طرح صلح اعراب به آن اشاره شده است.

از زمان حضور اسرائيل در اين سرزمينهاي اشغالي و در پاسخ به اين اشغال، گروه هايي چون حماس، حزب الله و جهاد اسلامي شكل گرفته اند كه اين گروه هاي هم اكنون به عنوان اصلي ترين دشمنان اسرائيل محسوب مي شوند و عمليات اين گروهها،هم اكنون تبديل به يكي از نگرانيهاي امنيتي اسرائيل شده، نگراني كه مقامهاي تل آويو، پاسخ آن را با ايجاد حصار در مناطق مرزي و يا حمله به شبه نظاميان فلسطيني(مبارزان) مي دهند.

واژه اشغال در ماهيت خود، مقاومت را در بر دارد. اما مشكل فقط اشغال اين سرزمينها نيست و هم اكنون اشغال با طرحهاي شهرك سازي در مناطق اشغالي با هم گره خورده اند كه همين امر تشكيل كشور مستقل فلسطين در اين سرزمينها را با مشكل روبرو مي كند.

اسرائيل بايد يك تصميم استراتژيك براي خروج از سرزمينهاي اشغالي اتخاذ كند. در اين ميان ميان طرح صلح اعراب كه يك صلح همه جانبه را در ازاي خروج از سرزمينهاي اشغالي 1967 وعده مي دهد يك فرصت مناسب است؛ اسرائيل براي آنكه انگيزه خود براي پايان دادن به اشغال را نشان دهد مي تواند چند مورد از ايستگاه هاي بازرسي خود در كرانه باختري را برچيند زيرا در صورت دستيابي به صلح، بايد تماماين ايستگاه هاي بازرسي را برچيند.
-------------------------------------------------------
پروفسور "آلن بن مير" استاد روابط بين الملل دانشگاه نيويورك آمريكا
 شنبه 28 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن