تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855725569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قدم زدن در كوچه پس كوچه هاي تاريخ


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قدم زدن در كوچه پس كوچه هاي تاريخ


زيباسازي- ايمان مشعلچيان:
براي آنها كه در محدوده بازار تهران تردد زيادي داشته‌اند، آرامش و ترافيك معناي ديگري نسبت به آنچه در ساير نقاط تهران اتفاق مي‌افتد، دارد.

شما كدام روز بازار تهران و خيابان‌هاي اطراف آن را سراغ داريد كه به راحتي به آنجا رفته باشيد، از شر ترافيك و شلوغي در امان مانده، در گوشه‌اي فرصت فراغت يافته و با خيال راحت روي نيمكتي آساييده باشيد؟ گمان مي‌كنم حتي مغازه‌داران خيابان‌هاي اطراف بازار هم چنين روزي را به ياد نداشته باشند. گردشگراني كه بازار را براي يك روز گشت و‌گذار در تهران انتخاب مي‌كردند بيش از آنكه جلب معماري و بافت سنتي بازار تهران شوند مراقب سلامتي و حيات خود بودند كه موتوري‌هاي بازار، نه فقط جان آنها را بلكه جان همه بازديدكنندگان بازار را به خطر مي‌انداختند.

اكنون پس از سال‌ها كه بازار تهران صورت خود را باسيلي سرخ نگه داشت و پس از روزهايي كه مسئولان خواب تعطيلي و انتقالش به نمايشگاه بين‌المللي تهران را از سر مي‌‌گذرانند، اين حجره‌هاي پير، نفسي راحت كشيدند و چهره زيبا و معماري چشم‌نواز خود را، از فراز سال‌ها و از نقاب دود و ترافيك، جدا كردند. كساني كه اين روزها به بازار مي‌روند با وجود آنكه سال‌هاست در بازار رفت‌و آمد مي‌كنند، معترفند بازار را اينگونه امن و آرام نديده بودند. و اينها همه از روزي اتفاق افتاد كه طرح‌هاي پياده‌راه‌سازي‌ پايتخت اين‌ بار به قلب اقتصادي ايران، بازار تهران رسيد و تردد خودروها در خيابان 15خرداد از چهارراه گلوبندك تا ابتداي ناصرخسرو ممنوع شد.

اكنون پس از گذشت نزديك به 2 ماه از آغاز طرح پياده‌راه‌سازي‌ خيابان 15 خرداد، ضلع شمالي بازار، كه از ابتداي سال‌جاري آغاز شده بود، با سرعت بيشتري توسط شهرداري تهران پيگيري مي‌شود.

بازار تهران كه همواره از مشكل ترافيك در 4 ضلع خود يعني محدوده خيابان‌هاي 15 خرداد، خيام، مولوي و امام‌(ره) رنج مي‌برد در گام نخست، شلوغ‌ترين معبر خود يعني ضلع شمالي بازار را در قالب طرح‌هايي كه براي خيابان‌هاي پر تردد تهران به‌خصوص مراكز خريد برنامه‌ريزي شد، مسدود كرد تا هيچ خودرويي در محدوده چهارراه گلوبندك تا ابتداي خيابان ناصرخسرو اجازه تردد نداشته باشد.

طرح پياده‌راه بازار پس از اجراي 2 طرح موفق ديگر يعني خيابان صف (باغ سپهسالار سابق) و كوچه مروي صورت مي‌گيرد كه هر 2 در سال 86، در كنار طرح‌هايي چون بهسازي پياده‌روي خيابان ولي‌عصر(عج) با استقبال تهراني‌ها مواجه شد.

سبزه ميدان سبز شد

عظمت معماري بانك ملي روبه‌روي بازار، اين روزها فارغ از هياهوي تاكسي‌هاي دربستي و دادوقال موتورسواران، در آرامش يك پياده‌راه ديدني است. آرامش بازگشته به بازار را از صداي آكاردئون مرد نابينايي مي‌توان حس كرد كه پشت سرش ورودي بازار سبزه ميدان زيباتر از هميشه است و انگار ديگر كسي در اين راسته آتش نمي‌برد! همه از سر صبر روي نيمكت‌هاي وسط خيابان، در كنار كوهي از خريدهايشان آب‌ميوه‌اي مي‌نوشند و نگاهشان را در اطراف چرخي مي‌دهند تا بازار را اين بار از زاويه ميراثي كهن بنگرند؛ بازاري با وسعت 110 هكتار و بيش از60 هزار واحد تجاري كه در خود جاي داده است.

حوزه تاريخي شهر تهران به ويژه محدوده بازار در حالي تبديل به پياده راه مي‌شود كه در مرحله اول اجراي اين برنامه از چهارراه گلوبندك تا خيابان‌ ناصر خسرو، محدوديت تردد خودروهاي شخصي اعمال شده و توسط شهرداري، اتوبوس‌ها و خودروهاي ون به‌صورت رايگان، جابه‌جايي و حمل‌ونقل شهروندان را برعهده گرفته‌اند. علاوه بر اين، شهرداري تهران براي كاهش توقف‌هاي حاشيه‌اي در محدوده بازار و رفاه حال شهرونداني كه با خودروي شخصي به محدوده بازار مراجعه مي‌كنند، تخفيف 50 درصدي براي پاركينگي كه در خيابان سعدي جنوبي واقع شده در نظر گرفته است. خودروهاي ون و اتوبوس‌ها در حال حاضر در ايستگاه مترو امام خميني(ره) مستقر هستند.

اين خودروها پس از عبور از خيابان صور اسرافيل، ناصرخسرو، 15 خرداد و خيام به ايستگاه مترو امام خميني(ره) باز مي‌گردند. براي جابه‌جايي خريدهاي شهروندان از بازار هم تمهيداتي انديشيده شده است كه براساس آن شهروندان يا به وسيله گاري دستي‌ها كه در خطوط مخصوص حركت مي‌كنند خريدهاي خود را تا وسايل نقليه عمومي يا وسايل شخصي خود كه در پاركينگ‌ها پارك شده است، حمل خواهند كرد يا از طريق پيك بادپا خريدهاي خود را در منزل تحويل خواهند گرفت.

بازار تهران با دريافت روزانه يك ميليون مسافر از سراسر تهران و با داشتن 3 ايستگاه مترو از ضلع شمالي تا جنوبي خود و همين‌طور ايستگاه‌هاي متعدد اتوبوس همچنان با تقاضاي سرويس‌هاي حمل‌ونقل عمومي مواجه است، چنان ‌كه عمده سفرها در محدوده بازار توسط تاكسي‌ها و موتوري‌ها انجام مي‌شود.

كف‌سازي؛ مرحله نخست

پس از گذشت روزهاي ابتدايي طرح و همين‌طور آشنايي نسبي مردم با شرايط جديد بازار، با جمع‌آوري نيمكت‌ها و گل‌هاي وسط خيابان 15خرداد، عمليات كندن آسفالت محدوده پياده‌راه نيز آغاز شده است و در چند روز آينده كف‌سازي پياده ‌راه اين خيابان آغاز مي‌شود. اين محدوده با فرشي از سنگ از عابران و خريداران بازار سنتي و بزرگ تهران استقبال خواهد كرد و مانند 2 پياده‌راه مروي و صف، نيمكت‌ها و گلدان‌ها و ساير امكانات براي رفاه شهروندان به خيابان اضافه خواهد شد.

محمد باقر قاليباف، شهردار تهران كه در آخرين روزهاي فروردين ماه از اين طرح ديدن مي‌كرد ضمن تأكيد بر افزايش تعداد ون‌ها و اتوبوس‌هاي جديد براي سرويس‌دهي به تهراني‌ها گفت: «همه كشورهاي دنيا تجربه آن را دارند كه مراكز قديمي شهر و در واقع ارگ قديم و مركز اصلي شهر، به‌عنوان ميراث فرهنگي نگهداري شوند و در كنار زندگي و تجارت، مردم بهترين ساعات تفريح و استراحت خود را در آن بگذرانند.

اما محدوده بازار تهران فقط جنبه اقتصادي پيدا كرده بود.» شهردار تهران در اين ديدار بار ديگر بر عزم شهرداري براي بازسازي و نگهداري بخش قديمي شهر سخن گفت تا به اين وسيله پياده بر سواره تقدم يابد.در ادامه ديدارهاي مسئولان از اين طرح، اين بار نوبت به اعضاي شوراي شهر رسيد تا از پياده‌راهي ديگر در پايتخت ديدن كنند.

مرتضي طلايي در حاشيه اين ديدار به كاهش درصد جرايم و افزايش امنيت عابران پياده اشاره كرد و گفت: «يكي از اهداف مهم طرح پياده‌راه خيابان 15خرداد در كنار توجه به حقوق شهروندان، توجه به بافت تاريخي تهران قديم و احياي اين هويت است كه بسيار اهميت دارد.»

كارشناسان، عمليات پياده‌راه‌سازي‌ براي اين خيابان را در 3 مرحله برنامه‌ريزي كرده‌اند. مرحله اول طرح ساماندهي بازار است. در فازهاي بعدي و براي حفظ هويت تاريخي شهر تهران، طرح تا محدوده چهارراه سيروس و خيابان مولوي ادامه پيدا مي‌كند تا طول مسير پياده‌راه‌سازي‌ شده در مجموع به هزار و 200 متر برسد. بدين ترتيب با اتصال اين مسير پياده‌‌راه‌‌سازي‌ شده به خيابان مولوي و ايجاد خطوط اتوبوس تندرو و ويژه در اين مسير ـ آزادي به افسريه ـ شهروندان تهراني با خيالي آسوده مي‌توانند به بازار سفر كنند.

تراموا؛ سوغاتي از فرنگ

اين روزها كه قلب تهران، بازار، با مسدود شدن خيابان 15خرداد، اجراي طرح‌هاي ترافيكي و تغيير مسير خيابان‌ها به نسبت هواي پاك‌تري را تنفس مي‌كند، خبرهاي تكميلي نيز براي آنچه قرار است در اين محدوده اتفاق بيفتد از دور و نزديك شنيده مي‌شود. مهم‌ترين اين خبرها مربوط به ورود ترامواهاي چرخ لاستيكي است كه تا پايان خردادماه راهي محدوده بازار مي‌شوند.

براساس پيشنهادهاي ارائه شده، سه ترامواي تك واگنه با فاصله چهار دقيقه به‌صورت يك حلقه دور محدوده بازار در حركت خواهند بود و مسافران را در كوتاه‌ترين زمان ممكن در اين محدوده جابه‌جا خواهند كرد. اين واگن‌ها داراي چرخ لاستيكي‌اند و روي آسفالت حركت مي‌كنند. ۳ تا ۵ واگن به وسيله يك كشنده جابه‌جا مي‌شوند كه هر واگن ظرفيت ۱۵ تا ۲۰ مسافر را دارد و فضاهايي نيز براي بار در اين واگن‌ها تعبيه شده است.طول خط اين تراموا 13 تا 15 كيلومتر خواهد بود كه 8 ايستگاه براي آن در نظر گرفته شده است و در واقع هر يك از ايستگاه‌ها حدود 300 متر از يكديگر فاصله دارد.

مسئولان اجراي اين طرح اميدوارند امسال كار كف‌سازي و تبديل كامل خيابان 15 خرداد به پياده‌راهي براي عبور مردم به اتمام برسد و در مجموع با وجود مشكلاتي نظير گراني مصالح، پياده‌راه‌سازي‌ اين خيابان و ساماندهي پياده‌روهاي خيابان‌هاي مصطفي خميني، خيام، فردوسي و مولوي با اعتباري نزديك به 20 ميليارد تومان به بهره‌برداري برسد.

تاريخ درج: 28 ارديبهشت 1387 ساعت 08:18 تاريخ تاييد: 28 ارديبهشت 1387 ساعت 09:09 تاريخ به روز رساني: 28 ارديبهشت 1387 ساعت 09:06
 شنبه 28 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 630]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن