واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كنفرانس آزادي و حق بازگشت فلسطينيان در جاكارتا به كار خود پايان داد
كوالالامپور- كنفرانس بينالمللي بزرگداشت مبارزات مردم فلسطين با عنوان آزادي و حق بازگشت ، فلسطين و ۶۰سال اشغال و پاكسازي قومي كه از روز ۱۴ ميدر جاكارتا آغاز شده بود، شامگاه پنجشنبه باصدور بيانيهاي به كار خود پايان داد.
به گزارش ايرنا از جاكارتا، دربيانيه پاياني اين اجلاس آمده است : صاحبان اصلي سرزمين فلسطين بيش از يكصد سال است كه ازسوي جنبش صهيونيسم و حاميان غربي آنها با اعمال زور از سرزمينهاي خود آواره شده اند.
در ادامه بيانيه آمده است : بدون ترديد اين يك اقدام غيرقانوني است چرا كه بر خلاف تمامي موازين بينالمللي و عهدنامه حقوق بشر اعمال شده است بنابه تصريح بيانيه كنفرانس ، شرايط سخت و دشوار مردم فلسطين تحت سلطه صهيونيستها يادآور ۳۵۰سال استعمار اندونزي توسط كشورهاي غربي است و به همين دليل ، مردم اندونزي وظيفه اخلاقي و قانوني خود ميدانند تا نسبت به اعاده حقوق فلسطينيان و دستيابي آنها به صلح و آرامش در اولين فرصت ممكن مسئوليت پذير باشند.
برگزاركنندگان كنفرانس در بيانيه خود تاكيد كردند كه وضع كشور فلسطين در مواجهه با رژيم اسرائيل براساس قوانين بينالملل و افكار عمومي جهان بسيار روشن و آشكار است .
در ادامه آمده است : قطعنامه ۱۹۴سازمان ملل حق بازگشت فلسطينيان را به رسميت شناخته و آن را حق مطلق و غيرقابل انكار دانسته كه به هيچ عنوان و تحت هيچ شرايطي قابل چشم پوشي نيست .
اما همه اين قطعنامهها از سوي رژيم صهيونيستي و حاميانش ناديده گرفته شده و ۶۰سال است كه حق بازگشت آوارگان فلسطيني توسط اسرائيل نقض ميشود بدون شك هيچ گونه صلحي بدون برقراي عدالت درسرزمين فلسطين صورت نخواهد گرفت كمااينكه همه آنچه كه تحت عنوان فرايند صلح صورت ميگيرد چيزي جز تداوم اشغالگريها و ظلم و ستم از سوي رژيم صهيونيستي نبوده است .
بنابر اين هيچ صلحي تحقق پيدا نخواهد كرد مگر آنكه نهادهاي مردمي و حقوق بشر تلاشهاي خود را براي پايان دادن به اشغالگري اسرائيل كه با حمايت آمريكا انجام ميشود، تا حصول نتيجه نهايي گسترش دهند.
در ادامه اين بيانيه آمده است : بر اين اساس ، ما در كنفرانس آزادي و حق بازگشت ، فلسطين و ۶۰سال اشغال و پاكسازي قومي اعلام ميداريم :
سرزمين تاريخي فلسطين به همه آنهايي كه قبل از سال ۱۹۴۸در اين سرزمين زندگي ميكردند و همه آنهايي كه از اين سرزمين خارج شده و يا به زور آواره شده اند، صرفنظر از نژاد و دين آنان تعلق دارد.
شركتكنندگان درا ين همايش تاكيد كردند: بيش از پنج ميليون آواره فلسطيني هستندكه به هيچگونه امكاناتي دسترسي ندارندو هيچ جبران مافاتي هم نسبت به آنها از جمله حق بازگشت به سرزمينشان صورت نگرفته است . اسرائيل در حالي ۶۰سال تشكيل دولت نامشروع خود را جشن ميگيرد كه حق داشتن سرزمين براي فلسطينيان همچنان ناديده انگاشته ميشود.
بنابر اين بيانيه، چندين دهه تلاش براي تشكيل دو دولت در سرزمين فلسطين نتوانسته است باعث ايجاد صلح و عدالت در اين كشور شود و علت شكست اين تلاش ها نيز روشن است : آنها حق بازگشت فلسطينيان را كه از لحاظ بينالمللي به رسميت شناخته شده است و اينكه فلسطين تنها يك ملت دارد را نميپذيرند.
حاضران درا ين همايش تصريح كردند: تشكيل يك دولت از طريق برپايي همه پرسي در ميان صاحبان اصلي سرزمين فلسطين تنها راه حل معضل فلسطين است كه مي تواند منجر به ايجاد ثبات و صلح در فلسطين ، خاورميانه و جهان شود.
به گفته آنان، فلسطينيان نيز همانند همه آناني كه درراه مبارزه بااستعمار و اشغالگري مبارزه ميكنند، براي دفاع از خود و رسيدن به حقوق طبيعي شان حق استفاده از زور را دارند و اين حق نبايد با تروريسم يكسان دانسته شود.
به موجب اين بيانيه، مردم اندونزي مسووليت اخلاقي و قانوني خود ميدانند تا مطمئن شوند كه فلسطينيان به حقوق خود از جمله آزادي ، حق بازگشت و داشتن سرزمين در اولين زمان ممكن دست يابند.
همچنين در ادامه اين بيانيه از همه اعضاي سازمان ملل متحد خواسته شده است اقداماتي از جمله اعمال تحريمهاي اقتصادي يا سياسي عليه رژيم اشغالگر قدس به خاطر ناديده انگاشتن حقوق بينالملل و عدم پيروي از قطعنامههاي سازمان ملل اتخاذ كنند. چراكه سازمان ملل مدتهاست كه نتوانسته اقدامات جدي براي جلوگيري از وحشيگريهاي اسرائيل انجام دهد.
اعضاي كنفرانس در عين حال بر محاكمه سران رژيم اشغالگر قدس به خاطر ارتكاب جنايات جنگي كه در حق مردم فلسطين در يك دادگاه بينالمللي اصرار كردند.
در بيانيه اين كنفرانس از حق بازگشت آوارگان فلسطيني به سرزمينشان بر اساس قطعنامه ۱۹۴سازمان ملل به عنوان يك اصل اساسي براي برقراي عدالت و نيز از راه حل تشكيل يك دولت از طريق برگزاري همه پرسي در ميان صاحبان اصلي سرزمين فلسطين حمايت شده است.
شركتكنندگان درا ين كنفرانس به ه دولت اندونزي ، به عنوان بزرگترين كشور اسلامي هشدار دادند كه مشاركتش در فرايند آمريكايي صلح در خاورميانه نبايد باعث تخريب يا به تحليل بردن درخواست عدالت به نيابت از فلسطيني ها شود.
كنفرانس بينالمللي آزادي و حق بازگشت ، فلسطين و ۶۰سال اشغال و پاكسازي قومي با حضور انديشمندان ، حقوقدانان و صاحبنظران سياسي ومذهبي از ۱۴كشور جهان در تقارن با شصتمين سال اشغال رسمي فلسطين ازسوي رژيم اسرائيل در روزهاي ۱۴و ۱۵ماه مي( ۲۵و ۲۶ارديبهشت ) دردانشگاه اندونزي شهر جاكارتا پايتخت اين كشور برگزار شد.
از ويژگيهاي اين كنفرانس ميتوان به همكاري مشترك و حمايتهاي شماري از تشكلهاي فعال بينالمللي در زمينه دفاع از حقوق فلسطينان و مخالفان تداوم اشغالگريهاي رژيم صهيونيستي براي برپايي آن اشاره داشت .
سازمان غيردولتي صداي فلسطين در اندونزي ، دانشگاه اندونزي ، اتحاديه بينالمللي سازمانهاي غيردولتي حامي حقوق مردم فلسطين وموسسه تحقيقات و پژوهش علمي - سياسي ندا از ايران ، موسسه مطالعات صهيونيسم مسيحي انگليس ، موسسه مجموعه حقوق فلسطين از نروژ، دفاتر لندن و نيويورك سازمان يهودي ضد صهيونيستي موسوم به نتوري كارتا، امور بينالملل فلسطين موسوم به پال اينت و سازمان حقوق بشر اسلامي در انگليس از جمله حاميان و برگزاركنندگان اين نشست بينالمللي بودند.
جمعه 27 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 358]