واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بحرین و کویت تابعیت دو روحانی شیعه را سلب کردند نماینده آیت الله سیستانی در بحرین سلب تابعیت شده است ... یاسر الحبیب موسس سازمان خدام المهدی در سال 2004 زندانی شد ولی سه ماه بعد توانست از زندان فرار کند و به عراق و سپس به ایران بیاید. وی سرانجام به لندن رفت و از دولت انگلیس، پناهندگی سیاسی گرفت.
کویت و بحرین در اقداماتی جداگانه دو روحانی برجسته شیعه را سلب تابعیت کردند.به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت کویت، تابعیت این کشور را از "یاسر الحبیب" روحانی فعال شیعه گرفته و وی را سلب تابعیت کرد.مقامات کویتی، الحبیب را به توهین به شخصیت های دینی و اقدامات وی برای گسترش فتنه در کویت، متهم کردند.الحبیب پیش از این در سخنرانی، اظهاراتی را علیه عایشه از زنان پیامبر اسلام مطرح کرده بود که با واکنش گسترده و محکومیت شخصیت های دولتی و شیعه و سنی کویت روبه رو شد.کابینه کویت تصمیم درباره سلب تابعیت این روحانی شیعه را در نشست روز دوشنبه خود و بنا به توصیه "شیخ جابر خالد الصباح" وزیر کشور اتخاذ کرد. براساس بیانیه دولت کویت،" وزیر کشور کویت در نشست کابینه، جزئیات اقدامات وزارت کشور و گروه مامور پیگیری توهین های یاسر الحبیب و افتراهای خبیثانه وی در اسائه ادب به شخصیت ها و نمادهای اسلامی و اقدام علیه اصول ملی و گسترش فتنه میان شهروندان جامعه کویت را تشریح کرد. کابینه کویت براساس مواد قانون صادر شده در سال 1959 درباره دادن تابعیت کویتی و در پاسخ به اقتضائات عالی کشور، الحبیب و هر کسی را که به همراه وی، تابعیت کویتی را به دست آورده است، سلب تابعیت می کند."در بیانیه کابینه کویت آمده است که "دولت این کشور دستگاه های مسول را مکلف کرده که اقدامات لازم برای تعقیب و پیگیری قضائی و محاکمه الحبیب را به دلیل رفتارها و جرائم اش و مجازات عادلانه وی انجام دهند."85 درصد از مردم کویت ، مسلمان هستند که از این جمعیت 70 درصد سنی و 30 درصد شیعه هستند.یاسر الحبیب کیست؟"یاسر یحیی عبدالله الحبیب" متولد ۱۹۷۷ میلادی، روحانی شیعه اهل کویت و رهبر «سازمان خدامالمهدی» است. او هم اکنون در لندن زندگی می کند.براساس متن منتشر شده در ویکیپدیا، یاسر الحبیب در سال 2001 سازمان خدامالمهدی را در کویت تاسیس کرد اما پس از بروز مشکلاتی با دولت کویت، دفتر این سازمان در سال 2004 در کویت تعطیل شد و یاسر الحبیب نیز زندانی شد ولی این روحانی شیعه از زندان کویت فرار کرد و به عراق و سپس به ایران آمد. وی سرانجام به لندن رفت و از دولت انگلیس، پناهندگی سیاسی گرفت. هم اکنون مقر سازمان خدام المهدی در لندن است.سلب تابعیت نماینده آیت الله سیستانی در بحرین در همین حال بحرین نیز تابعیت نماینده آیت الله سیستانی در این کشور را از وی پس گرفت.
شیخ راشد بن خلیفه آل خلیفه معاون وزیر کشور بحرین اعلام کرد تابعیت بحرینی "حسین نجاتی" از وی پس گرفته شده است.شیخ راشد اضافه کرد: در چارچوب بررسی های دوره ای وضعیت افرادی که تابعیت بحرینی گرفته اند، برای این دستگاه ثابت شده است که "حسین میرزا عبدالباقی محمد عبدالرزاق" معروف به نجاتی و همسر و فرزندانش برخلاف قوانین، تابعیت بحرین را اخذ کرده اند."وی ادامه داد: در صورتی که نجاتی بخواهد می تواند درخواستی را برای گرفتن تابعیت بحرین ارائه کند تا مورد بررسی قرار بگیرد.نجاتی متولد بحرین و اصالتا ایرانی است و از علمای برجسته شیعه در بحرین به شمار می رود. یک منبع در دفتر آیت الله سیستانی در نجف نیز دیروز تایید کرد که نجاتی مهمترین نماینده آیت الله در بحرین است.بحرین از چندی پیش با بازداشت 23 فعال سیاسی شیعه با موجی از بحران روبه رو شد. اکثر این افراد عضو "جنبش آزادی ها و دموکراسی (حق) " در بحرین بودند. این افراد از سوی مقامات بحرینی به اقدام علیه امنیت ملی و تلاش برای تغییر حکومت با استفاده از وسایل نامشروع متهم شده اند.شیخ خالد بن علی آل خلیفه وزیر دادگستری و امور اسلامی بحرین نیز با صدور حکمی دستور داد شیخ عبدالجلیل خطیب مسجد امام هادی در منطقه نویدرات در نزدیکی منامه از سخنرانی منع شود.وزیر دادگستری و امور اسلامی بحرین در نامه خود به هیئت اوقاف و امور اسلامی شیعیان در بحرین خواستار در پیش گرفتن اقدامات لازم برای توقف سخنرانی های این روحانی شیعه به مدت دو هفته شد.اتهامات این فرد اقدام علبه ثبات و آرامش ملی و دخالت های گسترده در فعالیت دستگاه های مجری قانون و احترام نگذاشتن به اقدامات قضائی اعلام شده است.بحرین با 750 کیلومتر مربع و یک میلیون و 100 هزار نفر جمعیت، کوچکترین کشور حوزه خلیج فارس است که با وجود داشتن اکثریت مطلق مردم شیعیه اما خانواده ای سنی مذهب، حکومت بحرین را در اختیار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]