تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834065125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش اختصاصي مهر /خوابگاه دانشجويي؛ اين چهار ديواري دوست داشتني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش اختصاصي مهر /خوابگاه دانشجويي؛ اين چهار ديواري دوست داشتني
خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: خوابگاه هر چند به معناي محل خواب و آرامش است اما چهارديواري دوست داشتني است كه ساليان سال خاطرات آن در در ذهن دانشجويان ديروز و امروز باقي مي ماند.

ظرف هاي نشسته، لباس هاي روي بند، كتاب و جزوه انباشته روي هم، تخت هاي دو طبقه، راهروهاي باريك، اتاق هاي تاريك، خنده، محبت، همكاري، خاطراتي فراموش نشدني از اتاقي كوچك اما به گفته ساكنان آن "دوست داشتني". اتاقي به نام خوابگاه دانشجويي.

چهار ديواريهاي كوچكي كه چندين سال از بهترين لحظات عمر جواني كساني را تشكيل مي دهد كه باز كردن قفلهاي ناگشوده علوم را هدف خود قرار داده اند براي ساختن ايراني بهتر. اتاق هايي كه روزي پيش از هر كس ميزبان كاشفان گاماايمونكس، دانشمندان هسته اي، رئيس جمهورها و وزيران بوده اند.

اگرچه در قوانين وزارت علوم تعريف خوابگاه محل سكونت مناسبت و ارزان قيمت تعريف شده، اما با اندكي تامل مي توان به خوبي فهميد كه در بيشتر دانشگاه هاي كشور خوابگاه به معناي واقعي كلمه يعني محلي براي خواب است. اين در حالي است كه در اكثر دانشگاه هاي دنيا هزينه هاي هنگفتي را براي ساخت و تجهيز خوابگاه هاي دانشجويي اختصاص مي دهند.

اختصاص سرويس هاي بهداشتي براي هر خوابگاه، اتاق هاي ويژه معلولان، امكانات رفاهي، فضاي تفريحي، رختشوخانه و اوقات فراغت دانشجويان از جمله عواملي است كه در بيشتر دانشگاه هاي دنيا به منظور آرامش خاطر دانشجويان بر آن تاكيد مي شود.

دكتر خدادادي - روانشناس در خصوص خوابگاه هاي دانشجويي مي گويد: دانشجويان حداقل چندين سال در خوابگاه هاي دانشجويي روز و شب خود را سپري مي كنند و اين درحالي است كه از خانواده هاي خود و در نتيجه از يك محيط عاطفي دورهستند. نبود امكانات مناسب باعث مي شود كه اين افراد به راحتي با كمبود عاطفه مواجه شده و در معرض مشكلات روحي و رواني قرار گيرند.

اين روانشناس و عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد مي افزايد: اگرچه وضعيت بسياري از خوابگاه هاي دانشجويي در حال حاضر بهبود يافته اما هنوز شاهد آن هستيم كه برخي از دانشگاه ها امكاناتي مانند سرويس هاي بهداشتي مناسب، فضاي فيزيكي و محيط هاي تفريحي مناسب برخوردار نيستند.

از سوي ديگر اين اعتقاد نيز وجود دارد كه براي رسيدن به قله هاي رفيع بايد مشكلات فراوان تحمل كرد و راه حل مناسب براي آنها يافت.

عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبائي در اين خصوص مي گويد: اگر از ظرفيت ها و امكانات موجود به خوبي استفاده شود كمبودها كمتر به چشم مي آيند و مشكلات كمتري را براي دانشجويان ايجاد مي كند.

همچنين دكتر برجعلي - روانشاس در اين زمينه مي افزايد: مشاركت دانشجويان در امور خوابگاه ها و دانشگاه، برنامه ريزي هاي فرهنگي متناسب با نياز دانشجويان، برنامه ريزي صحيح براي استفاده از محيط هاي اطراف دانشگاه به خصوص در خوابگاه هاي داخل شهر مي تواند تاثير چشمگيري در به حداقل رسيدن مشكلات ناشي از كمبود امكانات باشد.

بدون شك ساكنان خوابگاه هاي دانشجويي بهترين افراد براي تشريح وضعيت و مشكلات خوابگاه هستند. كساني كه معتقدند مشكلات و سختي هاي خوابگاه هاي دانشجويي در آينده اي نزديك بهترين خاطره ها را براي آن ها در پي خواهد داشت.

يكي از دانشجويان خوابگاهي در خصوص مشكلات خوابگاه ها مي گويد: كمبود فضاي فيزيكي اتاق ها كه گاه 6 تا هفت نفر را درخود جاي مي دهند مشكلات فراواني را براي درس خواندن، خوابيدن و حتي انجام امور روزانه به وجود مي آورد.

محمد كه دانشجوي دانشگاه آزاد است ادامه مي دهد: برخي از هم اتاقي ها مي خواهند موسيقي گوش كنند و برخي ديگر مي خواهند آرامش داشته باشند، در شب هاي امتحان برخي از دانشجويان ترجيح مي دهند تا صبح درس بخوانند در حالي كه چند نفر ديگر خواب را بهترين آرامش مي دانند حتي در بعضي از موارد استفاده از دستشويي ها و حمام ها نيز مشكلاتي ايجاد مي كند. اگرچه بيشتر اين مشكلات با كمي صبوري و از خودگذشتگي حل مي شود اما گاه به بروز اختلاف نيز منجر مي شود.

اما مهمترين مسئله اي كه برخي از دانشجويان مطرح مي كنند عدم ارائه خوابگاه عليرغم تعهد دانشگاه است. تعهد دانشگاه براي ارائه خوابگاه در دفترچه كنكور و عدم ارائه پس از قبولي و ارائه خوابگاه تنها براي دو يا سه ترم و اخذ تعهد براي تخليه آن از سوي دانشگاه درد دل برخي از خوابگاهي هاي دانشگاه هاي كشور است.

يكي ازمسئولان مرتبط با خوابگاه هاي دانشجويي وزارت علوم در خصوص اين بحث مي گويد: دانشگاه پيش از ثبت نام و كنكور شرايط خوابگاه را به دانشجويان اعلام مي كند و اين مسئله كه عنوان شده دانشگاه پس از ثبت نام به وعده خود براي خوابگاه عمل نكرده صحت ندارد.

وي مي افزايد: در مورد دانشجويان شبانه و برخي از دانشگاه ها اجباري براي ارائه خوابگاه وجود ندارد و تنها زماني خوابگاه در ميانه هاي ترم از دانشجويان پس گرفته مي شود كه به دانشجو خوابگاه تعلق نمي گرفته اما ارائه شده است.

اگرچه مشكلاتي در مورد خوابگاه هاي دانشجويي همواره وجود داشته اما برخي از دانشجويان نيز اسكان در خوابگاه دانشگاه را به سرگرداني در بنگاه هاي املاك براي يافتن خانه هاي ارزان قيمت و نامناسب ترجيح مي دهند.

سميرا دانشجوي دانشگاه علمي كاربردي از اين كه دانشگاه خوابگاه به دانشجويان ارائه نمي دهد گلايه دارد و مي گويد: من يك دختر هستم و اين امكان را ندارم كه در هر محله و خانه اي ساكن شوم. هر سال هم بايد ميزان اجاره مسكن خود را افزايش دهم .

وي ادامه مي دهد: اگر دانشگاه براي دانشجويان خوابگاه هايي در نظر مي گرفت و اجاره بهايي معادل نرخ روز نيز تعيين مي كرد بسياري از دانشجويان راضي به اسكان در اين خوابگاه ها بودند زيرا هر سال چندين ماه از وقت خود را بايد صرف پيدا كردن يك اتاق كوچك كنيم.

البته تمام خوابگاه هاي دانشجويي و همه دانشجويان نيز با اين مشكلات دست به گريبان نيستند. به طور مثال دانشجويان دانشگاه بين المللي چابهار شرايطي را تجربه مي كنند كه شايد مانند آن در دانشگاه هاي معتبر دنيا نيز كمتر تجربه شود.

مجتمع خوابگاهي دانشگاه بين المللي چابهار در حاشيه چشم اندازي زيبا از تركيب كوه ها و اقيانوس، محيطي جذاب و زيبا و دلپذير را فراهم ساخته كه در ميان درختچه ها و نهال هاي بومي و هميشه سبز و گلهاي زيباي كاغذي محاصره شده است. اين مجتمع خوابگاهي در حال حاضر شامل دو مجموعه ويلايي است كه با فاصله كوتاه از دانشگاه قرار دارند. هر محل اقامت شامل يك ويلاي بسيار زيبا با يك، دو يا سه اتاق خواب (هر كدام شامل دو تخت) يك اتاق نشيمن، يك آشپزخانه و سرويس بهداشتي است.

معمولا چهار دانشجو در يك ويلا سكونت مي كنند و هر ويلا به تناسب تعداد ساكنين داراي تخت خواب، ميز تحرير، قفسه كتابخانه، مبلمان راحتي، اجاق مايكروويو، يخچال فريزر، اجاق گاز، تلفن و ساير ملزومات يك زندگي راحت دانشجويي است. طراحي كليه فضاهاي سكونت دانشجويي به نحوي است كه محيطي دلنشين و راحت را براي ساكنين فراهم مي نمايد. مجموعه سرپرستي خوابگاهها در تمامي ساعات شبانه روز ضمن تامين امنيت فيزيكي و رواني دانشجويان، رسيدگي به نيازها و ساير ضروريات دانشجويان را بر عهده دارد.

سرويس هاي اياب و ذهاب دانشگاه در كليه ساعات مورد نياز ( از ساعت 7 صبح الي 9 شب) دانشجويان را بين دانشگاه و خوابگاه ها جابجا مي كند. سوپر ماركت، رستوران، تريا، خشكشويي در طول روز تا پاسي از شب به دانشجويان سرويس دهي مي كند و البته در منطقه آزاد چابهار دانشجويان مي توانند از بانك ها، آژانس هاي مسافرتي و مراكز خريد نيز استفاده كنند كه تنها چند دقيقه با محل اقامت آنها فاصله دارد.

دانشگاه بين المللي كيش نيز شرايط مشابهي با دانشگاه چابهار دارد. ساختمان پانسيون دانشگاه بين المللي كيش در فاز دو شهرك مسكوني صدف و هركدام در يك بلوك دو طبقه واقع شده است. اين پانسيون ها شامل 6 واحد بوده كه شرايط و هزينه هاي واحدها نسبت به تعداد افرادي كه در هر واحد سكونت دارند متفاوت مي‌باشد پنج واحد آن مسكوني بوده و يك واحد جهت سرو صبحانه به كافي شاپ تبديل شده است.

در پانسيون دانشگاه بين المللي كيش اجاره بهاي ماهيانه به نسبت فضاي موجود براي هر دانشجو از دويست و سي هزار تومان تا دويست هفتاد هزار تومان متغير است.

كليه واحد ها به وسايل اوليه مورد نياز اسكان مجهزند و دانشجو فقط به وسايل شخصي خود نياز دارد. تجهيزات اتاقها شامل وسايل كامل خواب، ميز و صندلي ، تلويزيون ، آشپزخانه مجهز به وسايل پخت اوليه و گرم كردن غذا است.
 جمعه 27 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 618]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن