تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826683917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتخابات زودهنگام مجلس هم در صربستان باعث برقراري آرامش نشد. صربستان، باز هم درگير مشكلات پارلمان


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: انتخابات زودهنگام مجلس هم در صربستان باعث برقراري آرامش نشد. صربستان، باز هم درگير مشكلات پارلمان
صربستان و اتحاديۀ اروپا توافق نامۀ SAA را دو هفته پيش از برگزاري انتخابات امضا كردند. اين عمل به منزله نخستين گام صربستان براي پيوستن به اتحاديه اروپا بود.
آفتاب: از زمان سرنگوني رژيم «ميلوشويچ» و جايگزيني آن با دموكراسي چند حزبي تا كنون صربستان رنگ آرامش را به خود نديده و هيچيك از احزاب مدتي بيش از يك سال روي كار نبوده اند.

از سال 2000 تاكنون هفت مجلس طي بحرانهاي بزرگ و كوچك بركنار شده اند. اكنون مجلس هشتم با شرايط دشواري براي تشكيل حكومت جديد روبرو خواهد شد.

هيچ حزبي اكثريت لازم و كافي را براي راحت حكومت كردن نخواهد داشت. اين مسأله قبل از برگزاري انتخابات روشن بود و در بعد از ظهر روز برگزاري انتخابات واضح‌تر هم شد.نام اعضاي رسمي و قطعي پارلمان، نهايتاً امروز 15 ماه مه اعلام خواهد شد.

اين وضعيت براي كشوري كه طي ده سال اخير درگير دست و پنجه نرم كردن با مشكلات درون و برون مرزي بوده، اجتناب ناپذير است.مسألۀ كوزوو هم شكاف موجود بين غرب گراها و ملي گرايان را عميق‌تر كرده است. درگيري در صربستان تاريخچه‌اي طولاني دارد چراكه به ناآراميهاي حوزۀ بالكان معمولاً مقصدانه دامن زده‌اند.

طبق گفتۀ اعضاي اوليۀ پارلمان، هر يك از احزاب موقعيت به دست آوردن كرسي در آن را داشت اما هيچكدام با اكثريت چشمگيري پيروز نشد. ائتلاف صربستان اروپايي رئيس جمهور «بوريس تاديچ» %7/38 آرا و 102 كرسي نمايندگي مجلس ، حزب راديكال صرب به رهبري «توميسلاو نيكوليچ» %2/29 آرا و حداكثر 77 كرسي نمايندگي مجلس، نخست وزير سابق «ووژيسلاو كوشتونيكا» با اتحاد حزب دموكرات و صربستان جديد ( به رهبري «وليمير ايليچ») با %3/11 آرا و 33 كرسي موقت، سوسياليستها ( حزب سابق ميلوشويچ) به رهبري «ايويكا داديچ با» %6/7 و حداكثر 20 كرسي به دست آورده و حزب ليبرال- دموكرات، تنها حزب موافق جدايي كوزوو؛ حداكثر 14 كرسي خواهد داشت.

احزاب متعلق به اقليتهاي قومي با مجموع 7 كرسي، اين سير نزولي را تكميل مي كنند.«تاديچ» ادعاي پيروزي كرده و مي گويد كه مذاكرات را براي ايجاد كابينه ائتلاف خود آغاز كرده است. از آنجا كه تعداد متفقين او محدود است، اين فكر بسيار آرزومندانه به نظر مي آيد.

هم اكنون غرب گرايان ثابت قدم در حزب ليبرال دموكرات تنها ياران قابل اتكاي او هستند. اين دو حزب در پارلماني با 250 عضو، در اكثريت قرار نخواهند گرفت. «نيكوليچ»، رهبر راديكالها نيز در شكل دهي حكومت مصمم است. اگر وي با دموكراتهاي «كوشتيونيكا» و سوسياليستهاي «ايليچ» متحد شود، اكثريت سست اما واقعي حداقل 127 نفره اي را به دست خواهند آورد.

در اين حين تقريباً تمام رهبران اتحاديۀ اروپا تبريكات خود را به رئيس جمهور«تاديچ» ابلاغ كرده اند.به سختي مي توان مثال بارزتري از مداخله اتخاديه اروپا در يك انتخابات

” خدا در آسمان است و روسيه روي زمين... “

اروپايي به دست آورد. اين مداخله كه نام مؤدبانه « انگيزش» بر آن نهاده شده، بسيار به نفع «تاديچ» بود.

صربستان و اتحاديۀ اروپا توافق نامۀ SAA را دو هفته پيش از برگزاري انتخابات امضا كردند. اين عمل به منزله نخستين گام صربستان براي پيوستن به اتحاديه اروپا بود.

صربستان وعده تسهيل مقررات دريافت ويزا را دريافت كرد و نايب رئيس كميسيون اروپا« ژاك بارو»، يك هفته قبل از انجام انتخابات اعلام كرد كه دوران انزواي صربستان به سررسيده است.هيچوقت كسي به شرط عضويت صربستان در اتحاديۀ اروپا- مبني بر كمك به ديوان لاهه در يافتن مجرمان جنگي هنوز مطرح – نكرده است.

اين موضوع بيشتر برمي گردد به دستگيري و تحويل ژنرال« رادكو ملاديچ»، رهبر صرب- بوسنيايي كه هنوز بتي براي بسياري از صربها به شمار مي رود.

پشتيباني گرمي كه از «تاديچ» شده حسادت ديگر كشورهاي حوزۀ بالكان را كه متقاضي عضويت در اتحاديۀ اروپا هستند، برانگيخته است. به عنوان مثال مقدونيه كه مدتها پيش قوانين مصوبۀ كشور، سياست داخلي، اقتصاد، تجارت، امور مالي و غيره را با استاندارهاي اروپايي تطبيق داده ،اكنون از اين موضوع كه صربستان با وجود انجام ندادن حتي %10 اقدامات اين كشور اكنون از قطعي ترين كانديداهاي

” تا صربها بتوانند نهايتاً در ماه سپتامبر حكومت جديدي داشته باشند... “

عضويت در اتحاديۀ اروپاست اظهار سردرگمي مي كند.

تمام اينها به نظر ناجوانمردانه مي آيد اما موضع اتحاديه اروپا نيز منطقي است. اتحاديه اين حق را دارد كه اعضاي جديد خود را انتخاب كند. به علاوه، اتفاق بدتري هم در انتخابات به شكل يك جريان پنهاني ضد روسي افتاد.

رئيس جمهور تاديچ و رهبري اتحاديۀ اروپا هر دو به وضوح از انتخابات اخير نه تنها به عنوان يك رويداد داخلي در صربستان بلكه به عنوان يك دوراهي نمادين ياد كردند: آيا صربستان براي خود آينده اي با اتحاديه اروپا خواهد برگزيد يا به مقام يكي از اقمار روسيه تنزل خواهد كرد؟

در اين حين اكثريت قابل توجهي از صربها از مدتها پيش تصميم خود را مبني بر موافقت با اتحاديه اروپا اتخاذ كرده بودند. حتي با وجود اين ضرب المثل صرب كه« خدا در آسمان است و روسيه روي زمين»، آنها متوجه اين موضوعند كه مسكو نمي تواند مزاياي پيشنهادي بروكسل را برايشان تأمين كند.تمام احزاب سياسي صربستان خواستار پيوستن كشورشان به اتحاديه اروپا هستند و روسيه در اين مورد هيچگونه اعتراضي ندارد.

با اين حال هنوز هم نمي توان مطمئن بود كه كسي جز«تاديچ» كابينۀ جديد را تشكيل نخواهد داد.قانون، مهلت 90 روزه اي را از زمان برگزاري نخستين نشست پارلمان تا تشكيل حكومت تصويب كرده است. اين نشست خصوصاً با توجه به اينكه كشورهاي حوزۀ بالكان تمام كارها را با سرعتي بسيار كم انجام مي دهند و مدام در جريان امور سنگ اندازي مي كنند، بايد حداكثر قبل 15 ژوئن برگزار شود تا صربها بتوانند نهايتاً در ماه سپتامبر حكومت جديدي داشته باشند.در اين گوشۀ دنيا، فقط كشمش ها و ناسازگاري ها وقت زيادي براي زبانه كشيدن نمي گيرند.
 پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن