واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك هزار و صدمين زاد روز حكيم ابوالقاسم فردوسي در مشهد برگزار شد
مشهد - خبرگزاري مهر: يك هزار و صدمين زاد روز حكيم ابوالقاسم فردوسي در محل آرامگاه با پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و با حضور مسئولان و مديران استاني و استادان برجسته كشوري و استاني آغاز شد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، اين مراسم با قرائت پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي خراسان رضوي، جمعي از اساتيد برجسته كشوري و استاني برگزار شد.
دكتر محمد علي اسلامي ندوشن استاد برجسته كشور در اين مراسم گفت: در دنيا هيچ كتابي به شاهنامه فردوسي نمي رسد زيرا اين كتاب تمامي ابعاد زندگي بشر را تحت شعاع خود قرار مي دهد.
دكتر اسلامي ندوشن انتشار شاهنامه را مهمترين عامل تقديم اين كتاب توسط فردوسي به محمود غزنوي معرفي كرد.
وي با بيان اينكه اگر شاهنامه نبود ادبيات فارسي ملي چنين بنياد محكمي نداشت و به اين غنا و تنوع دست نمي يافت، تصريح كرد: شاهنامه دو نيمه تاريخ ايران را به هم متصل كرد بدين گونه قهرمانان نيكوكار ايران همچون فريدون، كيخسرو و رستم كه نماينده مردانگي و اصالت ايراني هستند از ياد نرفتند.
دكتر ندوشن ادامه داد: شاهنامه باعث شد مفاهيمي چون داد و دهش، خرد و راستي و والامنشي، با اين برجستگي به گوش ايرانيان برسد و زبان فارسي يك چنين بنياد محكمي به خود بگيرد.
استاد دانشگاه كشور تاجيكستان نيز گفت: سلسله اشعار ايران نامه تاجيكي، سروده لايق شعر علي تاجيكي با الهام از شاهنامه فردوسي سروده شده است.
دكتر يار محمد سيد زاده اعتقادات فردوسي را منطبق بر آئين هاي ايراني دانست و تصريح كرد: مراسم هزار و صدمين سال تولد فردوسي بر اين مهم صحه مي گذارد كه فردوسي در 1100سال پيش توانسته اثري بيافريند كه از تمامي ابعاد جان آدمي را تحت تاثير قرار مي دهد.
مهدي سيدي پژوهشگر پژوهشگاه فردوسي در اين مراسم گفت: اين شاعر بلند آوازه ايران هزار و صد سال پيش در روستايي بنام" پاژ" در سه فرسنگي شرق شهر تابران توس به دنيا آمد كه هنوز به صورت قلعه نو و قلعه كهنه پا بر جاست.
وي زمان تولد فردوسي را مصادف با مرگ رودكي پدر شعر فارسي عنوان كرد و افزود: رودكي يك ميليون بيت شعر داشت اما 500 بيت از اشعار او باقي مانده است در حاليكه فردوسي در زمان پس از او 60 هزار بيت شعر گفت و با توجه به نفوذ زبان عربي اشعار او به پارس دري تا عصر حاضر به جا مانده و اين امر از پديده هاي شگفت فرهنگي است.
هوشنگ جاويد استاد دانشگاه نيز افزود: كوتاه و مرموز سخن گفتن، آغاز نام خدا و ستايش ائمه اطهار، پند آموزي به صورتي پنهان و آشكار در خلال كار، آشنايي با فرهنگ و ادب پارسي، بهره بردن از كلام شيرين، كنايه و شوخي همه و همه از ويژگيهاي منحصر به فرد شاهنامه فردوسي است.
وي گفت: اشعار فردوسي آميخته اي از فن بيان و بازيگري است كه با تصوير سازي ذهني بر مخاطب اثر مي گذارد.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]