واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: پیدا و پنهان آلرژی ها (3)گیاهان دارویی مفید برای حساسیت های فصلی و غذایی
در ادامه ی مطالب پیشین؛ پیدا و پنهان آلرژی های (1) و (2)، دکتر محمدحسین صالحی سورمقی؛ دکترای تخصصی فارماکوگنوزی در خصوص گیاهان مفید برای پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی و غذایی می گوید: " همان گونه که بعضی از گیاهان و میوه ها می توانند حساسیت زا باشند، گیاهان زیادی نیز وجود دارند که دارای خاصیت ضد حساسیت می باشند باید اضافه نمود که در موارد معدود، بعضی از گیاهان ضد حساسیت، خود ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت نمایند. از جمله گیاهانی که به طور معمول در دسترس می باشند و می توان آن ها را به طور مرتب مصرف نمود و یا در رژیم غذایی قرار داد، می توان به انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سیاه دانه، کندر، گل مغربی، درخت میخک و افدرا اشاره کرد. "نحوه و میزان کاربرد تعدادی از آن ها به طور خلاصه شرح داده می شود: انگور یا آب انگور را می توان در فصولی که وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در این مورد بر روی کشمش انجام نشده، ولی به احتمال زیاد کشمش هم باید دارای این اثر باشد.
بادرنجبویه که از برگ آن استفاده می شود، گیاهی با نام علمی Melissa Officinalis از خانواده ی نعناع است که از برگ آن استفاده می شود. می توان در هر نوبت 5 گرم از برگ آن را به صورت دم کرده مصرف نمود. مصرف هر روز آن در حد 5 تا 10 گرم بلامانع است. دارچین از گیاهان معروف و پُرمصرف می باشد که پوست ساقه ی درخت دارچین است. پوست را به صورت پودر در آورید(پورد قهوه ای رنگ). آن را می توان به اشکال مختلف مصرف نمود، حتی می توان به طور مستقیم پودر را با غذاها و مایعات مصرف کرد. مصرف هر نوبت 1 تا 2 گرم می باشد و می توان تا روزی 5 گرم و حتی بیشتر از آن نیز مصرف نمود. باید اشاره کرد که دارچین به ندرت می تواند در افراد ایجاد حساسیت نماید. زردچوبه پودر زردی است که همه آن را می شناسند و از ریشه گیاه زردچوبه به دست می آید. زردچوبه در ایران رویش ندارد و جزء اقلام وارداتی است. زردچوبه از گیاهان با ارزش و دارای خواص زیادی است که باید به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود. مصرف زردچوبه تا روزی 3 گرم برای افراد بالغ بلامانع است. زردچوبه دارای خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد سرطان قوی، ضد التهاب، اشتهاآور، ضد حساسیت و ده ها خاصیت ارزنده دیگر است.
شاه تره گیاه بوته ای با برگ های نازک و ریز است که از مصرف بالایی در دنیا برخوردار می باشد. مهم ترین خواص شاهتره به عنوان حافظ کبد و درمان امراض پوستی است که از قدیم مورد استفاده بوده است. یکی از گیاهانی که به طور وسیع برای امراض کبد مصرف می شود، شاهتره است که به نام Fumitory در جهان مشهور می باشد.از دیگر خواص شاهتره اثر ضد حساسیت آن است. برای مصرف آن، میزان 5 گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید. مصرف شاهتره برای افراد بالغ تا روزی 5 گرم بلامانع است. آب نارنج از دیگر گیاهان ضد حساسیت است. آب نارنج را می توان با تمام غذاها مصرف نمود. آب نارنج در اثر ماندن ممکن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود. گر چه عدد معینی برای مصرف روزانه ی آن داده نشده است. ولی مقدار زیاد آن ممکن است باعث تحریک معده شود. اما به نظر می رسد مصرف آن تا 2 یا 3 عدد در روز بلامانع باشد.
سیاهدانه نیز از گیاهان سودمند می باشد که خواص زیادی دارد. مهم ترین خواص سیاه دانه شامل اثرات ضد میکروب، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.به نقل از یکی از کتب گیاهان دارویی مهم چاپ 2002 آمریکا " پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه و اله وسلم) سیاهدانه را دوای همه دردها می دانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصیه فرموده اند".روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.البته گیاهان دیگری هم به عنوان ضد حساسیت وجود دارند که دسترسی به آن ها مشکل بوده و یا ممکن است در مواردی دارای محدودیت مصرف باشند.گفتگو: فاطمه استیریماهنامه دنیای تغذیهاگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید. برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید. * مطالب مرتبط:آغاز آلرژی ها در پاییزحرفهای ضد آلرژی غذاهای ضد آلرژیبا حساسیت بیشتر آشنا شویمآلرژی غذایی چیست؟آلرژى هاى فصلىآلرژى در بهارانواع بیماری آلرژی ( حساسیت )چه عواملی باعث آلرژی می شوند19 راه برای مقابله با آلرژیشروع بهار ، شیوع آلرژیگیاهان مفید در سرماخوردگی و آنفلوانزاکدام گیاه برای کدام بیماری؟ اطلاعاتی درباره دَم کرده های گیاهی مصرف خود سرانه گیاهان دارویی خطرناک است بخش تغذیه و سلامت تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 982]