واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس حشرهشناسي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اهواز: خطر عقرب زدگي به نوع و سن عقرب، تعداد گزش و سن فرد بستگي دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
كارشناس حشرهشناسي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اهواز گفت: به طور متوسط سالانه بين 20 تا 25 هزار عقرب زدگي در استان رخ ميدهد و بيشترين شهرستانهايي كه با اين مشكل مواجهند مسجدسليمان، رامهرمز، ايذه، باغملك، بهبهان، لالي و شوش هستند.
شهلا بيگدلي در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: عقربها از موجوداتي هستند كه در مناطق حاشيه شهرها و بيابانها و مناطق كويري و دور از مناطق مسكوني زيست ميكنند اما در سالهاي اخير با گسترش شهرنشيني به حاشيه شهرها موجوداتي نظير عقرب، مار و موشها را در محيطهاي انساني ميبينيم.
وي افزود: اين حشرات شب فعال هستند و روزها در محلهاي امن زندگي ميكنند. شبها براي شكار و تعذيه از محيط خارج ميشوند و اگر به شكل احتمالي با انسان برخورد كنند او را مورد گزش قرار ميدهند. به همين دليل بيشترين گزشها اوايل شب تا صبح اتفاق ميافتد.
بيگدلي با بيان اينكه عقربها انواع متفاوتي دارند، يادآور شد: همه عقربها را بايد خطرناك فرض كرد. اگر فردي مورد گزش عقرب قرار گرفت بايد سريعا به مركز درماني منتقل و اگر عقرب در دسترس بود همراه فرد به مراكز درماني برده شود؛ اما اگر نبود وقت را براي پيدا كردن عقرب تلف نكنند.
وي گفت: عقربها در منازل مسكوني در جاي تاريك و كم رفت و آمد مثل لابهلاي رختخوابها، لاي لباس و حوله، درز و شكاف درون ديوارها، زير موكت و فرش و در خانههاي قديمي و متروكه و در روستاها در زير شاخ و برگ درختها، تنههاي قديمي و انبار علوفه و ... زندگي ميكنند.
بيگدلي خاطرنشان كرد: سه نوع عقرب در خوزستان وجود دارد يكي عقرب زرد رنگ با نام گاديم كه داراي نيش كوچك و خطرناكترين عقرب استان است و به همين دليل در اكثر مواقع فردي كه مورد گزش قرار ميگيرد متوجه نميشود و دير مراجعه ميكند. عقرب بعدي زرد رنگ است و نسبت به عقرب قبلي از نظر چثه بزرگتر است. نيش اين عقرب هم خيلي خطرناك است و در اكثر شهرستانهاي استان ديده ميشود. عقرب سوم، عقرب سياه (بزرگ) است كه جثه خيلي بزرگي دارد و با ساير عقربها متفاوت است، نيش بزرگي دارد و اگر فردي را مورد گزش قرار دهد و به دليل درد شديد خيلي سريع متوجه ميشود.
وي تصريح كرد: خطر ناشي از عقرب زدگي به عوامل متعددي از جمله نوع و سن عقرب، تعداد گزش در فرد، محل و زمان گزش، سن فرد و ... بستگي دارد. خطر عقربزدگي در بچهها و افراد سالخورده بيش از گروههاي سني ديگر است.
بيگدلي تاكيد كرد: با اينكه عقرب زدگي در استان وجود دارد اما راههاي پيشگيري از آن بسيار ساده است ميتوان با پر كردن درز و شكاف ديوارها، انباشته نكردن نخالههاي ساختماني و اشياء متروكه در منزل، تميز نگه داشتن محيط زيست و زندگي از ساير حشرات مانند سوسك و جيرجيرك و استفاده از دستكش و چكمه هنگام كشاورزي خطر عقرب زدگي را كاهش داد.
وي در مورد كمكهاي اوليه عقرب زدگي اظهار داشت: عضو عقرب زده را بايد بي حركت و پايين تر از سطح قلب نگه داشت و به هيچ عنوان مكيدن محل زخم و داروهاي محلي توصيه نميشود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1427]