واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پنج نكته براي گرفتن يك عكس خوب
عكاسي- همشهري آنلاين- نانسي هيل:
بسياري از علاقمندان تازهكار عكاسي دوست دارند عكسهايي بگيرند كه تحسين ديگران را برانگيزد.
حال آنكه در اكثر مواقع موفق نميشوند. چرا كه آنها نميدانند رعايت چه نكاتي ممكن است يك عكس را جذاب و ديدني كند.
دراينجا به پنج نكته اشاره مي كنيم:
۱. يك عكس خوب بايد درست كادربندي شده باشد
------------
كتابهاي بسيار زيادي درباره كادربندي نوشته شدهاست. بهتر است كمي وقت صرف كرده و اين كتابها را مطالعه كنيد. در عين حال اين چند نكته را به خاطر بسپاريد:
به سوژه نزديكتر شويد. اگر شبنمهاي نشسته بر گلبرگ گلي، چشم شما را خيره كرد، تا جاي ممكن به گل و گلبرگهايش نزديك شويد. تصوير گلدان و باقي جزييات گل در اين عكس ممكن است نگاه بيننده را گمراه كند.
از طرف ديگر اگر ميخواهيد شادي فرزندتان به خاطر برنده شدن در مسابقه فوتبال مدرسهاش را به تصوير بكشيد، بهتر است كمي از فضاي زمين فوتبال را نيز در پس زمينه كادربندي كنيد.
چراكه اين عكس قرار نيست تنها شادي يك كودك را نشان دهد. اين عكس بايد شادي يك كودك پس از برنده شدن در مسابقه فوتبال را نشان دهد.
به سوژه نزديكتر شويد
سوژه را در يك قاب فرضي كادربندي كنيد. اگر از يك منظره عكس ميگيريد، سعي كنيد چند شاخه از درخت را در پيش زمينه عكس قرار دهيد و البته نيازي نيست كه شاخهها واضح (فكوس) باشند.
شما مي توانيد از اين قاب هاي فرضي براي عكس گرفتن از مردم نيز بهره ببريد. خلاق باشيد چرا كه اين قاب ها به تصوير عمق مي بخشند و نظر بيننده را به سوژه ي مورد نظرجلب مي كنند.
سوژه را قاب كنيد
از قانون "يك سوم" بهره ببريد. كادر فرضي را به سه قسمت عمودي و افقي تقسيم كنيد. چهار نقطه نقاطع اين خطوط بهترين محل براي قراردادن سوژه است. سعي كنيد با تمرين اين نكته را در عكسهايتان رعايت كنيد.
گاهي سوژه را در وسط قرار دهيد و با مقايسه عكسها متوجه اهميت قانون "يك سوم" در كادربندي شويد.
سوژه را در يك سوم كادر قراردهيد
در عكاسي از چشماندازها و مناظر به دنبال خطوط S مانند امتداد يك رودخانه و يا جاده باشيد. اين خطوط منحني چشم را روي تصوير بازي ميدهد. پس به جاي ايستادن روي به روي يك رودخانه، كمي تغيير مكان بدهيد تا مسير رودخانه خطي منحني ايجاد كند.
اين تكنيك را براي به تصوير كشيدن تمام سوژهها حتي يك شاخه گل و يا گياهان نيز ميتوانيد اجرا كنيد.
خطوط منحني چشم را بر روي تصوير بازي ميدهد
۲. عكس خوب بايد نوردهي مناسبي داشته باشد
------------
نوردهي بد عكس را ضعيف ميكند. حتي امكانات كامپيوتري نيز نميتوان نوردهي يك عكس را به خوبي زمان عكسبرداري ارتقا دهد. براي يادگيري كار با دوربين زمان بگذاريد چراكه نتيجه آشنايي شما با فن عكاسي ارزش اين تلاش و صرف وقت را دارد.
يك سوژه با نوردهيهاي متفاوت
۳. عكس خوب احساس را بر مي انگيزد
------------
از لبخند به يك عكس طنزآميز گرفته تا هراس و وحشت از ديدن يك تصوير از جنگ، همه نشاندهنده قدرت يك عكس در برانگيختن احساس در بيننده است.
در نتيجه پيش از عكس گرفتنهاي پياپي با خود بيانديشيد كه هدف از ثبت اين تصوير چيست؟ اين عكس قرار است چه احساسي را در بيننده ايجاد كند؟
پيش از فشاردادن شاتر دوربين به هدف عكس بيانديشيد
۴. عكس خوب راوي يك داستان است
------------
شايد ابتدا به نظر غيرممكن برسد اما هميشه يك عكس خوب روايتكننده يك داستان است.
عكس خوب از چهره يك انسان، شخصيت وي را آشكار ميكند. براي مثال عكسهاي دسته جمعي مدارس تنها نشان دهنده شكل و شمايل دانشآموزان است و اكثراً تشخيص چهره فرزندمان هم سخت به نظر ميرسد چرا كه همه در يك وضعيت به ثبت رسيدهاند.
در عكاسي از طبيعت نيز يك تصوير خوب شخصيت محيط طبيعي و هر آنچه به آن مربوط ميشود را به تصوير ميكشد؛ نابودي طبيعت به دست انسان، حيات وحش و محيط زيست محاط شده در اطراف يك رودخانه در فصول مختلف و ... شما بايد به داستاني كه قرار است به وسيله عكس روايت شود آگاه و مسلط باشيد.
عكس خوب راوي يك داستان است
۵. عكس خوب "زندگي" را به تصوير مي كشد
------------
عكسهايي كه در خاطرهها ثبت ميشوند اكثراً چيزي فراتر از نمايش ساده از يك سوژه هستند. آنها داستاني وراي خود سوژه بيان ميكنند.
عكس خوب "زندگي" را به تصوير ميكشد. ببيننده را براي لحظهاي متوقف ميكند و به فكر فرو ميبرد. سعي كنيد از طريق عكسهايتان با مخاطب ارتباط برقرار كنيد و دانش و درك خود از زندگي را با او در ميان بگذاريد.
لحظات خداحافظي يك پدر محكوم به مرگ
مترجم: نفيسه مطلق
منبع: www.photography.com
تاريخ درج: 21 ارديبهشت 1387 ساعت 01:04 تاريخ تاييد: 21 ارديبهشت 1387 ساعت 01:46 تاريخ به روز رساني: 21 ارديبهشت 1387 ساعت 01:54
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]