واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ورود ممنوع ،فیلتر شد!
سایتهای مستهجن وجود دارند. چه به ما بربخورد و چه بر نخورد این سایتها به زبان فارسی هم وجود دارند و آمارهای غیر رسمی نشان میدهد که مشتری هم دارند. با پاک کردن صورت مسأله چیزی عوض نمیشود. این جوری که دارد پیش میرود، احتمالا در طبقهبندی اختلالهای روانی جایی هم برای هرزهنگاریهای اینترنتی کنار گذاشته میشود. متاسفانه در حال حاضر این اختلال فقط در بحثهای حقوقی کشورهای مختلف مطرح شدهاند و روانشناسها و روانپزشکها آن را در اختلالات خود قرار ندادهاند. اما این به آن معنا نیست که تحقیقی در این مورد انجام نشده باشد. هرزهنگاری اینترنتی مقدمه یک بیماری فراگیر روانشناختی به نام اعتیاد جنسی است.یکی از بدترین عواقب این مشکل روانشناختی این است که نگرش فرد به اطرافیانش کاملا جسمی میشود. در واقع بخش عاطفی و انسانی که به طور طبیعی در روابط آدمها با یکدیگر وجود دارد کم کم از ذهن این افراد محو میشود و او به همه فقط با دیدگاه جنسی نگاه میکند. مرحله اول: اعتیاد(وابستگی آنلاین)اولش این جوری است که شما برای کنجکاوی به یکی از سایتهای مستهجن که لینکهایشان این طرف و آن طرف زیاد ریختهاند، مراجعه میکنید. اما این پایان ماجرا نیست. این تصاویر و متنها آن قدر قدرت تخیل شما را به کار میاندازند که شما بارها و بارها، دوباره و دوباره به آن سایتها مراجعه میکنید. فرد این تصویرها و داستان متنها را بارها و بارها در ذهن خود تصور میکند و تحریک میشود. جالب اینجاست که افراد تحصیلکرده و با هوش، شاید به خاطر قدرت تصور بالاترشان در مقابل این سایتها آسیبپذیرترند. خلاصه اینکه یک دفعه فرد به خودش میآید و میبیند که واقعا به این سایتها معتاد شده است. دقیقا مانند مصرفکنندههای مواد، معتادان به این سایتها هم دیگر با دیدن مثلا یک عکس یا فیلم در شبانه روز راضی نمیشوند و وقت بیشتر و بیشتری را صرف تصاویر مستهجن و مستهجنتر میکنند و البته کمکم عوارض این اعتیاد گریبان خانواده و شغل فرد را هم میگیرد.
مرحله دوم: تشدید(هر چه مستهجنتر بهتر)همانطور که در مرحله قبل هم توضیح دادهشد، معتادان به این سایتها کمکم وقت بیشتر و بیشتر و تصاویر مستهجنتر و مستهجنتری را طلب میکنند. اما این فقط در فضای مجازی اینترنت نیست. آنها کمکم توقعات عجیب و غریب جنسی که در نتیجه دیدن این سایتها برایشان ایجاد شدهاست را در دنیای واقعی جستجو می کنند. اینجاست که فرد ممکن است حتی بخواهد تنوع طلبی جنسی خود را با یافتن شریکهای متعددتر ارضا کند. ضمن اینکه این نوع برخورد باعث میشود که زندگی طبیعی فرد کاملا مختل شود. مرحله سوم: حساسیتزدایی (هیچ چیز زشت نیست)هر چه که فرد بیشتر پیش میرود و بیشتر در سایتهای مستهجن غرق میشود، تشخیص فضای مجازی از فضای واقعی و التزامات اخلاقیاش برایش مشکلتر میشود. در درجه اول دیگر هیچ محتوای مستهجنی برای او شوکبرانگیز نیست. او دیگر میخکوب نمیشود. هیچ چیزی برایش کریه نیست. در فضای واقعی هم بسیاری از انحرافات جنسی در دیگران برای او طبیعی به حساب میآید. قاتی شدن فضای مجازی و واقعی برای او این توهم را به وجود میآورد که «این کاریست که همه آن را انجام میدهند». فرد دیگر قادر به درک این نکته نیست که فضای مجازی مستهجنی که او در آن سیر میکند را فقط یک اقلیت بسیار کوچک از جامعه واقعی آن هم با هدفهای بیشتر اقتصادی به وجود آوردهاند و این گروه کوچک به هیچ عنوان نماینده جامعه واقعی نیستند. در جامعه واقعی برای اکثریت هنوز هم آن تصاویر وقیح و میخکوبکننده هستند و این افراد معتاد به سایتهای مستهجن هستند که مشکل دارند و نه جامعه.
مرحله چهارم: انحراف جنسی(بدل شدن به تصاویر)در سایتهای مستهجن فقط به تمایلات طبیعی جنسی پرداخته نمیشود. بخش عظیمی از این تصاویر و متنها مربوط به کسانی است که از انحرافات جنسی رنج میبرند. در آخرین مرحله و شدیدترین مرحله از اعتیاد به سایتهای مستهجن، خود فرد هم ممکن است این رفتارهای انحرافی را انجام دهد. لاقیدی جنسی و انجام رفتارهای پرخاشگرانه جنسی دو نمونه از رفتارهایی است که در نتیجه مشاهده این سایتهای مستهجن انجام میشود. یکی از بدترین عواقب این مشکل روانشناختی این است که نگرش فرد به اطرافیانش کاملا جسمی میشود. در واقع بخش عاطفی و انسانی که به طور طبیعی در روابط آدمها با یکدیگر وجود دارد کم کم از ذهن این افراد محو میشود و او به همه فقط با دیدگاه جنسی نگاه میکند. اما این همه ی ماجرا نیست زیرا همیشه تاثیرات منفی اینترنت به این آشکاری نیست . امروزه سایت هایی طراحی شده اند که مسائل غیراخلاقی را در قالب فیلم، کارتون، تبلیغات زیان بار و تصاویر مستهجن رواج می دهند و با این کار می کوشند فساد و فحشا و گرفتاری های غیر اخلاقی را میان جوانان و نوجوانان رشد دهند. بسیاری از نگرانی های انسان درباره اینترنت ، به آسیب پذیری کودکان و نوجوانان برمی گردد. بسیاری از خانواده ها، به پیشنهاد کودکان و نوجوانان خود فن آوری رایانه ای را به خانه می آورند. خود بچه ها نیز می کوشند پیشرفت های تازه آن را برای پدر و مادر توضیح دهند و بیشتر، خود آنها به ماجراجویی و کشف لایه های پنهان و ضد اخلاقی در اینترنت می پردازند. منبع:تابناک - ماهنامه ی طوبی گروه خانواده و زندگی تبیان - تنظیم : ندا داودی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]