واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: برزیل رویایی که محقق شد
بخش ورزشی - اتفاق ویژه بازی ایران و برزیل از نظر شما چیست؟ رویارویی ایران با ستارگان برزیل یا خداحافظی کریم باقری از بازی های ملی در دیدار برابر طلایی پوشان.به هر حال هر کدام از این دو موضوع برای شما اهمیت بیشتری داشته باشد، تیم ایران قرار است برای نخستین بار در تاریخ فوتبال به مصاف برزیل برود؛ اصلا هم مهم نیست که این بازی یک دیدار دوستانه است.به گزارش گروه ورزشی تبیان - وقتی برای نخستین بار این خبر از سوی خبرگزاریها اعلام شد و رییس کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال اعلام کرد که قرار است در روز پانزدهم مهر دو تیم ایران و برزیل در ابوظبی با هم بازی کنند، کم نبودند کسانی که به این مساله به دیده تردید نگاه کردند و حتی تا همین دیروز هم خیلی ها می گفتند که این بازی برگزار نمی شود اما ساعت که امشب عقربه 20:30 را نشان دهد بازی دو تیم ایران و برزیل آغاز میشود و رویای میلیونها هوادار ایرانی به حقیقت تبدیل میشود.* چه شد که برزیل حریف ایران لقب گرفت؟از روزی که علی کفاشیان ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده گرفت، همیشه زیر فشار بود که او توانایی ترتیب دادن یک بازی دوستانه بزرگ را برای تیم ملی ندارد. واقعیت این بود که شرایط به وجود آمده و حریفان تدارکاتی تیم ملی هم چنین ادعایی را ثابت میکردند.روزنامه های منتقد هم مدام به کفاشیان و تیمش در فدراسیون فوتبال یادآوری میکردند که محمد دادکان توانست پای تیم ملی آلمان را در سال 2003 به ایران باز کند. با این حال کفاشیان توجیه نمیکرد و قبول داشت که فدراسیونش در ترتیب دادن بازیهای دوستانه بزرگ با ضعف روبه رو است.
شاید در این مدت رویارویی با تیمهایی نظیر مالی، لاتزیو و ارمنستان بهترین دیدارهایی بود که کفاشیان برای تیم ملی تدارک دیده بود اما وقتی خبر رسید که قرار است ایران و برزیل بازی کنند این سوال به وجود آمد که چطور چنین چیزی ممکن شد. سوال این بود، فدراسیونی که توانایی بالایی در این زمینه از خودش بروز نداده بود چگونه توانسته پای بهترین تیم جهان را به خاورمیانه باز کند. پاسخ این سوال را ترابیان این گونه میدهد: « از مدتها قبل رایزنی خود را با فدراسیونهای مختلفی آغاز کردیم که یکی از این گزینه ها برزیل بود. ابتدا برزیلیها پیشنهاد دادند که در تاریخ هفتم اکتبر(پانزدهم مهر) در یکی از کشورهای اروپایی با ما دیداری داشته باشند که ما نپذیرفتیم. بعد پیشنهاد دادیم که این بازی در ترکیه برگزار شود که برزیلیها نپذیرفتند و در نهایت قرار شد این بازی در امارات و شهر ابوظبی برگزار شود.»*پای لولا و احمدی نژاد در میان است؟از روزی که مشخص شد دو تیم ایران و برزیل با هم بازی دارند، این شایعه به گوش رسید که روسای جمهور ایران و برزیل در این بین نقش داشته اند. ایران و برزیل در این دو سال اخیر رابطه بسیار نزدیکی با هم داشته اند و نقش برزیل در مساله هسته ای ایران، چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت. همین رابطه نزدیک و دوستی محمود احمدی نژاد و لولا داسیلوای برزیلی این ظن را تقویت کرد که این دو برای برگزاری یک بازی دوستانه با هم به توافق رسیده اند. ضمن اینکه کری خوانی فوتبالی وزرای خارجه ایران و برزیل در دیداری که این دو سال گذشته با هم داشتند هم ظن سیاسی بودن این بازی را تقویت میکرد. هر چند عباس ترابیان این مساله را تکذیب کرد و گفت که "پای سیاست" در میان نیست اما علی کفاشیان که یکی از ویژگیهایش صداقت است، گفت که رابطه نزدیک دو دولت در برگزاری این بازی بی تاثیر نبوده است.
با این حال حتی اگر قبول داشته باشیم که رابطه دو دولت در برگزاری این بازی تاریخی بی تاثیر نبوده اما این هم یک واقعیت است که فدراسیونها در همه جای دنیا، سازمانی غیر دولتی به حساب می آیند که اگر حتی دولتها هم چیزی را بخواهند اما آنها تمایلی به انجام آن کار نداشته باشند، هیچ الزامی برای آنها وجود ندارد. بنابراین قطعا با وجود خواست دولت برزیل برای برگزاری این بازی، فدراسیون فوتبال این کشور و مانوئل منزس سرمربی تیم ملی برزیل هم تمایل به برگزاری این بازی داشته اند. * ایران- برزیل چند، چند میشود؟نظر سنجی برنامه 90 حاکی از این است که تیم ایران در رویارویی با برزیل بیش از یک گل میخورد. شاید این نزدیکترین پیش بینی به واقعیت باشد اما در فوتبال هر نتیجه ای امکان پذیر است. همان طور که برزیل با تمام ستارگانش در جام جهانی 2010 برابر کره شمالی زمینگیر شد و با نتیجه شکننده دو بر یک این تیم بی امکانات آسیایی را شکست داد، میتوان متصور بود که بازیکنان ایران به نتیجه ای خوب برابر برزیل دست یابند. به هر حال آنچه که در این بازی اهمیت دارد، مصاف ایران با تیمی است که در کارنامه اش پنج بار قهرمانی در جهان را میبیند. باخت به برزیل هم میتواند پلی باشد برای رسیدن به پیروزیهای آینده.نویسنده - محسن معتمدکیا گروه جامعه و ارتباطات
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]