واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تحریم، خوابی که تعبیر دارد!
بخش سیاسی- وقتی فردی می خواهد به تنهایی در مقابل نیروی بزرگی بایستد، باید برای هر نوع اتفاقی خود را آماده کند و البته به ایستادگی و مقاومت صرف اکتفا نکرده و سعی کند از هر جریانی که به سوی او حرکت می کند از آن به بهترین نحو به نفع خود استفاده کند و هر تهدید را به یک فرصت تبدیل کند. البته دلیل این همه سعی و کوشش و ایستادگی چیزی نمی باشد جز آرمان ها و باورهای آن فرد.مثال ما و جبهه ی استکبار هم در دنیای امروز از همین جنس است. وقتی ما با شکست قدرتی 2500ساله و رژیمی که نیروهای استکبار پشت او ایستاده بودند همه برنامه های آنان را در جهان به هم زدیم. و به صورت فردی در مقابل جریان قدرت در قرن 20 ایستادیم. نباید توقع روزهایی خوش و بی دردسر را داشته باشیم بلکه باید هر لحظه منتظر اجرای نقشه هایی باشیم که روی میز مذاکره غربی ها برای ما کشیده شده است و سعی کنیم آنان را به سود خود تمام کنیم و به عنوان یک فرصت بدان بنگریم.از جمله خواب هایی که غرب برای ما دیده است تحریم می باشد. تحریم هایی از جنس سیاسی، اقتصادی، علمی و....در طول مدت این سی و یکسال که از پیروزی انقلاب اسلامی ما می گذرد لحظه ای از این وظیفه خطر خود! کوتاهی نکرده و مدام سعی در مانع تراشی در راه پیشرفت ما با ابزار تحریم داشته است.اما سناریوی تحریم ها اینگونه نوشته شده است که کشوری چون ایران که خواهان رفع ظلم و فساد و برپایی عدالت در سطح منطقه خاورمیانه و کل کره خاکی می باشد، بی هیچ علت خاصی و به صورت غیرقانونی تحریم می شود اما کشوری چون اسرائیل.....تحریم به مثابه ابزاری است برای اعمال فشار بر کشور یا کشورهای هدف، به منظور نیل به مقاصد سیاسی کشورهای تحریم کننده. تحریم ها به ویژه تحریم اقتصادی اغلب به عنوان جایگزین جنگ و اعمال قوه قهریه تلقی می شود. البته نمی توان گفت که تحریم مرحله قبل یا بعد از جنگ است زیرا برای زمین گیر کردن یک کشور حتی در زمان جنگ هم از تحریم استفاده می کنند مانند هشت سال دفاع مقدس که ما با اینکه در حال جنگ با کشور عراق بودیم ولی در عین حال در تحریم نیز به سر می بردیم.می توان گفت که در نگاهی کلی به تحریم ها، هدف از اعمال آن یا تنبیه است یا بازدارندگی و یا تغییر رفتار اما تحریم امروزه به جای اینکه ابزاری باشد تا بر کشورهایی که به راحتی خوی استکباری خود را در سیاست هایشان در جهان پیاده می کنند، اجرا شود تبدیل به وسیله ای شده است که جبهه استکبار بهتر بتواند زورگویی های خود را بر کشورهای جهان به خصوص مسضعفین اعمال کند. اما سناریوی تحریم ها اینگونه نوشته شده است که کشوری چون ایران که خواهان رفع ظلم و فساد و برپایی عدالت در سطح منطقه خاورمیانه و کل کره خاکی می باشد، بی هیچ علت خاصی و به صورت غیرقانونی تحریم می شود اما کشوری چون اسرائیل که علاوه بر غصب سرزمین فلسطین سالهاست که مرتکب جنایاتی هولناکی از جمله جنگ 22روزه غزه می شود و میلیون ها فلسطینی را از سرزمین خود آواره کرده است به محض تصمیم برای صدور قطعنامه بر علیه وی در شورای امنیت برای ارتکاب جنایت های خود بلافاصله این طرح توسط حامیان سلطه طلب وی وتو می شود.
این رویکرد سازمان بین الملل با توجه به چینش قدرت در آن امری طبیعی والبته ناحق به نظر می رسد. اما آنچه که مهم است؛ این است که ما در مقابل این اعمال فشارها چگونه رفتار خواهیم کرد؟تحریم ها با اینکه موانعی را بر سر راه ما ایجاد می کند اما به خودی خود نمی تواند ما را از حرکت باز ایستاند و این بستگی به ما دارد که در مقابل این تحریم ها منفعلانه رفتار کنیم و یا فعال باشیم و سعی کنیم هر کدام از تهدیدات را به فرصتی تبدیل کنیم.آمریکا تا به حال بارها بر علیه انقلاب دست به اعمال تحریم زده است تا شاید بتواند از این طریق در خیال باطل خود کشور را ضعیف و به تسلیم در برابر خود و یا حتی براندازی حکومت وادارد . اولین تحریم بر علیه ما در تاریخ بعد از انقلاب؛ پس از 13 آبان 58 و در جریان فتح لانه جاسوسی به دست دانشجویان پیرو خط امام صورت گرفت. بهدنبال جریان گروگانگیری در سفارت آمریکا ، آمریکا متقابلاً ۱۲ میلیارد دلار از داراییهای دولت ایران را مصادره کرد. پس از آزادی گروگانها توسط دولت ایران، این مصادره پایان نیافت و داراییهای ایران تا به امروز ضبط است و این روند تا به امروز در مقاطع زمانی مختلف ادامه پیدا کرده است از جمله در جریان جنگ ایران و عراق، آمریکا تحریمات فروش اسلحه علیه ایران وضع نمود، تحریم علمی علی ایران در سال 2002 توسط سازمان IEEE رخ داد. در سال ۲۰۰۷، شرکتهای مایکروسافت و یاهو هم ایران را از لیست کشورهایی که خدمات وب دریافت میکنندا خارج کردند و اما این سیر تا به امروز ادامه داشته و به خصوص با ورود فعالیت های هسته ای ایران به فاز جدید و جدی خود این کشورها سعی بر بیشتر کردن تحریم ها و فشار بیشتر بر ما دارند.خواب تحریم غربی ها و فشار بر ایران یک تعبیر بیشترندارد و آنهم پیشرفت و هر چه سربلندتر شدن ایران اسلامی استبیه عنوان مثال «كمیته یهودیان آمریكا» كه از مراكز مهم صهیونیست ها در این كشور است با ارسال نامه به وزرای امور خارجه 27 كشور عضو اتحادیه اروپا و كشورهای استرالیا، كانادا، ژاپن، نروژ، سوئیس از دولت های این كشورها خواسته تا اقدامات بیشتری را علیه برنامه های هسته ای ایران انجام دهند. در این نامه كه در 8 ژانویه 2007 ارسال شد كمیته یهودیان مدعی شده است كه هم چنان نگران تهدید حكومت ایران برای امنیت و صلح بین المللی و تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای است. این مركز صهیونیستی علاوه بر تهدید خواندن ایران برای صلح و امنیت بین المللی از كشورهای دریافت كننده نامه خواسته است اقدامات بیشتری از جمله متوقف كردن تمامی روابط تجاری با ایران و ایجاد تحریم اقتصادی و عدم سرمایه گذاری در بخش نفت این كشور را برای متوقف كردن برنامه هسته ای ج.ا.ا انجام دهند.
اما آنچه که غرب را روز به روز جری تر و عصبانی تر می کند این است که سیر تحریم ها بر علیه ما همیشه نتیجه عکس داده و ما روز به روز مصمم تر و در عرصه های داخلی و بین المللی به پیشرفت های تازه ای دست پیدا می کنیم. که این مسئله به خوبی در قضایای هسته ای قابل مشاهده است که با توجه به فشارهای زیاد غرب هم اکنون ایران در حال تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای می باشد. این امر حتی به اعتراف در گفته رسانه ها و شخصیت های غربی رسیده و آنان تحریم ها بر علیه ایران را بی فایده می دانند و این مسئله را در جاهای گوناگون متذکر شده اند و این برخلاف نظر برخی از افراد در داخل است که تحریم ها را مشکل بزرگ و غیر قابل حل می دانند که ضربات بزرگی را به ما وارد خواهد آورد و خواستار تعامل و رفتار نرم با کشورهای زورگوی غربی می باشند تا کمتر تحت فشار قرار بگیریم و این مستلزم چیزی نیست جز دست کشیدن از آرمان های امام راحلمان و بیراهه ای است به سوی بازگشت به دامان غرب و حل شدن در نظام سلطه که بر خلاف عهد و خواسته ملت می باشد.ولی ایستادگی و تلاش برای بهترین استفاده از تحریم ها به عنوان یک فرصت ریشه در باور و ارزش و آرمان های ملت ما دارد.
ملت ما با توجه به ایدئولوژی خود بر این مسئله آگاه هست که تحریم ها یک واکنش عادی با توجه به خوی غربی هاست و دلیلی بر حقانیت ما و صحت عملکردمان می باشد و پیداست که آرمان های انقلاب و موج بیداری اسلامی روز به روز در حال درنوردیدن مرزهای جغرافیایی می باشد . و این ایستادگی درسی است که از زندگانیی اولین رهبر سیاسی جهان اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله به ما رسیده است که چنان مقاومت آنان در شیب ابی طالب ما هم با تکیه بر خداوند می توانیم بر پای ارزشهایمان بایستیم و این تکلیفی است تا به فرموده امام مردم بر سختی های اقتصادی صبر داشته باشند تا آرمان های انقلاب در جهان پیش برود . و خواب تحریم غربی ها و فشار بر ایران یک تعبیر بیشترندارد و آنهم پیشرفت و هر چه سربلندتر شدن ایران اسلامی است.اما جای همت و تلاش مضاعف برای مسئولینی باقی است که در برابر تحریم ها حالتی منفعل دارند و نتوانستند کارایی نهادهای ذیربطشان را بالا برده و حتی ضعف هم پذیرفته اند و خدشه بر عملکرد سایر بخش ها که فعال و کوشا هستند، تا پیامدهای تحریم را خنثی کنند، وارد ساخته اند و برای این پتانسیل عظیم را مانع تراشی می کنند و جای حرف و سخن هایی را باقی می گذارند و تعبیر این خواب را به تاخیر می اندازند. عطاالله باباپورگروه جامعه و ارتباطات
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 531]