واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تنیس روی میز در اندیشه درخشش
مسابقات جهانی تنیس روی میز در شرایطی از فردا در مسکو آغاز میشود که تیمهای ملی تنیس روی میز مردان و زنان ایران ناامید از رسیدن به مدال، تنها در اندیشه کسب عناوین جهانی و صعود به دستههای بالاتر هستند. شهر "مسکو" در روسیه از دوم خردادماه میزبان پنجاهمین دوره پیکارهای تنیس روی میز قهرمانی جهان است که با حضور 460 بازیکن در بخش مردان و 329 پینگپنگباز در بخش بانوان آغاز میشود. نخستین دوره مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان سال 1926 با حضور 7 تیم برگزار شد. البته فدراسیون تنیس روی میز ایران درسال 1951 با اعزام سه بازیکن (امیر احتشام زاده، پرویز خاموشی، احمد مبارکی) به اتریش، تجربه اولین حضور در رقابتهای جهانی بزرگسالان را به دست آورد و این بار تیم ملی این رشته را برای نوزدهمین بار عازم این میادین کرده است.در این میان پینگپنگبازان ایرانی از سال 1977 و پس از سفر به انگلستان به خاطر "جنگ" در مسابقات جهانی شرکت نکرد اما پس از غیبت 14 ساله عازم ژاپن شدند تا در رقابتهای سال 1991 حضور داشته باشند.مهران احدی (کاپیتان) و محمدرضا اخلاقپسند با تجربهترین بازیکنان اعزامی به چین هستند که در رقابتهای 2001 ژاپن، 2004 قطر، 2006 آلمان و 2008 چین به ترتیب عناوین پنجاه وهفتم، سی و هشتم، چهل و یکم و چهلم جهان را به دست آوردند.البته افشین نوروزی که از سال 1380 به جمع ملیپوشان بزرگسال پیوست، پس از قطر، آلمان و چین چهارمین حضور متوالی خود در مسابقات جهانی را تجربه خواهد کرد. این بازیکن همراه با احدی و اخلاقپسند عضو همیشگی تیم ملی در رقابتهای جهانی سه دوره پیش بوده است.در این میان نوشاد عالمیان کم تجربه ترین بازیکن جوان تنیس روی میز کشورمان است که برای دومین بار در این رویداد مهم شرکت میکند. مهران احدی هم پس از یک دوره غیبت در ترکیب تیم جهانی ایران قرار گرفته است.این 5 بازیکن به سرمربیگری فواد کاسب و محمدرضا میرالماسی از چند ماه پیش و پس از شرکت در مسابقات انتخابی گردهم آمدند و تا قبل از اعزام تمرینات فشردهای را در تهران پشت سر گذاشتند.تیم ملی تنیس روی میز مردان کشورمان در دسته 2 مسابقات قهرمانی جهان با تیمهای انگلستان، اسلوونی، اسلواکی، تایلند و لوکزامبورگ همگروه شده است. رقابتهای این دسته برای تعیین ردهبندی تیمهای 25 تا 48 جهان برگزار خواهد شد.
در صورتی که نمایندگان پسر کشورمان در پایان دیدارهای مرحله مقدماتی جزو سه تیم برتر گروه C باشند دیدارهای خود را برای کسب عنوان بیست و پنجم تا سی و ششم جهان دنبال می کنند در غیر این صورت و اگر تیم چهارم تا ششم جدول باشند باید به یکی از رده های سی و هفتم تا چهل و هشتم جهان اکتفا کنند.پینگپنگبازان پسر کشورمان که در دوره گذشته پیکارهای جهانی (چین) در جای چهلم جهان ایستادند و در بین 33 کشور آسیایی شرکت کننده عنوان دهم را به خود اختصاص دادند، در صورتی که در پایان مسابقات یکی از دو تیم اول دسته دوم شوند، مجوز ملحق شدن به جمع 24 تیم برتر دنیا را که در دسته یک بازی میکنند، به دست میآورند.اما بانوان پینگپنگباز کشورمان هم که توسط فرشته سموعی هدایت شدهاند برای سومین دوره متوالی (بعد از انقلاب) در رقابتهای جهانی شرکت میکنند. فدراسیون تینس روی میز ایران در سالهای 1965، 1969 و 1973 دختران این رشته را به مسابقات جهانی صربستان، آلمان و مجددا صربستان اعزام کرد. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 2006 اولین حضور زنان پینگپنگباز ایرانی در مسابقات جهانی رقم خورد که نتیجه آن کسب عنوان 69 در میان 76 کشور و صعود به دسته سوم دنیا به عنوان تیم نخست دسته چهارم بود. دستهای که در رقابتهای 2008 چین در آن باقی ماندند و عنوان 62 را در میان 79 کشور از آن خود کردند.ندا شهسواری تنها بازیکنی بوده که در مسابقات آلمان و چین حضور داشته و امسال هم در قالب ترکیب تیم ملی تنیس روی میز به مصاف حریفان جهانی خود میرود. پریسا صمدی، محجوبه عمرانی و مریم صامت نیز هم تیمیهای وی در مسابقات روسیه خواهند بود. دختران پینگپنگباز کشورمان در دسته سوم این رقابتها به مصاف حریفانی از سوئیس، کنگو، آرژانتین، ارمنستان و اسکاتلند میروند. رقابتهای این دسته هم برای تعیین ردهبندی تیمهای 49 تا 72 برگزار خواهد شد.زنان پینگپنگباز کشورمان هم مانند پسران این رشته اگر موفق شوند در پایان رقابتها، خود را به عنوان یکی از دو تیم اول دسته سوم معرفی کنند به دستهای بالاتر صعود می کنند تا در دوره آتی مسابقات جهانی به عنوان یکی از 24 تیم دسته دوم برگزار کننده دیدارهای خود باشند.در مجموع عنوان بیست و پنجم و چهل و نهم بهترین مقامی است که ورزشکاران مرد و زن کشورمان میتوانند در رقابتهای جهانی چین آن را تصاحب کنند. در واقع بازیکنان ما هیچ فرصتی برای مدال آوری ندارند اما آنها میتوانند با ایستادن بر روی این پلهها و یا حتی یک رده پائینتر، به عنوان پدیده مسابقات پای سندی را امضا کنند که حکم صعودشان به دستهای بالاتر را صادر میکند و این خود مدالیست برای ورزش و تنیس روی میز ایران، البته از نوعی ویژه و با جنسی متفاوت از طلا، نقره و یا برنز.برنامه دیدارهای تیم های ملی مردان و زنان تنیس روی میز ایران در رقابتهای جهانی 2010 روسیه به شرح زیر است: (ساعتها به وقت محلی است)
تیم ملی مردانیکشنبه - 02/03/89:* ایران - اسلوونی، ساعت 10دوشنبه - 03/03/89:* ایران - اسلواکی، ساعت 19:30سهشنبه - 04/03/89:* ایران - لوکزامبورگ، ساعت 13* ایران - تایلند، ساعت 19:30چهارشنبه - 05/03/89:* ایران - انگلستان، ساعت 13 تیم ملی بانوانیکشنبه - 02/03/89:* ایران - آرژانتین، ساعت 10دوشنبه - 03/03/89:* ایران - ارمنستان، ساعت 13دوشنبه - 03/03/89:* ایران - اسکاتلند، ساعت 19:30سهشنبه - 04/03/89:* ایران - کنگو، ساعت 10چهارشنبه - 05/03/89:* ایران - سوئیس، ساعتبه نقل از مهر، مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان تا 9 خردادماه ادامه خواهد داشت. با احتساب برگزاری همزمان دیدارهای تیمی، دوبل و انفرادی، این پنجاهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان است. البته از سال 2001 و بر اساس تصمیم مدیران ITTF مسابقات تیمی از انفرادی و دوبل جدا شد. مسابقات امسال در بخش تیمی برگزار میشود. اردیبهشتماه سال آینده نیز مسابقات دوبل و انفرادی در هلند برگزار میشود.50 داور از کشورهای مختلف دیدارهای مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان در مسکو را قضاوت خواهند کرد. سیمین رضایی و پروانه چوپاننژاد تنها داوران ایرانی شرکتکننده در این رقابتها هستند. تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 519]