تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855677936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

27 بهمن 1387 / 19 صفر المظفر 1430 / 15 فوریه 2009


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
27 بهمن 1387 / 19 صفر المظفر 1430 / 15 فوریه 2009
27 بهمن 1387 / 19 صفر المظفر 1430 / 15 فوریه 2009

1) 27بهمن ماه سال1362 هجري شمسي: سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عمليات و الفجر5 را با رمزيا زهرا(س) آغازكرد. عمليات والفجر5 درمنطقه عملياتي چنگوله حدفاصل مهران و دهلران اجرا شد و هدف ازاجراي اين عمليات آزادسازي منطقه عملياتي بود، درعمليات والفجر5 ضمن دستيابي به هدف عمليات شمارزيادي ازافراد دشمن كشته يا اسيرشدند و تجهيزات درخور توجهي ازدشمن نيزمنهدم شد.

2) 27بهمن ماه سال1370هجري شمسي: حجة الاسلام و المسلمين سيّد عباس موسوي دبيركل حزبُ الله لبنان بدست عوامل رژيم اشغالگرقدس به شهادت رسيد. پس ازآنكه مسلمانان فلسطيني درمنطقه گالد عمليات افتخارآفريني برضدّ رژيم صهيونيستي انجام دادند نيروهاي صهيونيست به تلافي اين عمل، خودروي حجة الاسلام موسوي را هدف حملات هوايي قراردادند. دراين حادثه همسر، فرزند خردسال و جمعي ازياران وي شهيد شدند. اين حمله هنگامي صورت گرفت كه حزبُ الله لبنان تنها چهره مورد اعتماد و سازش ناپذيردرلبنان شناخته شده بود. 3) تصويب اولين برنامه هفت ساله ايران توسط مجلس شوراي ملي (1327ش) 4) رحلت فقيه و فيلسوف بزرگ آيت‏اللَّه "شيخ عبدالحسين رشتي" (1332ش): آيت‏اللَّه شيخ عبدالحسين بن عيسي رشتي در سال 1253ش (1292ق) در كربلا به دنيا آمد. وي در كودكي به همراه پدر به رشت رفت و مقدمات و سطوح را در اين شهر خواند. شيخ عبدالحسين رشتي در بيست سالگي راهي تهران گرديد و از محضر عالم بزرگ، شيخ محمد حسن آشتياني، در اصول و فقه بهره برد. وي همچنين حكمت و كلام را نزد شيخ علي نوري، سيدشهاب‏الدين تبريزي شيرازي و ميرزا ابوالحسن جلوه فرا گرفت. ايشان همزمان در مدرسه صدر تهران به تدريس ادبيات و سطوح ادبي نيز اشتغال داشت. آيت‏اللَّه رشتي پس از اقامت ده ساله در تهران، رهسپار نجف اشرف گرديد و در حلقه درس فقيهان زمان همچون حضرات آيات: آخوند ملامحمد كاظم خراساني، شيخ الشريعه اصفهاني و سيد محمدكاظم يزدي، فقه، اصول، حديث، رجال، فلسفه و اخلاق را به نهايت رسانيد تا اينكه به دريافت اجازه اجتهاد از استادان خود مفتخر شد. وي از آن پس، حلقه درس خارج خود را تشكيل داد و بسياري از افاضل را از محضر خويش بهره‏مند ساخت. ايشان همچنين آثار گوناگوني به رشته تحرير درآورد كه شرح كفايةُالاصول، الثّمرات، حاشيه الاسفار و حاشيه بر جواهر الكلام و مكاسب ازآن جمله‏اند. اين عالم ديني و فقيه و فيلسوف عالي مقام سرانجام در بيست و هفتم بهمن 1332ش برابر با دوازدهم جمادي‏الثاني 1373ق در هفتاد و نه سالگي بدرود حيات گفت و در وادي السلام نجف اشرف به خاك سپرده شد. 5) محاكمه و صدور حكم تعدادي از جنايتكاران رژيم پهلوي در دادگاه انقلاب اسلامي (1357ش): در آغازين روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي، دادگاه فوق العاده انقلابي تشكيل جلسه داد و گروهي از سردمداران رژيم پهلوي را به محاكمه كشاند. اينان از جنايتكاران نظام طاغوتي بودند كه در سركوبي مردم انقلابي ايران نقش بسزايي داشتند و دستشان به خون انسان‏هاي بي‏گناهِ بي‏شماري آلوده بود. در جريان محاكمه، اين تعداد به جرم شكنجه و كشتار مردم و خيانت به كشور و به عنوان مفسد في‏الارض شناخته شده و تيرباران شدند. برخي از اين افراد عبارت بودند از: ارتشبد نعمت‏اللَّه نصيري، (رييس ساواك) سرلشكر رضا ناجي، (اولين فرماندار نظامي در جريان مبارزات مردم) سرلشكر منوچهر خسروداد، (فرمانده هوانيروز) و سپهبد مهدي رحيمي (فرماندار نظامي تهران و عامل كشتار مردم بي‏دفاع تهران پس از فرار شاه).

6) تيرباران ارتشبد "نعمت اللَّه نصيري" رييس سابق ساواك (1357 ش): ارتشبد نعمت‏اللَّه نصيري در مرداد 1289ش در سمنان به دنيا آمد. پس از گذراندن دوره دانشكده افسري، در 1313 به درجه افسري نائل شد و از آن پس مدارج نظامي را طي كرد. بعدها به فرماندهي گارد شاهنشاهي رسيد و در 1337 به درجه سرلشكري نائل آمد. نصيري در 1339 به رياست شهرباني كل كشور منصوب شد و در مرداد 1341 درجه سپهبدي گرفت. وي در جريان قيام خونين 15 خرداد 42 كه رييس كل شهرباني بود، فرمانداري نظامي تهران نيز به او محول شد و در نهايت شدت و خشونت با روحانيان و اصناف عمل كرد. نصيري سرانجام در بهمن 1343 در دولت جديدالتأسيس هويدا به سمت معاونت نخست‏وزيري و رييس سازمان اطلاعات و امنيت كشور دست يافت و اين سمت را تا نزديكي پيروزي انقلاب اسلامي به مدت بيش از 13 سال حفظ كرد. با اوج‏گيري انقلاب اسلامي، نعمت‏اللَّه نصيري به علت نفرت شديد مردم از وي در اقدامي عوام فريبانه، توسط محمدرضا پهلوي در تيرماه 1357 از رياست ساواك بركنار و به عنوان سفير به پاكستان اعزام گرديد. رژيم پهلوي در عقب‏نشيني گام به گام خود در برابر انقلاب، نصيري را به تهران فراخواند و در شانزدهم آبان 1357 او را محترمانه بازداشت كرد. نعمت‏اللَّه نصيري، اين جنايتكار سفاك رژيم پهلوي، سرانجام همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي، در 22 بهمن 1357 توسط مردم اسير شد و پنج روز بعد به حكم دادگاه انقلاب اسلامي، تيرباران گرديد. 7) 19صفرسال1250هجري قمري: سيد عبدالباقي آلوسي بغدادي ازعلماي گرانقدراهل سنت درعراق متولد شد. او تحصيلاتش را نزد پدرش آغازكرد و سپس با بهره گيري ازدانش ديگرعالمان به تحصيل ادامه داد. «اَوضَحُ مَنهَج درمناسك حج، اَسعَهُ كتاب و فيضاتُ القريحه» ازآثارآلوسي بغدادي است.

8) 19صفرسال1330هجري قمري: محمد عليشاه قاجاركه سران مشروطه اورا ازسلطنت خلع كرده بودند، پس ازتلاشي دوباره براي كسب امتيازات ازدست رفته بار دوم راهي سرزمين روسيه شد. او كه درسال1327هجري قمري با تصرف تهران بدست مجاهدان به سفارت روسيه پناهنده شده بود پس ازشكست مجدد ازانقلابيون با وضعي رقت باررهسپاراين كشورشد. محمد عليشاه درنخستين فرارش به روسيه پس ازمدتي با مشاهده آشفتگي اوضاع مملكت با حمايت روسها به ايران بازگشت اما با مخالفت مجاهدان مشروطه خواه مواجه شد ومجدداً متواري شد و پس از درخواست ازسفارت روسيه اجازه ورود به اين كشوررا ازمقامات روسي گرفت. 9) تولد "ابو معشر بلخي" منجم شهير ايراني (171 ق): ابومعشر بلخي به خاطر علاقه به ستاره‏شناسي به بغداد رفت و به تحصيل در اين رشته پرداخت. وي از منابع مختلفي كه به زبان‏هاي عربي، هندي، يوناني و سرياني نوشته شده بود، استفاده كردتا آن كه مشهورترين منجم عصر خود شد. آثار علمي ابومعشر بلخي تا قرن‏ها پس از مرگش در جهان اسلام و غرب، معتبر بود. بر اساس ديدگاه ابومعشر، همه‏ي معارف، منشاء الهي دارد و نشانه‏هاي وحي خداوندي در هر علمي، به چشم مي‏خورد. آثار ابومعشر به دليل برداشتن بخش هايي از متون كهني كه اصل آن‏ها از بين رفته، قابل توجه است. از مهم‏ترين آثار به جاي مانده از اين منجم مسلمان، مي‏توان به كتاب‏هاي اَلْمَدْخَلُ الكَبير و اَلْمَواليدُ الصَّغيرَةُ اشاره كرد. 10) رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيدمرتضي لنگرودي" (1383 ق): آيت اللَّه حاج سيدمرتضي لنگرودي در سال 1306 ق در حومه‏ي لنگرود در شمال ايران به دنيا آمد و در جواني براي ادامه‏ي تحصيل به قزوين رفت. او سپس در تهران از محضر آيت اللَّه تنكابني علوم ديني و فقه را آموخت. ايشان در سال 1338 به نجف سفر كرد و سال‏ها از حوزه‏ي درس ميرزاي ناييني بهره‏مند شد، تا اين كه به درجه‏ي اجتهاد نايل آمد و در زمره‏ي مدرسين حوزه‏ي علميه‏ي نجف قرار گرفت. آيت اللَّه لنگرودي، مدت‏ها در حوزه‏ي قم به تدريس اشتغال داشت و كتاب‏هايي را نيز به رشته‏ي تحرير درآورد. ايشان در 77 سالگي درگذشت. 11) 15فوريه سال1989ميلادي: پس ازده سال اشغال نظامي افغانستان به دست ارتش سرخ شوروي سابق با مقاومت نيروهاي جهادگر مسلمان ازافغانستان قواي متجاوز ازاين كشور اخراج شدند؛ افغانستان در سال 1979 ميلادي با ورود ارتش سرخ به بهانه حمايت از رژيم حاكم بر افغانستان كه دست نشانده روسيه بود به اشغال قواي بيگانه در آمد. اما از همان ابتدا مسلمانان مبارز به مقابله با اشغالگران برخاستند و عاقبت پس از ده سال استفامت، هيئت حاكمه افغانستان گروههاي مبارز را به رسميت شناخت و بدين ترتيب ملت مجاهد افغان نيروهاي متجاوز روسي را از كشور خود بيرون راندند.

12) 15 فوريه سال1837ميلادي: الكساندرسرگوويچ پوشكين شاعرو نويسنده بزرگ روسي درگذشت. او درژوئن 1799ميلادي درمسكو بدنيا آمد و سالها بعد به پدرادبيات جديد روسي ملقّب شد. پوشكين نخستين كسي است كه به زبان روسي جنبه ادبي بخشيد. ازمهمترين آثاراو به «فواره باغچه سراي، بوريس گودونُف و دخترسلطان » مي‎توان اشاره كرد.

13) 15فوريه سال1564ميلادي: گاليلئو گاليله رياضيدان و فيزيكدان ايتاليايي درشهرپيزاي ايتاليا متولد شد. وي به كمك ذره بيني كه اِبن هِيثم اختراع كرده بود يكي ازنخستين دوربينهاي نجومي را اختراع كرد و با آن معلوم ساخت كه كره ماه پستي و بلنديهاي متعددي دارد و كهكشان ازستارگان كوچك بسيارتشكيل شده است. گاليله همچنين اعلام كرد كه خورشيد ثابت است و هرگزمنظومه شمسي است و ديگرسيارات اين منظومه به دورآن گردش مي‎كنند. البته ابوريحان بيروني دانشمند نامي ايران حدود600سال قبل ازگاليله حركت زمين را به اثبات رسانده بود. پس ازاين اظهارات پاپ گاليله را به روم فراخواند و عقايد او را كفرشمرد. گاليله ناچاربه زانو درآمد و ازعقيده خود استعفا كرد. 14) آغاز جنگ استعمارگران فرانسه و انگليس بر سر استثمار سرزمين هند (1782م): جنگ دريايي ميان فرانسه و انگليس در سواحل هند كه هفت ماه به طول انجاميد، از سري جنگ‏هاي اين دو كشور براي تسلط استعماري بر هندوستان و چپاول منابع آن بود. قبل از اين جنگ، فرانسه در پي شكست از انگليس در جنگ سيزده ماهه مَدرَس با امضاء قرارداد پاريس، از هند چشم‏پوشي كرده بود اما آغاز مجدد جنگ در روز پانزدهم فوريه 1782م نشان داد كه فرانسوي‏ها به آساني نمي‏توانند از مطامع استعماري خود در هند بگذرند. با وجود آن كه جنگ دريايي هفت ماهه به نفع فرانسه تمام شد، اما اين كشور نتوانست عملاً بار ديگر به هند بازگردد و انگليس همچنان به عنوان استعمارگر اصلي شبه‏قاره هند در اين سرزمين باقي ماند. 15) تولد "شارلْ سِنْتْ بوو" اديب و منتقد معروف فرانسوي (1804م) (ر.ك: 24 اوت) 16) برگزاري اولين جلسه نمايندگان اروپا براي ايجاد ديوان داوري بين‏المللي در لاهه (1922م) 17) آغاز قيام انقلابي "سانتاماريا" عليه رژيم استبدادي "سالازار" ديكتاتور پرتغال (1960م): حكومت پرتغال از سال 1932م تحت حاكميت آنتونيو سالازار ديكتاتور پرتغال قرار داشت كه به عنوان نخست‏وزير در حدود 40 سال اين مقام را حفظ كرد. دكترين "سالازاريسم" مبتني بر ديكتاتوري سياسي و اجتماعي و اصلاحات اقتصادي و تأمين رفاه عمومي بود. ايجاد نظام تك حزبي و اعمال ديكتاتوري مطلق باعث شد تا گالوائو كه از نويسندگان و نظاميانِ اين كشور بود در جريان يك شورش، در 15 فوريه 1960م، كشتي سانتاماريا كه متعلق به پرتغال بود را تصرف نمايد. اين عمليات كه به عنوان يك شورش تلقي گرديد با پس دادن كشتي به پرتغال و پناهنده شدن گالوائو به برزيل خاتمه يافت. دو سال بعد در جريان يك قيام داخلي، سربازخانه‏هاي اين كشور به تصرف طرفداران گالوائو درآمد كه آنهم ناكام ماند. سالازار تا اواخر سال 1968م به حاكميت خود ادامه داد و سرانجام در سال 1970م درگذشت. 18) خروج كامل نيروهاي متجاوز شوروي از افغانستان و روز ملي اين كشور (1989م) : ميخائيل گورباچف، آخرين رئيس جمهور اتحاد جماهير شوروي، پس از به دست‏گيري قدرت در مورد حضور ارتش سرخ در افغانستان اعلام كرد بايد هر چه سريع‏تر اين روند پايان گيرد. از اين رو، با گذشت ده سال از اشغال نظامي افغانستان توسط ارتش سرخ شوروي، در اثر مقاومت مجاهدان مسلمان افغان، قواي متجاوز از اين كشور خارج شدند. هدف شوروي از اشغال افغانستان در سال 1979م تثبيت حكومت دست نشانده مسكو در كابل و گسترش نفوذ شوروي به سوي جنوب آسيا بود. اين اقدام شوروي كه منافع امريكا را در منطقه به خطر انداخته بود، با واكنش تند واشينگتن و انجام اقداماتي توسط اين دولت براي عقب‏نشيني ارتش شوروي از افغانستان روبرو شد. از طرف ديگر، از همان ابتداي اشغال افغانستان، مسلمانان مبارز اين كشور عليه قواي متجاوز شوروي به مقابله برخاستند و سرانجام پس از ده سال استقامت، مردم مسلمان با همراهي مجاهدان افغاني، موفق به راندن قواي ارتش سرخ شدند. اين در حالي بود كه مسكو نيز، با توجه به تغييرات وسيع در سياست خارجي خود و تحمل هزينه سنگين ادامه حضور نيروهايش در افغانستان، راهي جز عقب‏نشيني از اين كشور نمي‏ديد. از اين رو نيروهاي شوروي كه شامل يك‏صد هزار نفر بودند، طي دو مرحله، خاك افغانستان راترك كردند و تجاوز بي‏حاصل خود را پايان دادند. براساس آمارهاي رسمي ارتش شوروي، نتيجه حضور سربازان اين كشور در افغانستان عبارت بود از: بيش از سيزده هزار كشته، 35 هزار زخمي و سي‏صد نفر ناپديد. تخليه افغانستان از نيروهاي شوروي بر خلاف تصور و پيش‏بيني بسياري از سياست‏مداران و مفسران غربي موجب پيروزي مجاهدان افغاني و سقوط دولت طرفدار شوروي در كابل نشد، بلكه بر عكس، بين گروه‏هاي مختلف مجاهدين بر سر كسب قدرت اختلاف افتاد تا اين كه به روي كار آمدن گروهك طالبان انجاميد. كشور افغانستان با 652/225 كيلومترمربع وسعت در جنوب غربي آسيا و در همسايگي ايران، پاكستان، چين و تركمنستان واقع شده است و جمعيت آن در حدود 23 ميليون نفر مي‏باشد. مردم افغانستان عمدتاً مسلمانند و به فارسي دري و پشتو تكلم مي‏كنند. پايتخت آن كابل و واحد پول آن، افغاني است. جمعيت افغانستان تا سال 2025م بيش از 44 ميليون نفر تخمين زده شده است. بيش از 50 درصد مردم افغانستانْ مليّت پشتو داشته و باقي‏مانده آن نيز از نژاد تاجيك، ازبك و... هستند. مزار شريف، هرات، قندهار و جلال‏آباد از شهرهاي مهم افغانستان به شمار مي‏روند.
#سرگرمی#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 532]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن