واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: همه عواقب استعفای ناگهانی آشتیانی
1 - مهندس واعظآشتیانی از سمت قائممقامی سازمان تربیتبدنی استعفا داد تا در اولین ماههای حیات تشكیلات جدید ورزش در ایران، بزرگترین تغییر ممكن در این مجموعه حادث شود. اینكه چرا و چگونه نفر دوم دستگاه ورزش بدون آنكه حتی اولین گام را در سمت جدیدش بردارد و حتی حضور پررنگی در این منصب داشته باشد، جایگاه مورد نظر را ترك میكند و قید چنین عنوان پرطمطراقی را میزند، اتفاق مبهم و عجیبی است كه جای بحثهای زیادی را باقی میگذارد. واقعا چرا آقای مهندس، با مصاحبت معاون رییسجمهور وداع كرد؟
2 - پس از تغییر و تحولاتی كه در فدراسیون دوچرخهسواری رخ داد و علی انصاری – عضو متمول هیات مدیره استقلال – از راس هرم اداری این رشته ورزشی كنار گذاشته شد، حرف و حدیثهای فراوانی در محافل ورزشی بهوجود آمد كه وجه مشترك اكثر آنها نشستن انصاری روی صندلی واعظ بود. بسیاری بر این عقیده بودند كه به زودی آشتیانی از مسوولیتش در استقلال خداحافظی خواهد كرد تا با قناعت كردن به تك شغلش در سازمان، اتاقش را به دوست صمیمی و همكار نزدیك سالهای اخیرش – علی انصاری – واگذار كند. با این وجود كنارهگیری ناگهانی واعظ از سازمان، همه معادلات را به هم ریخت. با اتفاقی كه اخیرا رخ داد، دست كم معلوم شد به این زودیها شاهد جدایی آشتیانی از استقلال نخواهیم بود. حتی برخی باور دارند كه واعظ سمت سازمانیاش را قربانی ماندگاری در استقلال كرد، اما آیا واقعا باقی ماندن پیراهن آبی بر اندام آقای مهندس اینقدر ارزشمند است كه او برای نیل به این هدف، قید قائممقامی سازمان را بزند؟ به نظر میرسد پاسخ مثبت باشد!
3 - نباید از یاد ببریم كه نشستن آشتیانی روی كرسی قائممقام رییس سازمان، بیشتر از هر چیز دیگری مرهون حضور ناگهانی او در استقلال بود. واعظ برای مدت زمانی قابل توجه ریاست فدراسیون دوچرخهسواری را برعهده داشت، اما انزوای رسانهای چنین رشتهای، عملا او را از نظرها دور نگه داشته بود. با این همه حضور وی در تیمی همچون استقلال و تكثیر خوفناك تصویرش از یك بار در ماه آن هم در صفحات میانی و سیاهوسفید، به بارها در روز، آن هم روی جلد و تمام رنگی باعث شد تحركات آقای مدیر خیلی بیشتر از قبل «دیده» شود و البته عاقبت ریاست در چنین تیم پرسروصدایی، انتصاب در عالیرتبهترین مقام سازمان تربیتبدنی بود. با این اوصاف و در صورتی كه با توجه به تهدید دوشغلهها توسط سازمان بازرسی، واعظ دیر یا زود مجبور میشد یكی از دو سمتش را – در سازمان یا استقلال – از دست بدهد، طبیعی بود كه آقای مدیر سازمان را فدای استقلال كند، چون ابقا در پست مورد توجهی مثل مدیریت عاملی قطب دوم فوتبال ایران، این احتمال را باقی میگذاشت كه مثل گذشته توفیقات جدیدتر و مهمتری نصیب آشتیانی شود، در حالی كه گذشتن از این تیم و اكتفا كردن به قائممقام سازمان چیزی شبیه فراموش شدن بود. به هر حال فوتبال – به ویژه در حوزه سرخابیها – جذابیتهای خاص خودش را دارد؛ اگر باور ندارید، از علیآبادی بپرسید كه در كسوت رییس سازمان به آب و آتش زد تا ریاست فدراسیون فوتبال را هم بگیرد!
4 - موضوع كنارهگیری واعظ اما، از یك زاویه دیگر هم قابل بررسی است. گفته میشود این اقدام آقای مهندس نوعی اعتراض به سیاستهای جدید سعیدلو در زمینه كنار گذاشتن روسای فدراسیونهای ورزشی – از جمله علی انصاری - بوده است. اگر چنین بحثی صحت داشته باشد، در درجه اول باید به حال تشكیلات جدید ورزش در ایران افسوس خورد كه از همین ابتدای راه، غرق در چنان اختلاف نظرهایی است كه عاقبتش به قهر و قهركشی انجامیده. هیچ بعید نیست كه اقدامات ناگهانی سعیدلو، به دلخوری اعوان و انصارش منجر شده باشد كه در این صورت و با توجه به هزینه سنگینی كه سازمان برای تغییر روسای فدراسیونها میپردازد، اقدام سعیدلو تا حدود زیادی زیر سوال است. با این همه جای یك پرسش اساسی از مهندس آشتیانی هم باقی است؛ آیا اگر واقعا اعتراضی وجود داشت، ماندن و جنگیدن در سمت قائممقامی سازمان كار گشاتر از قهر و استعفا نبود؟
5 - و عاقبت اینكه این استعفای غیرمترقبه، میتواند مجموعه باشگاه استقلال را نیز به خطر بیندازد. از یاد نبریم سعیدلو با كنار گذاشتن زریبافان، رییس مجمع استقلال محسوب میشود و اعتراضی چنین سفت و سخت به او از سوی مدیرعامل این تیم میتواند عواقب ناخوشایندی به همراه داشته باشد، آن هم در شرایطی كه مدیرعامل تیم رقیب، دوست صمیمی رییس سازمان است و كماكان در مقام مشاورت او باقی مانده...! تنظیم برای تبیان :رضا سیگاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 424]