واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: معماي پيچيده گارانتي لپتاپ در ايرانمدتها است در جوار انبوهي كاغذ مچالهشده و مجله و روزنامههاي كهنه و قديمي جا خوش كرده يا به عبارت بهتر خاك ميخورد. كسي هم سراغي از او نميگيرد.به قول لپتاپ قصه ما، تا زماني كه بدون مشكل كاربرد داشته باشي روي چشم كاربرت جا داري، اما همين كه چند بار پشت سر هم هنگ كني، براي صاحب خرجتراشي كني و... از چشم ميافتي!اگر هم شركتهاي گارانتيكننده، آب پاكي را روي دست صاحبت بريزند و بگويند بابت معالجه و تعميرت بايد فلان قدر هزينه شود كه ديگر هيچ!حرف كه به شركت ضمانتكننده ميرسد داغ دل قهرمان داستان ما تازه ميشود. از گارانتيهاي تقلبي ميگويد، از خدمات پس از فروش محدود برخي از شركتها و از ...در نهايت نتيجه ميگيرد، اگر خود را نزد شركت معتبري بيمه ميكرد يا به عبارتي شركت معتبري خدمات پس از فروش آن را عهدهدار ميشد شايد حالا حالاها روي چشمان صاحبش جا داشت!
پازل تكهتكه گارانتي لپتاپ لپتاپ از دسته كالاهايي است كه طي سالهاي اخير بر تعداد كاربران آن تا حدود بسيار زيادي افزوده شده است و شاهد رشد حجم واردات آن طي سالهاي اخير در كشور هستيم.اما متاسفانه با توجه به رشد آمار فروش اين كالا در كشور به دليل فقدان بسترهاي لازم براي ارائه خدمات پس از فروش، كمتر برندي را ميتوان در بازار اين كالا يافت كه با نام و نشان يك شركت ثابت و قدرتمند در بازار حضور يابد.به همين دليل پيش ميآيد كه كاربران لپتاپ در كشور حتي پس از خريد لپتاپ با يك برند معروف براي دريافت خدمات پس از فروش و گارانتي يا تعويض قطعات با چالشهاي جدي مواجه شوند كه گاه يا برطرف كردن نقص فني را غيرممكن ميكند يا هزينهاي هنگفت روي دست مصرفكننده ميگذارد.البته از حق نگذريم برخي از شركتهاي گارانتي كننده نيز در اين مسير تلاشهاي قابل ملاحظهاي داشتهاند و توانستهاند تا حدودي نظر مصرفكنندگان را به خود جلب كند.طبق اعلام فعالان بازار در حال حاضر شركتهاي مختلفي به ارائه خدمات پس از فروش لپتاپ ميپردازند كه تعداد اين شركتها نسبت به چهار تا پنج سال گذشته در حد قابل توجهي افزايش يافته است. گارانتيهاي معتبرمسوول فروش شركت نقش، نمايندگي فروش لپتاپهاي SONY، APPLE، DELL و ... نيز در اين زمينه ميگويد: بازار لپتاپ حدود 7 تا 8 سال بيشتر نيست كه شكل رسمي به خود گرفته است و طي سالهاي گذشته ارائه لپتاپ با جعبه به معني غير قاچاق و معتبر بودن آن بود؛ چرا كه در آن زمان گارانتي مفهوم چنداني براي مصرفكننده نداشت. اما طي سالهاي اخير اين مفهوم براي مشتري نمادين شد. به گفته وي، آفتاب شرق از نخستين شركتهايي بود كه به ارائه كالا با گارانتي پرداخت و پس از آن شركت نقش اين امر را آغاز كرد.ايران رهجو، امرتات، زيگورات، ارتاك و ... نيز از ساير نمايندگيهايي هستند كه پس از آن آرام آرام قدم به بازار خريد و فروش لپتاپ گذاشتند و خدمات مختلفي را به خريداران لپتاپ ارائه ميكنند.طبق اعلام فعالان بازار در بين نمايندگيهاي فروش لپتاپهاي سوني، ايران رهجو و امرتات در بين نمايندگيهاي فروش لپتاپهاي DELL، زيگورات و نقش و در بين نمايندگيهاي فروش لپتاپهاي توشيبا، امرتات و آفتاب شرق جزو معتبرهاي بازار هستند.البته شركتهاي ديگري چون الماس، رايان گستر، همراه پردازش، نگاران، ابزار پيشرو و ... در اين زمينه فعاليت دارند. شرايط گارانتييك ماه تعويض لپتاپ، 12 ماه خدمات رايگان!اين قانون كار اكثر شركتهاي گارانتيكننده لپتاپ در ايران است.البته اين تعويض و خدمات رايگان به اين سادگيها صورت نميگيرد.بر اساس اعلام شركتهاي گارانتيكننده لپتاپ، خرابي ناشي از ورود هرگونه مايع يا سيال به دستگاه، آتشسوزي، حرارت، ضربه، مواد شيميايي، گرد و غبار، اتصال مودم يا ديگر پورتهاي دستگاه به برق، امواج مغناطيسي، تلفن همراه و نوسانات برق و ويروسهاي كامپيوتري شامل گارانتي نميشود.همچنين شكستگي و معيوب شدن قاب خارجي، كليدهاي روي دستگاه، صفحه نمايش (LCD) و هر مشكلي كه مربوط به ظاهر دستگاه باشد و بر اثر ضربه يا تماس فيزيكي به وجود آمده باشد، باز شدن و تعمير دستگاه توسط نيروي متخصص يا غيرمتخصص خارج از دفتر خدمات گارانتي، استفاده از كابل، شارژ وساير متعلقاتي كه مربوط به دستگاه نيست و ... نيز شامل گارانتي نميشود.به گفته شركتهاي گارانتيكننده لپتاپ، به طور كلي قطعات مصرفي شامل گارانتي نميشود.ذكر اين نكته نيز لازم است كه بهتر است در صورت معيوب شدن لپتاپ، آن را نزد شركت گارانتيكننده آن دستگاه برده و از مراجعه به ساير نمايندگيها خودداري شود.
مدير يكي از نمايندگيهاي فروش لپتاپهاي سوني (ايرانرهجو) نيز از خدمات پس از فروش سه ساله اين شركت براي لپتاپهايش خبر ميدهد و ميگويد: برخي شركتهاي گارانتيكننده دستگاهها را براي تعمير به امارات ميفرستند؛ چراكه در ايران نمايندگي بينالمللي ندارند، اين شركتها، شركتهاي غيررسمي هستند كه يك كارت بيارزش تحت عنوان كارت گارانتي چاپ كرده و به مشتري ارائه ميدهند، اما بابت مشكلاتي كه براي دستگاه پيش ميآيد مسووليتي به عهده نميگيرند و در صورت بروز مشكل با دريافت هزينه ارسال و تعمير دستگاه در امارات از مشتري، آن را تعمير ميكنند.گروه شركت ايرانرهجو، در داخل كشور توسط نيروهاي متخصص شركت سوني عمليات تعمير لپتاپ را انجام ميدهد.در اين رابطه كارشناس فروش شركت نقش ميگويد: در ايران نمايندگيهاي داخلي به پشتوانه غيررسمي شركت مادر، خدمات پس از فروش را ارائه ميدهند، اما در بسياري موارد اين پشتوانه غيررسمي هم وجود ندارد!به گفته وي، شركتهايي كه بين شركت مادر و مصرفكننده نقش واسطه يا گارانتيكننده را به عهده ميگيرند، باعث افزايش هزينه خريد لپتاپ براي مصرفكننده ميشوند.چراكه يك بار توليدكننده بابت گارانتي بينالمللي مبلغي را روي كالا ميكشد و يك بار هم شركت داخلي براي اينكه بتواند خدمات پس از فروش ارائه دهد مبلغي را از مشتري دريافت ميكند. پس در نتيجه مصرفكننده هزينهاي مضاعف براي گارانتي ميپردازد.در اين بين عدهاي از نام آنها استفاده يا بهتر بگوييم سوءاستفاده كرده و به نام شركتهاي معتبر كارت گارانتي چاپ ميكنند. گارانتي لپتاپ ضعيفتر از PCكارشناس روابط عمومي شركت امرتات ضمن تاييد اين نكته ميگويد: از آنجا كه شركتهايي كه PC ميفروشند ريسك كمتري در زمينه مالي ميكنند خدمات پس از فروش گستردهتري ارائه ميدهند.چرا كه در PC هر قطعه توسط يك شركت خاص به صورت جداگانه گارانتي ميشود و قيمت قطعات كامپيوتري در PC به صورت جداگانه پايينتر از قيمت يك لپتاپ است. پس فروشنده بابت گارانتي يك قطعه حتي در صورت تعويض آن قطعه متضرر نميشود.در حالي كه در لپتاپ قطعات به صورت منفك گارانتي نميشوند و فروشنده يك لپتاپ در قبال تعويض اين كالاي گرانقيمت متضرر خواهد شد.از طرفي يك متخصص تعمير لپتاپ بايد در زمينه تمام قطعات، تخصص كافي داشته باشد، اما در مورد PC به اين صورت نيست و هر كدام از قطعات تخصص جداگانهاي را ميطلبد.اين عوامل در كنار هم باعث شدهاند شركتهاي گارانتي كننده لپتاپ نسبت به شركتهاي گارانتيكننده PC ضعيفتر عمل كنند. هزينه تعمير لپتاپهاي فاقد گارانتيلپتاپ شما چه شامل گارانتي شود و مدت آن گذشته باشد و چه فاقد گارانتي باشد، در صورت تعمير قطعات آن كاربر را مستلزم پرداخت هزينه ميكند.طبق اعلام فعالان بازار، هزينه تعمير LCD لپتاپ بسته به سايز آن بين 100 تا 250هزار تومان است.ذكر اين نكته لازم است كه هر چه صفحه LCD كوچكتر باشد قيمت آن گرانتر است.هزينه تعويض يا تهيه شارژر لپتاپ نيز بين 90هزار تا 130هزار تومان و هزينه تهيه باتري بين 60 تا 150هزار تومان است.براي تعمير كيبورد نيز مبلغي حدود 35 تا 70هزار تومان بسته به خرابي كيبورد دريافت ميشود.همچنين نصب WINDOWS روي لپتاپ هزينه اي حدود 30 تا 40هزار تومان و تبديل WNDOWS VISTA به XP نيز حدود 15 تا 25هزار تومان است. منبع: دنياي اقتصادمطالب مرتبط:حافظه لپ تاپ خود را افزايش دهيدعيبيابي لپتاپحداکثر استفاده از باتري لپتاپ را داشته باشيد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]