واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گزارش خواندنی ساندی تایمز از همسر «بشار اسد»: زنی که کمتر از زلزله نیست اولین کاری که اسما انجام داد ناپدید شدن از دید عموم بود. سه ماه بعد که سرو کله اش پیدا شد تازه معلوم گردید که وی در این مدت به طور ناشناس با لباس جین و تی شرت در سراسر سوریه می چرخیده تا از نزدیک با مشکلات کشورش آشنا شود.
عصر ایران؛ وحید جعفریان- خیلی طول نمی کشد که امواجی کوچک یک جامعه «تغییرگریز» عربی را به تحرک وا می دارد. این امواج حاصل تاثیرگذاری بانوی اول سوریه است؛ زنی که کمتر از زلزله نیست. «اسما اسد» از زمانی که حدود هشت سال قبل با «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه، ازدواج کرد افکار سنتی و قواعد مرسوم را کنار گذاشت. اولین کاری که اسما انجام داد ناپدید شدن از دید عموم بود. سه ماه بعد که سرو کله اش پیدا شد تازه معلوم گردید که وی در این مدت به طور ناشناس با لباس جین و تی شرت در سراسر سوریه می چرخیده تا از نزدیک با مشکلات کشورش آشنا شود و قبل از آنکه مردم هرگونه تصور قبلی درباره وی پیدا کنند او مردم خود را بشناسد: "برای من این کار منطقی بود، راهی بود برای آغاز کردن." «اسما» ضیافتی برگزار کرد و وزیران دولت شوهرش را به این ضیافت دعوت و البته با یک اقدام غیرمرسوم ،متحیر کرد. وی به جای آنکه وزیران را دور یک میز رسمی شام گردهم آورد و خودش و شوهرش (بشار) در راس این میز بنشینند مجلس را خیلی خودمانی برگزار کرد و به قولی با وزیران قاطی شد. سبک صمیمانه و غیررسمی اسما تاکنون ادامه یافته است، گرچه هنوز با مخالفت هایی در بین گارد قدیمی سوریه که در دوران رژیم «مقرراتی و انعطاف ناپذیر» حافظ اسد تشکیل شد، روبروست. گفته می شود هفته گذشته بانوی اول سوریه در جریان بازدید از یک مرکز آموزشی در «لاتاکیا»، شمال سوریه، بی سر و صدا پشت در اتاقی که در آن نوجوانان درباره شبکه اینترنت بحث می کردند، گوش ایستاد (مثلا آنها درباه این بحث می کردند که دولت سایت های مشخصی را فیلتر کرده است) پس از آن «اسما» ایستاد تا با گروهی از دختران خردسال گفت و گو کند، با آنها دست داد و تک تکشان را بوسید. وی به نواختن پیانو توسط یک کودک گوش کرد، سپس بلند شد و با آهنگ رقصید. «اسما اسد»، 33 ساله، دختر یک متخصص سرشناس قلب و بزرگ شده منطقه «اکشن» در غرب لندن است. وی دو سال از عمر خود را در «دویچه بانک» صرف کرد و سپس به بانک «جی.پی مورگان» پیوست، وی نه ماه را در دفتر این بانک در پاریس و 18 ماه را در نیویورک گذراند. اسما قادر است به شیوایی درباره وضعیت اقتصادی سوریه و سیستم آموزشی آن صحبت کند. او تاکنون سرمنشأ طرح هایی برای توسعه روستایی و نیز عامل برگزاری تعدادی از رویدادهای فرهنگی سوریه از جمله نمایشگاه اخیر ظروف سفالی در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن بوده است.
خانواده اسما و شوهرش پیش از ازدواج با یکدیگر آشنایی داشتند. مادر وی، دبیر اول سفارت سوریه در لندن بود و خانواده اش در مناصب بالای دیپلماتیک قرار داشتند. وی هر ساله از خانه قدیمی خانواده اش در غرب سوریه دیدن می کند و حتی زندگی در لندن نیز او را از هویت سوری اش دور نکرده است کمااینکه یک زمانی به طنز می گفت: وی تازه در سن هفت سالگی متوجه شده که والدینش می توانند انگلیسی صحبت کنند! با این حال برای زنی که به طور آزادانه در بریتانیا رشد یافته است، دورنمای ازدواج با «اسد» می توانست ترسناک باشد به ویژه آنکه این امر مستلزم رعایت محدودیت های امنیتی و ...بود. اما اسما می گوید که وی خود را درگیر مناصب سمبلیک و رسمی نمی کند: "دو هفته قبل من و شوهرم (بشار) برای دیدن یک نمایش به تئاتر رفتیم. روز بعد از آن در طول یک نشست فردی سئوال کرد آیا این برنامه، رسمی بود. این دیگر چه سئوالی است. چه چیز غیرطبیعی در این دیده می شود؟ ما ازدواج کرده ایم، ما جوان هستیم، چرا نباید به تئاتر برویم؟ و جواب طرف این بود که روسای دولت نباید چنین کاری انجام دهند!" اسما به شخصه دختری آراسته، ترکه ای و مدل مانند است. مجله French Elle در ماه جاری او را به عنوان یکی از شیک پوش ترین زنان سیاستمدار جهان، حتی بالاتر از کارلا برونی، همسر رئیس جمهور فرانسه و میشله اوباما، همسر رئیس جمهور منتخب آمریکا، انتخاب کرد. اسدها دارای دو فرزند پسر هستند، حافظ 7 ساله و کریم 3 ساله و یک دختر پنج ساله که همگی در یک بلوک آپارتمانی بر روی تپه ای مشرف به دمشق زندگی می کنند. روزی که خبرنگار ساندی تایمز با آنها مصاحبه کرد، سالگرد تولد حافظ، پسر خانواده، بود. اعضای خانواده جشن گرفته بودند اما جشن اصلی قرار است اواخر این هفته با یک مسابقه فوتبال برگزار شود. مسابقه ای که اسما نیز مجبور به شرکت در آن شده است، وی با خنده می گوید: "من دروازه بان هستم!" اسما اضافه می کند: "حافظ می خواهد در آینده یک فضانورد شود، بنابراین در حال حاضر ما زندگی به سبک فضایی – زندگی بر روی تپه – را تجربه می کنیم. من چیز زیادی درباره فضا نمی دانم اما به سرعت یاد خواهم گرفت." وی هر روز بعد از فرستادن کودکانش به مدرسه عازم دفتر کارش می شود، یک ساختمان دلباز مشرف به شهر دمشق. خبرنگار ساندی تایمز درباره دیدار خود با بانوی اول سوریه در دفتر کارش و صمیمانه بودن وی می گوید: "اسما می گفت اگر می توانستم شما را به صرف قهوه در بیرون از اینجا و در یک کافی شاپ دعوت می کردم." البته این خودمانی و غیررسمی بودن با تصویر شناخته شده از حکومت سوریه به عنوان یک نظام دیکتاتوری در تضاد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]