تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853149446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشت نماينده/ توليد ملي با جهاد اقتصادي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: يادداشت نماينده/ توليد ملي با جهاد اقتصادي
اينكه سال ۹۱ با شعار تداوم «جهاد اقتصادي با رويكرد حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني» از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي نام¬گذاري شد حاوي چند پيام است:


خبرگزاري خانه ملت، علي بنايي ،نماينده نماينده مردم قم و عضو كميسيون برنامه و بودجه;

يكم:تعبير به جهاد اقتصادي علاوه بر آنكه يك معناي ارزشي و مقدس را در اذهان و انظار متبادر مي­سازد، اشاره به نوع و جنس جنگ دارد. در ذهن عموم مردم مفهوم جنگ و جهاد با حضور تن به تن در جبهه و جنگ فيزيكي مترادف است و حال آنكه از قديم الايام انواع جنگ­هاي اقتصادي و فكري و مذهبي و... مطرح بوده كه امروزه به آنها جنگ نرم و جنگ سخت اطلاق مي­گردد. بنابراين، تعبير به جهاد اقتصادي بيانگر نوع جهاد ملت ايران مي­باشد.

دوم:در اينكه صحنه نبرد به صحنه جنگ اقتصادي تعريف شده است هيچ ترديدي وجود ندارد. مسئله اساسي و حياتي امروز كشور ما به روايت دشمنان ما و شواهد تاريخي و قراين موجود جبهه اقتصادي دشمن بر اين مسئله هم تأكيد دارد و همين در مواضع متعدد تصريح نموده است كه به جاي حمله نظامي به ايران از حربه اقتصادي عليه ملت ايران و انقلاب اسلامي ايران بهره خواهيم برد. اينكه چرا دشمن جبهه اقتصادي را برگزيده است دلايل متعددي دارد كه در اين مختصر مجال پرداختن به آن نيست.

سوم:اهل اقتصاد و فعالان بخش خصوصي و تشكل­هاي صنفي اقتصادي در حوزه­هاي مختلف اقتصاد و صنعت و خدمات و توليد بايستي اين تعبير را ارج بنهند و براي عملياتي ساختن آن به ارايه راه كار و الگو اجرايي طرح و ايده بدهند. زيرا به نظر مي­آيد هيچ­گاه تا به حال اينگونه از سرمايه و نيروي كار ايراني حمايت صريح و روشن به عمل نيامده است.

چهارم:اينكه عملكرد مسئولان اجرايي كشور و قواي سه گانه كشور در سال ۹۰ در حوزه جهاد اقتصادي چه بوده است، نيازمند بررسي همه جانبه و تفصيلي مي­باشد ولي اين امر موجب نمي­گردد تا از ارزيابي اجمالي آن صرف­نظر نمود. واقعيت اين است كه علي­رغم كارهاي خوب و مفيدي كه صورت گرفته است، با توجه به ظرفيت­هاي موجود و قابليت­ها و استعدادهاي ملـي و فرا ملـي، كـارنامه درخشاني از خودمان برجاي نگذاشتيم و اگر برنامه­ريـزي و هـدف­گذاري صحيحي صورت مي­گرفت قطعاً شاهد دست­آوردهاي بالاتري مي­بوديم و كمتر فرصت­سوزي مي­كرديم.

پنجم:مهم آن است كه در وراي همه سخنراني­ها و نوشتارها و برگزاري مجامع و سمينارها روح مطلب و جهاد اقتصادي و را فهم نمائيم والاّ اگر رهبري مطلبي را بگويند و مطالبه­اي را مطرح كنند و مسئولان كار ديگري انجام دهند معلوم است كه هدف ما محقق نخواهد شد و اميدها به سراب تبديل خواهند شد.

جان كلام و حقيقت اين نام­گذاري، توجه و اعتماد به بخش خصوصي است. فراهم ساختن زمينه بالندگي و شكوفايي بخش غير دولتي است، كاهش تصدي­گري دستگاه­هاي دولتي و شبه دولتي است، واگذاري كارها به معناي حقيقي كلمه به صاحبان و سرمايه­گذاران و كارآفرينان و مديران بخش خصوصي است، و اين مطلبي است كه متأسفانه زمينه و بستر فكري و فرهنگي آن در بين مديران ما فراهم نگرديده است و لذا در اجرا گرفتار فراز و فرود مي­شويم.

اگر نقش فعال و مثبت بخش خصوصي در صحنه جهاد اقتصادي بخوبي تبيين شود، آنگاه تهديدات دشمن در تحريم اقتصادي ملت ايران به فرصت­هاي يگانه­اي تبديل خواهد شد كه ايران را به شاخص­هاي مهم توليد و رشد اقتصادي خواهد رسـانيد. ولي متأسفانـه نگاه­هـاي ناقص و ناتمام به ظرفيت عظيم بخش خصوصـي و عدم واگذاري اجراي طرح­ها به مردم موجب گرديده اين استعداد بالقوه كشور رشد نكند و شكوفا نگردد. تجربه همه كشورهـايي كـه اين مسير را طـي نموده­اند و علي­رغم كمبودهاي فراوان و مشكلات اقتصادي كمرشكن ناشي از جنگ­هاي جهاني توانسته­اند جزء كشورهاي پيشرفته دنيا قرار بگيرند، نشان مي­دهد كه واگذاري كارها به مردم و بخش خصوصي و هدايت و سياست­گذاري دولت در عرصه­هاي مختلف مي­تواند كشور را شكوفا سازد.

ششم:واكاوي صحنه نبرد اقتصادي به ما مي­آموزد كه دشمن براي دستيابي به اهداف خود خيمه فرماندهي را هدف قرارداده است و بديهي است در صورت توفيق دشمن در انهدام و يا از كار انداختن اطاق فكر، جهاد اقتصادي سرنوشت ديگري پيدا خواهد نمود.

تجربه­هاي در دسترس به ما مي­گويد نقشه­هاي دشمنان چندان هم غير قابل پيش­بيني نيست، بازسازي مدل­هاي به كار گرفته شده و آزمون و خطاي انجام شده، استراتژي و تاكتيك دشمن را در جهاد اقتصادي در برابر ما مي­گذارد. آنچه سال گذشته در بازار ارز و سكه اتفاق افتاد به هيچ وجه يك قدم بي­نظير و خلاقانه و مبتكرانه نبود، امري بود كه دلسوزان نظام و كشور، كتباً و شفاهاً آنرا به مسئولان متذكر شدند ولي متأسفانه توجه نكردند و حتي به راه حل­هاي مستدل و منطقي ارايه شده در مقابله با بحران ارز و طلا بي­اعتنايي نمودند و البته زماني هم توصيه­ها را به كار بستند كه شاهد تأثير فوق­العاده آن در فرونشستن التهاب بازار طلا بوديم. انحلال سازمان مديريت، تأخير در ارايه لوايح بودجه سالانه، و نهايتاً تصويب دير هنگام آن (ماه­هاي فروردين و اردي­بهشت سال بعد) پيام­هاي غلطي را به دشمن منعكس مي­كند كه موجب تجري او مي­گردد.

هفتم:با اين مقدمه نسبتاً طولاني به بررسي اقتضاآت و لـوازم ضروري سـال جهاد اقتصادي و پيامـدهاي مثبت آن مي­پردازيم.

« اقتضاآت سال جهاد اقتصادي »

۱- براي اجرايي ساختن شعار حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني ابتداءً نيازمند ايجاد باور ذهني و فرهنگي و هماهنگي بين تمام اجزاء و عناصر كشور و همدلي همه مديران نظام در تمام رده­ها مي­باشيم تا عزم ملي ما مبني بر تحقق شعار امام راحل(ره) « ما مي­توانيم »به فصيلت برسد.

هماهنگي در داشتن برنامه بين سياست­گذاران و مجريان و توليد كنندگان و مصرف كنندگان در بخش­هاي مختلف مي­تواند راه را تسهيل نمايد.

۲- دولت با تشكيل بروكراسي اداري و اصلاح و حذف برخي مقررات زايد و دست و پا گير و ساماندهي و اصلاح سيستم بانكي و فعال­سازي وزارت تجارت و صنعت و معدن و گمركات كشور مي­تواند تحريم­ها را دور بزند و نقشه­هاي استكبار جهاني بر عليه ملت ايران را ناكام بگذارد.

۳- مجلس شوراي اسلامي در جايگاه قوه مقننه با تصويب طرح­ها و لوايح اثر­گذار به حمايت جدي و همه جانبه از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني بپردازد مجلس بايد بدون انفعال و جوزدگي و سياست­زدگي و صرفاً در راستاي تحقق يك هـدف كلان پيش قدم شده و با كارشناسي و دقت نظر به تعبير مقام معظم رهبري بـه ريل­گذاري براي قوه مجريه بپردازد هر چند كه مجلس شوراي اسلامي (خصوصاً در دور هشتم) با تصويب برخي طرح و لوايح بنياني قدم اوليه را در اين مسير برداشته است ولي اين مسير پر فراز و نشيب نيازمند رصد دائمي تحولات منطقه­اي و جهاني مي­باشد و لذا لازم است با روزآمد ساختن قوانين و استفاده حداكثري از ظرفيت كارشناسي كشور همچون گذشته در ميدان جهـاد اقتصادي پيش­قـدم و پيش­آهنگ باشـد كه به نمونه­هايي از آن اشاره مي­شود:

الف-مجلس هشتم با تشكيل كميسيون ويژه و كارگروه­ها و طرح موضوع در كميسيون­هاي مركز پژوهش­ها، در نظر داشت لايحه هدفمندي يارانه­ها در طول پنج سال و با رعايت همه جوانب و مصالح كشور و ظرفيت اقتصادي و عدم فشار بر مردم به ويژه دهك­هاي كم درآمد، همراه با مشخص شدن جزئيات امر در قانون و ترسيم جداول افزايش قيمت­ها به طور دقيق سامان يابد، هرچند كه اين قانون به طور كامل اجرايي نشد ولي باز مجلس شوراي اسلامي در قانون بودجه سال ۱۳۹۰ با اصلاحاتي كه در برخي از مفاد قانون اعمال كرد، سهم بخش­هاي مختلف صنعت و كشاورزي را مشخص نمود.

ب-تصويب قانون مهم برنامه پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور مجلس هشتم بين دو گزينه تصويب سريع لايحه و يا بررسي دقيق و كارشناسي آن، گزينه دوم را انتخاب كرد و بررسي آن حدود ۱۰ ماه در مجلس طول كشيد. صرف­نظر از مشتركات برنامه اول تا پنجم توسعه به شرح ذيل مي­باشد:

۱) عدالت اجتماعي، دفاع از حقوق و كرامت انساني، تأمين اجتماعي، توزيع مناسب درآمدها، به دور از فقر و فساد و تبعيض.

۲) جلب گسترده مشاركت مردم و مردمي كردن حوزه­هاي اقتصادي و اجتماعي.

۳) ايجاد فضاي مناسب براي تحقق جهش بلند اقتصادي و اجتماعي.

۴) تحقق دو شاخص پايه­اي پيشرفت و عدالت و توجه به دين باوري و خود باوري.

۵) ترسيم الگوي بومي و نقشه اسلامي- ايراني به منظور حركت شتابنده به سمت تحقق جامعه اسلامي اسوه و شاهد.

ج-قانون حمايت از حقوق مصرف كنندگان

د-قانون ايجاد مناطق جديد ويژه اقتصادي كه به منظور رفع موانع رشد و توسعه و ايجاد رونق اقتصادي در برخي مناطق كشور به تصويب رسيد

هـ-قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد به منظور تسهيل اجراي سياست­هاي كلي اصل ۴۴ قانون اساسي

و-قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي

اين قانون به منظور اجراي برنامه­ها و سياست­هاي مديريت كـارآيي انرژي با هـدف كنترل اتلاف انرژي در بخش­هاي مختلف عرضه و تقاضا و حفظ ظرفيت صادرات انرژي كشور براي بلند مدت به تصويب رسيد.

ز-قانون اصلاح قانون نفت

به منظور توسعه صنعت نفت و گاز كشور و افزايش نظارت­پذيري فرآيند استحصال تا بهره­برداري و فروش و همچنان شفاف­سازي روابط مالي حوزه نفت و گاز و تمهيد شرايط تحقق مفاد قانون اساسي و سياست­هاي كلي نظام به ويژه اصل ۴۴ قانون اساسي.

ح-قانون ارتقاء كيفي توليد خودرو و ساير توليدات صنعتي داخلي

ط-قانون حمايت از شركت­ها و مؤسسات دانش بنيان و تجاري­سازي نوآوري­ها و اختراعات.

ي-تصويب قوانين مهندسين ناظر توليدات كشاورزي و قانون افزايش بهره­وري بخش كشاورزي و منابع طبيعي و قانون نظام جامع دام­پروري كشور.

ك- قانون ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي كه با هدف لزوم حمايت دولت از كسب و كارهاي كوچك درون خانه و كمك به اقتصاد گروه­هاي محروم به تصويب رسيده است و بر اساس اين قانون دولت موظف است زمينه اشتغال متقاضيان مشاغل خانگي را فراهم آورد.

۴-شعار حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني در بر دارنده يك معناي اثباتي است كه به نوبه خود پايه و مقوّم اين شعار به حساب مي­آيد و آن عبارت است از اعتماد سازنده مثبت به فعالان بخش خصوصي، اعتماد به كساني كه براي مقابله با تحريم­ها و خروج از بحران­ها مي­توانند ابتكارات فراواني را به خرج دهند. اين اعتماد موجب مي­گردد تا فعالان بخش خصوصي از اعتماد به نفس كافي برخوردار شوند و اين حس به نوبه خود روحيه جهادي را در تك تك عوامل مؤثر در اين عرصه رقم خواهد زد.

۵-برقراري ارتباط وثيق و همدلانه بين دو حوزه صنعت و دانشگاه نشانه عزم جدي مسئولان بر حمايت از سرمايه و كار ايراني است حمايت از توليد ملي به معناي تقويت توان توليدكنندگاني است كه مي­خواهند در عرصه بازارهاي بين المللـي با كالاي ايرانـي حضور يابند تضمين كيفيت محصول و به روز بودن محصولات ما در زمينه­هاي فنآوري و... موجب مي­گردد توليد ملي با پشتيباني علمي و دانشگاهي توان رقابت و حضور در بازارهاي جهاني را داشته باشد.

۶- حمايت از توليد ملي به معناي توجه به استاندارد­سازي محصولات داخلي و بالا بردن سطح اعتماد مردم در مصرف كالاهاي توليد داخل است. آسيب­شناسي بي­توجهي مردم به مصنوعات داخلي و اقبال آنان به محصولات مشابه خارجي موجب مي­گردد تا ما براي تقويت حس مصرف كالاي داخلي نسبت به توليد كيفي با بهره­گيري از دانش و خلاقيت ايراني بيش از گذشته حساس باشيم

۷-يكي از مصاديق حمايت از كار و سرمايه ايراني، ضرورت توجه جدي مسئولان اقتصادي كشور به توانائي­ها و سرمايه­ها و ظرفيت­هاي اقتصادي ايرانيان مقيم خارج از كشور است.

حمايت از كار و سرمايه ايراني به معناي ايجاد زمينه مناسب براي ورود سرمايه­هاي ايراني به بازار داخل است، پشتيباني و رفع موانع سرمايه­گذاري به معناي ايجاد امنيت و حمايت از كار و سرمايه ايراني است.

۸-به كارگيري ظرفيت قانون صندوق توسعه ملي مي­تواند سهم بسزايي در حمايت و رونق توليدات ملي ما داشته باشد.

۹-فلش حمايتي ما بايد به سوي توليدات ملي با قابليت صادرات به ميزاني كه محصولات ما قابليت صادراتي داشته باشند. به همان نسبت ما در داخل كشور از ايجاد اشتغال پايدار و مولد و نشاط اقتصادي برخوردار خواهيم شد.

۱۰-شعار تحقق حمايت از توليد ملي نيازمند ترويج جدي اين تفكر ملي است و تا عزم ملي همه آحاد ملت فراهم نگردد دستيابي عملي به اين شعار غير ممكن است. فرهنگ­سازي و ترويج اين ايده براي چند سال پياپي همراه با سياست­گذاري و اجراي شايسته قوانين مرتبط با اين موضوع مي­تواند تحقق بخش منويات مقام معظم رهبري در قالب تعيين شعارهاي سالانه نوروزي باشد./

پايان پيام

شنبه|ا|19|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[مشاهده در: www.icana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن