واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ابهام در قراردادهای باشگاه پرسپولیس
باشگاه پرسپولیس تهران چندی است به علت بدهیهای مختلف و پروندههای شكایت از این تیم در فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) دچار مشكلات فراوانی شده اما هیچكس حاضر نیست بگوید این بدهیهای چگونه و در چه شرایطی به وجود آمده است.زمانی مدیرعامل وقت این باشگاه از ارسال نامهای از سوی فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به باشگاه پرسپولیس خبر داده و گفته بود، یان نیكو لوسكی و ساشا ایلیچ از این باشگاه شكایت كردهاند. در آن زمان پرونده شكایت نیكولوسكی كه وارد مراحل حادی شده بود با پرداخت مبلغ 98 هزار دلار به این بازیكن خاتمه یافت و پرونده این بازیكن در كمیته انضباطی فیفا بسته شد. این در شرایطی بود كه شكایت نیكولوسكی موجب میشد تا 6 امتیاز از امتیازهای تیم پرسپولیس در فصل گذشته كسر و اگر مطالباتش پرداخت نمیشد كمیته انضباطی فیفا رای به سقوط تیم پرسپولیس به رقابتهای لیگ دسته اول میداد. در آن زمان و بنا به گفته مدیرعامل وقت بدهیهای این باشگاه به مربیان و بازیكنان خارجی پرداخت شده و مطالبات نیكولوسكی در سه قسط 35 ، 50 , 13 هزار دلاری به حسابش واریز شده است. اما این قضایا سری دراز داشت، به طوری كه پرونده شكایت ساشا ایلیچ از باشگاه پرسپولیس به دلیل بدهی 35هزار دلاری در فیفا به جریان افتاد. این پرونده نیز با پرداخت 35 هزار دلار به حساب این بازیكن بسته شد و وی 10 هزار دلار از مطالباتش را با ارسال نامهای به فیفا بخشید و از حل و فصل مشكلاتش با باشگاه پرسپولیس به این سازمان خبر داد. اما در این میان فیفا هم بیكار ننشسته و اعلام كرد كه بعد از پرداخت حق الزحمه 4 هزار دلاری كمیته انضباطی فیفا پرونده این بازیكن نیزبسته میشود.
هنوز چندی از این پروندهها و مبالغ سنگین پرداختی آن نگذشته بود كه شكایت وینگو بگوویچ به فیفا رسید. وی نیز به علت عدم دریافت 75 هزار دلار از مطالباتش به فیفا شكایت كرده بود. در آنزمان 45 هزار دلار آن پرداخت و 25 هزار دلار ازمطالباتش كه مربوط به مدیربرنامههایش میشد، باقی مانده بود. باشگاه پرسپولیس به جایی رسیده بود كه بایدهزینه مدیربرنامههای مربیان را نیز پرداخت میكرد و با كوچكترین اعتراضی پرونده شكایت این بازیكنان و مربیان خارجی به فیفا باز میشد. حال نمیدانیم در این میان چه كسی مقصر اصلی است؟ مدیران عامل باشگاه، یا دلالانی كه به راحتی پایشان در باشگاه باز شده بود؟ پرداخت بیش از 170هزار دلار به نیكولوسكی، بگوویچ و ایلیچ با توجه به مشكلات مالی باشگاه میتواند نشان از چه مسالهای داشته باشد؟ باشگاه همچنان دوران نقاهت پرداخت این هزینههای گزاف را میگذراند و در حالی كه داستان این پروندهها نقل محافل گوناگون بود، محمد حسن انصاریفرد مدیر عامل وقت خبر از مذاكره با مدیربرنامههای دو بازیكن پانامایی و رافائل دیگر بازیكن این تیم برای پرداخت مطالباتشان داد.در آن زمان و همزمان با این پروندهها آری هان سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس این بار به فیفا شكایت نكرد بلكه طی نامهای خواهان دریافت طلب 60 هزار دلار برای دستیارانش شد و باشگاه در این زمینه مذاكراتی با مدیر برنامههای وی انجام داد. اما پس از چندی و عدم توجه به مذاكرات انجام شده با این افراد آری هان و رافائل بازیكن نیجریهای تیم فوتبال پرسپولیس به فیفا شكایت كردند. در پی این پروندهها رئیس كمیته انضباطی فدراسیون فوتبال از باشگاهها خواست تا قراردادهای پنهانی امضا نكنند. عبدالرحمن شاهحسینی افزوده بود: باشگاههایی كه از اعتبارات دولتی استفاده میكنند عقد قراردادهای پنهانی به منزله ضربه زدن به بیتالمال مسلمین است.
واقعا صرف این همه هزینه از سوی یك باشگاه دولتی برای بازیكنانی كه شاید یكبار هم در زمین حضور نیافتند مسالهای درست است؟ آیا واقعا نباید نظارتی برپرداخت این هزینهها باشد؟ تا چه زمانی سازمان تربیت بدنی باید ازبودجه دولتی هزینه اشتباهات دیگران را بپردازد؟ مدیران عامل وقت پرسپولیس نمیدانستند این قرادادها چگونه تنظیم میشود؟ درهر دوره ازمدیریت در این باشگاه ردپای بدهكاریهای گزافیدیده میشود، چه زمان و چه كسی قرار است دست دلالان و ارتباط آنان را با افراد درون سازمانی باشگاهها رو كند؟ در زمان حضور انصاریفرد وی اعلام كرد كه باشگاه بیش از 45 میلیارد ریالی بدهی دارد كه از سالهای گذشته برجا مانده است اما پس از روی كارآمدن تیم جدید هیئت مدیره در باشگاه پرسپولیس و حضور حبیب كاشانی به عنوان مدیرعامل مبلغ بدهكاریهای باشگاه بیش از 120 میلیارد ریال اعلام شد. كاشانی در این خصوص توضیح داد كه تا تاریخ 31 خردادماه سال 1385 باشگاه حدود 5/5 میلیاردتومان زیان انباشته داشته و حدود 3/5 میلیارد تومان نیز سرمایه اعلام شده است اما وقتی برای دریافت سرمایه مراجعه كردیم تمام آنها به دلیل بدهكاری باشگاه به افراد ضبط شده است پس میزان بدهی به 9 میلیاردتومان افزایش یافت. در سال جاری نیز دو میلیارد و 400 میلیون تومان و با احتساب بدهی به سازمانلیگ كه مبلغی حدود 630میلیون تومان بود، میزان بدهیها به 12میلیارد تومان افزایش یافت ولی در این زمان بازهم پرونده شكایات از باشگاه در فیفا یكی، یكی سر برآورد و مبلغ درخواست آری هان نخستین آنها بود.
در حالیكه در زمان انصاریفرد مبلغ بدهی به سرمربی اسبق تیم پرسپولیس تهران 60 هزار دلار برای دستیارانش اعلام شده بود واحد حقوقی جدید دریافت مبلغ 130 هزار یورویی را اعلام كرد. اختلاف عمده وی با باشگاه اختلافی بر سر رقم پرداخت شده درقسط اول بود، اما مدیرعامل پرسپولیس با اسناد و مدارك موجود به میدان آمد و در این خصوص توضیح داد. وی گفت: طبق مدارك موجود در باشگاه كه به اداره حقوقی سازمان ارائه شده، مبلغ 50 هزار یورو به این مربی پرداخت شده و 70هزار یورو نیز باید پرداخت شود. سازمانتربیت بدنی این بار هم به كمك باشگاه آمد و ظرف چند روز این هزینه را نیز گردن گرفت و پرداخت كرد! پس از التیام این زخم و دوركردن تیم از حاشیهها پرونده رافائل بازیكن نیجریهای و شركت كوپیان منتقلكننده این بازیكن باز شد. رافائل بازیكن پیشین باشگاه پرسپولیس با شكایت از این باشگاه به فیفا و دادگاه عالی ورزش، این باشگاه را ملزم به پرداخت 190 هزار یورو كرد و شركت كوپیان نیز از باشگاه شكایت كرده و درخواست مبلغ مورد توافق با مدیریت وقت باشگاه به مبلغ 132 هزار یورو را با دیركرد آن در مجموع حدود 142 هزار یورو كرد. دادگاه عالی ورزش تاكید كرد كه در صورت عدم پرداخت این مبالغ 6 امتیاز از تیم پرسپولیس كسر و این تیم به دسته اول سقوط میكرد. البته با رایزنیهای صورت گرفته از سوی وكلای باشگاه و با مساعدت و تلاش سازمان تربیت بدنی، مطالبات رافائل پرداخت و مقرر شد این آخرین بدهكاری باشد. اما شركت كوپیان نیز از موضغ خود كوتاه نیامد و فیفا باشگاه را تهدید به كسر 6 امتیاز كرد. حال با این شرایط كه تمامی این هزینهها از جیب سازمان تربیت بدنی هدر میرود، آیا كسی نباید بگوید مقصر اصلی چه كسی است؟ چرا باز هم با تمامی این كمكها اعلام میكنیم كه سازمان از دو باشگاه پرسپولیس و استقلال حمایت نمیكند؟
حمایت بیشتر از پرداخت این همه بدهی، دیگر صدای محمد علیآبادی رئیس سازمان تربیت بدنی را به دلیل این همه سوء مدیریت درآورد، بهطوری كه وی در آخرین كنفرانس مطبوعاتی در خصوص كمكهای سازمان تربیت بدنی به تیمهای استقلال و پرسپولیس تهران گفت: در سال جاری و تاكنون با توان اندك نزدیك به 3 میلیارد تومان به این دو باشگاه كمك شده است. همچنین تاكنون هیچ فردی در این سمت بودجه این چنینی برای این دو تیم هزینه نكرده است. رئیس سازمان تربیت بدنی تصریح كرد: باشگاه باید خودكفا شود چرا باید برای باشگاهی كه تولید بازیكن ندارد و بازیكن با دو برابر قیمت میخرد، هزینه كرد؟ به گفته وی، استقلال و پرسپولیس مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و هوادار دارند پس باید درآمد كسب كنند. معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمانتربیت بدنی این بارهم بهخاطر هواداران باشگاه بدهی به شركت كوپیان را پرداخت كرد. حال سوال ما این است كه در میان تیمهای شركتكننده در لیگهای مختلف فوتبال باشگاههای ایران، چرا تمامی شكایتهای بازیكنان و مربیان به فدراسیون بینالمللی فوتبال از تیم پرسپولیس باشد. آیا عقد قراردادهای صورت گرفته بدون حضور كارشناسان مسائل حقوقی انجام شدهاست و یا قراردادها به عمد بهگونهای منعقد شده كه بازیكنان و مربیان خارجی بتوانند از این تیم در مجامع بینالمللی شكایت كرده و سود ببرند. انتظارات در برهه كنونی از مسئولان سازمان تربیت بدنی و یا نهادهای بازرسی این است در این خصوص بررسیهای لازم را انجام دهند و با خاطیان برخورد مناسبی صورت گیرد. منبع: ایرنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]