واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وداع اهالي فرهنگ و هنر با 7 دهه تلاش و استقامت؛ سيمين رفت!
پيكر سيمين دانشور، صبح امروز با حضور اهالي فرهنگ و سياست تشييع شد. احمد مسجدجامعي، سهيلا جلودارزاده، نعمت احمدي، سيمين بهبهاني، مسعود شايگان، ليلي گلستان در اين مراسم حضور داشتند.
ايلنا: صبح امروز، 21 اسفندماه؛ در تالار وحدت؛ اهالي فرهنگ و ادب، براي آخرين بار به همراهي سيمين دانشور؛ بانوي نخست داستان نويسي ايران شتافتند و دقايقي را به پاسداشت زحمات اين زن بزرگوار، پرداختند.
به گزارش خبرنگار ايلنا؛ در اين مراسم كه از ساعت 10 صبح و با ورود پيكر سيمين دانشور به حياط تالار، آغاز شد؛ در ابتدا قسمتهايي از سخنراني زندهياد دانشور در انستيتو گوته در سال 1356 پخش شد و بعداز آن؛ پيام تسليت سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد؛ كه به دليل سفر به اندوزي، در اين مراسم حضور نداشت؛ توسط يكي از مشاورانش قرائت شد.
سپس بهمن دري؛ معاون وزير در امور فرهنگي در جايگاه حاضر شد و درمورد سيمين دانشور گفت: عليرغم اينكه شنيده بودم ايشان اين اواخر بسيار كجخلق شدهاند، اما در ديداري كه با ايشان داشتم، اينگونه نبود. حتي به من كتابي هديه داد و وقتي از او خواستم تا به يادگار، امضايش كند به من گفت اول آن را بخوانم، بعد امضايش خواهد كرد.
دري همچنين در وصف فضايل اخلاق سيمين دانشور اظهار داشت: اليشان در مسائل خيريه، بسيار جدي بود و مشاركتهاي زيادي در زمان جنگ و در حمايت از رزمندگان اسلام داشت. همچنين در سالهايي كه زلزله آسيبهاي فراواني به مردم رودبار و بعدها بم رسانده بود، كمكهاي بسيار كردند.
وي در پايان سخنانش وعدهي انتشار آثار منتشر نشدهي سيمين بهبهاني را داد و گفت: آثار تازهاي ايشان را در نمايشگاه كتاب تهران، به شكلي شايسته رونمايي و به نمايش خواهيم گذاشت.
در ادامه، غلامرضا امامي؛ نويسنده و از نزديكان خانوادهي جلال و سيمين، از وفاداري سيمين به همسرش گفت و اينكه تا آخرين لحظات عمر، سيمين دانشور حلقهي جلال آلاحمد را از انگشت بيرون نياورد.
وي در پايان سخنانش، بخش پاياني رمان مشهور و پرمخاطب سووشون، را به ياد سيمين دانشور، نويسنده و مترجم بزرگ ايراني قرائت كرد.
علي دهباشي؛ سردبير مجلهي بخار، سخنران بعدي اين مراسم بود. وي با حضور در جايگاه، ضمن اشاره به جايگاه ادبي و هنري سيمين دانشور گفت: امروز در اين جمع، شاگرداني كه سيمين دانشور طي 3 نسل، تربيت و پرورش داده، حاضر هستند و همچنين شاعران و نويسندگان، از نسلهاي مختلف در اين جمع حاضرند.
وي به نمايندگي از خانوادهي دانشور؛ از تمام حاضران، مديران بيمارستان پارس و تمام اطبا و پرستاراني كه اين سالهاي اخير در مراقبت و درمان دانشور زحمت كشيدهاند تا حدالامكان رنج بيماري سيمين را كم كنند، تشكر كرد. همچنين از ناشران دانشور كه عبارتند از خوارزمي، نگاه، قطره و جاويدان قدرداني كرد.
پس از آن؛ با اعلام عباس سجادي، حضار به اقامهي نماز خوانده شدند و حاضران با اقتدا به حجهالاسلام محمد دعايي، بر پيكر بانوي داستاننويسي ايران، نمازگزاردند.
در ميان جمعيت؛ چهرههاي آشنايي از اهالي فرهنگ و سياست ديده ميشدند كه با حضور در اين مراسم، تنها بخشي از دين خود را به ساليان سال، تلاش صادقانهي دانشور ادا كنند. در اين ميان ميتوان به احمد مسجدجامعي، سهيلا جلودارزاده، نعمت احمدي، سيمين بهبهاني، مسعود شايگان، ليلي گلستان، عليرضا زرگر، عليرضا رييس دانا و ... اشاره كرد.
و در پايان، پيكر سيمين دانشور توسط حضار تشييع و به سمت بهشت زهرا؛ قطعه 88 (هنرمندان) رديف 150، مقبره شماره 31 هدايت شد.
پايان پيام
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]