واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايران نيروگاه سيكل تركيبي 470 مگاواتي در سويديه سوريه احداث مي كند
تهران- مديرعامل شركت مديريت پروژه هاي نيروگاهي ايران (مپنا) از انعقاد قرارداد ساخت نيروگاه 470 مگاواتي سيكل تركيبي در سويديه سوريه خبر داد و گفت: اين پروژه درمدت 28 ماه به اتمام مي رسد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا، "عباس علي آبادي" در گفت و گو با خبرنگاران افزود: يك نيروگاه قديمي از قبل در سويديه وجود دارد و قرار است در اين نيروگاه دو واحد گازي و يك واحد بخار و در مجموع يك بلوك سيكل تركيبي 470 مگاواتي احداث شود.
به گفته ي علي آبادي با تكميل اين نيروگاه ، توليد برق در واحدهاي احداث شده از سوي متخصصان ايراني در سوريه به بيش از يك هزار و 300 مگاوات خواهد رسيد كه در مقايسه با كل صنعت برق سوريه رقم بسيار بالايي است.
وي با بيان اينكه عمليات اجرايي اين پروژه شروع شده است، ابراز اميدواري كرد: كل قرارداد در مدت 28 ماه به اتمام برسد.
علي آبادي همچنين در خصوص ساير پروژه هاي مپنا در سوريه گفت:عمليات احداث نيروگاه تشرين به اتمام رسيده و احداث نيروگاه جندر هم در شرف اتمام است.
مدير عامل مپنا با بيان اينكه هفت مهندس ايراني شاغل در گروه مپنا هنوز در بند هستند،ابراز اميدواري كرد هر چه زودتر اقدامات بين المللي نتيجه داده و اين افراد سريعتر آزاد شوند.
به گفته ي وي قرار بوده در بحث معاوضه اين افراد اقداماتي انجام شود كه تاكنون اتفاقي رخ نداده است.
** توافقات اوليه براي احداث نيروگاه سيكل تركيبي در عراق
وي همچنين با اشاره به حضور مپنا در كشور عراق گفت: گروه مپنا تاكنون دو واحد نيروگاهي با استفاده از توربين هاي ساخت ايران در عراق احداث كرده است.
علي آبادي افزود: همچنين توافق هاي اوليه براي براي تبديل واحدهاي گازي عراق به سيكل تركيبي انجام شده و مذاكرات ادامه دارد.
وي خاطر نشان كرد: قابليت احداث حداقل سه بلوك سيكل تركيبي در عراق وجود دارد، اما بايد مطالعات بيشتر صورت گيرد و چون مساله تامين سوخت براي عراق اهميت زيادي دارد ، بنابراين نيروگاه سيكل تركيبي مي تواند از اهميت ويژه اي براي عراق برخوردار باشد.
مدير عامل مپنا بازسازي، تعمير و نگهداري واحدهاي نيروگاهي عراق و نيز آموزش كاركنان صنعت برق عراق را از ديگر توافق ها بين گروه مپنا با طرف عراقي ذكر كرد.
** تبديل گاز به برق،نيازمند توسعه زيرساخت هاست
مدير عامل مپنا در خصوص صادرات گاز از طريق توليد برق گفت: در حال حاضر هم برق صادراتي از اين طريق تامين مي شود.
وي با اشاره به اينكه صادرات گاز از طريق برق توسعه خواهد يافت،اظهار كرد: انجام اين كار نيازمند توسعه زيرساخت هاست و بايد واحدهاي انتقال برق قوي و شبكه بالاتر از 400 كيلوولت بين كشورها برقرار شود.
علي آبادي افزود: در همين راستا قرارداد پروژه "فروز بي"با وزارت نفت منعقد شده و تهيه طرح جامع توسعه و لرزه نگاري آن در دست انجام است و پروژه به صورت جدي سال آينده سرعت خواهد گرفت.
**تاكنون پولي از بابت فروش اوراق مشاركت به پيمانكاران داده نشده است.
وي در خصوص فروش اوراق مشاركت و پرداخت مطالبات پيمانكاران وزارت نيرو گفت: دولت برنامه اي را در دست بررسي دارد و قرار است اوراق مشاركت به پيمانكاران داده شود. در صورت به نتيجه رسيدن اين مصوبه مي توانيم حداقل هزينه ها را جبران كرده و وام دريافتي از بانك ها را از محل سود اوراق مشاركت بازپرداخت كنيم.
علي آبادي افزود: قرار است نيروگاه هاي پرند و سنندج به مپنا داده شود ، كار واگذاري نيروگاه پرند تقريبا تمام شده و نيروگاه سنندج هنوز در دست اقدام است.
وي با بيان اينكه هنوز پژوهشگاه نيرو به گروه مپنا داده نشده است،در پاسخ به اينكه آيا خودتان نخواسته ايد پژوهشگاه را بگيريد، گفت: نه خير هنوز پژوهشگاه را به ما نداده اند و الان در شرايطي هستيم كه هيچ چيزي را رد نمي كنيم.
علي آبادي با بيان اينكه حجم مطالبات مپنا از وزارت نيرو 2 هزار 500 ميليارد تومان است،در عين حال گفت:با توجه به اينكه گروه مپنا هميشه در حال انجام كار است، از اين رو هميشه به حجم مطالبات ما از وزارت نيرو اضافه مي شود .
وي خاطرنشان كرد: در صورتي كه اوراق مشاركت ،پژوهشگاه نيرو و دو نيروگاه پرند و سنندج به گروه مپنا داده شود،مطالبات اين گروه از وزارت نيرو به حد معقولي خواهد رسيد.
وي همچنين در خصوص مطالبات گروه مپنا از وزارت نفت گفت حجم مطالبات مپنا از وزارت نفت 200 ميليارد تومان است كه با توجه به فروش اوراق مشاركت، وزارت نفت مشكلي در پرداخت مطالبات مپنا ندارد.
** نيازهاي وزارت نفت به توروبو كمپروسورها را تامين مي كنيم
وي با اشاره به اينكه گروه مپنا آمادگي تامين توربوكمپروسورهاي مورد نياز در تمام فازهاي پارس جنوبي را دارد ، خاطرنشان كرد: براي فازهاي 13،14 و 19 با وزارت نفت مذاكراتي شده، اما هنوز قرارداد ابلاغ نشده است.
علي آبادي با تاكيد بر اينكه زيرساخت هاي مورد نياز آماده است، تصريح كرد: به محض انعقاد قرارداد ظرف شش ماه همه توربوكمپروسورهاي مورد نياز پارس جنوبي را تامين خواهيم كرد.
اقتصام**2021**1561
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80034009
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]