واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: سیاست > دیپلماسی - «والاستریتجورنال» روز جمعه نوشت: گروهی تبعیدی که روزی همپیمان صدام حسین بود، مقامات ارشد پیشین آمریکایی– ازجمله رئسای سیا، اف.بی.آی. سیاد مشترک و سیاستمداران هر دو حزب – را به خدمت گرفته تا نام این سازمان را از لیست گروههای تروریستی وزارت خارجۀ ایالات متحده خارج کنند. به گزارش خبرآنلاین، وبسایت «والاستریتجورنال» اعلام کرد سازمان منافقین «چهرههای برجستهای را برای رایزنی در واشنگتن و پایتختهای اروپایی به خدمت گرفته، به این امید که تصویری از یک بدیل مردمی و دموکراتیک برای حاکمان تهران به نمایش بگذارد». این نشریه آمریکایی افزود: با وجود این، دولت اوباما و مقامات اروپایی از این میترسند که چنین فعالیتی بتواند سیاست واشنگتن برای توسل به نیروهای اپوزیسیون درایران را تضعیف کند. آنها میگویند در این صورت ایالات متحده همپیمان با گروهی به نظر خواهد رسید که به صورت گسترده منفور هستند.«والاستریتجورنال» علت منفور بودن گروهک تروریستی منافقین را دو چیز میداند: نخست، پیمان نظامی این گروه با رهبر عراق «صدام حسین» طی دهههای 1980م. و 1990م. [جنگ تحمیلی] و دوم، یک رشته حملات تروریستی که ایالات متحده میگوید این سازمان درون ایران مرتکب شده است. این نشریه نوشت: در میان شیپورچیهای جدید اعضایی هستند که به تازگی از تیم امنیت ملّی دولت باراک اوباما کنار گذاشته شدهاند، از جمله «جیمز جونز» مشاور پیشین امنیت ملّی، «دنیس بلر» مدیر اسبق اطلاعات ملّی، «جیمز وولسی» رییس پیشین سیا. این مقامات به همراه افرادی چون شهردار سابق نیویورک «رودی گیولیانی» تریبونی برای تحسین این گروه یافتهاند.
چند میگیری حمایت کنی؟!البته گویا طرفداری این افراد از گروهک تروریستی منافقین مفتومجانی نیست، و افرادی که در گردهماییهای گروهک مزبور سخنرانی میکنند، بابت اظهاراتشان پول مییگیرند. «والاستریتجورنال» نوشت: این سخنگویان اُجرت سخنرانیهایشان را فاش نخواهند کرد، اما بسیاری از آنها 25 هزار دلار تا 40 هزار دلار برای هر بار حضور در این گردهماییها میگیرند.
«هووارد دین» رییس پیشین کمیتۀ ملّی دموکراتیک در گردهمایی لندن اظهار داشت: باید سازمان مجاهدین خلق را از لیست ترور خارج کرده و آنها را برای آنچه هستند، به رسمیت بشناسیم، یعنی حکومت مشروع جمهوری ایران. به گزارش این نشریه آمریکایی «دین» اظهار داشت که برای سازمان منافقین هم سخنرانی مجانی انجام داده و هم برای این کار پول دریافت کرده است. چرا باید این گروهک را از لیست سیاه خارج کرد؟«والاستریتجورنال» در بخش دیگری از گزارش خود به ذکر استدلال موافقان خروج نام گروهک تروریستی منافقین از لیست سیاه وزارت خارجه آمریکا میپردازد: الف) فراهم کردن اطلاعات در مورد برنامۀ هستهای ایران، برای غربب) کمک به سربازان آمریکایی در عراقج) وجود خطّمشی حزبی دموکراتیک در سازمان مذکور! منافقین در لیست سیاهدر سال 1997 نخستین بار وزارت خارجۀ ایالات متحده سازمان مجاهدین را در لیست گروههای تروریستی قرار داد. وزارت خارجۀ آمریکا در آخرین گزارش خود که در سال 2009 منتشر شد، این سازمان را برای حمله به سفارتخانهها و مقامات سیاسی و نظامی ایران سرزنش کرد، البته نه از سال 2001 بلکه تا سال 2001، یعنی زمانی که این سازمان در عراق مستقر شد. این گزارش میگوید سازمان مجاهدین در سرکوبهای مرگبار شورشهای شیعیان و کردهای عراق مشارکت داشتهاند. تحلیل جالب «کاندولیزا رایس» در مورد منافقین طبق اسناد منتشر شده از سوی «ویکیلیکس» وزیر خارجۀ اسبق آمریکا «کاندولیزا رایس» در سال 2009 در مکاتبهای داخلی مینویسد: قدرتمندترین افسانهای که سازمان مجاهدین خلق توانسته در اذهان بیشتر حامیانش جا بیندازد، این است که آنها جایگزینی دموکراتیک برای حکومت فعلی در تهران هستند. «رایس» همچنین به تروریسم [درون تشکیلاتی] و سرکوب اعضای این سازمان اشاره میکند.از ماه دسامبر (حدوداً آذر ماه 1389) گروهک تروریستی منافقین میزبان گردهماییهای متعددی در واشنگتن، لندن، پاریس، برلین و بروکسل بوده است.
در گردهمایی ماه پیش در واشنگتن «گیولیانی» در میان خرسندی فزایندۀ چند صد هوادار این سازمان، گفت: نباید صرفاً سازمان مجاهدین را از لیست گروههای تروریستی خارج کنیم، بلکه باید به آنها بپیوندیم، ما هر دو در یک سوییم. در یک مصاحبه، «وولسی» که از هزینۀ سخنرانی در گردهمایی اخیر سازمان مجاهدین خلق صرف نظر کرد، گفت اینکه تهران سازمان مجاهدین را محکوم میکند، برای ما شبیه به یک بادنمایی است که رو با عقب است – هرجایی که آنها نشانه میروند، ما باید مقابلش باشیم.
این نشریه آمریکایی در خاتمه خاطر نشان کرد، رییس پیشین سیا «جونز»، که گفته مبلغ استانداردی برای سخنرانی به نفع منافقین دریافت کرده، اظهار داشت: من نمیگویم که متقاعد شدم این گروه، حکومت آیندۀ ایران است؛ چراکه به عهدۀ مردم ایران است که در این مورد تصمیم بگیرند، اما سیاست ما بر خلاف واقعیات است. پیشتر نیز جمعی از مقامات آمریکایی خارج ساختن نام گروهک منافقین از لیست سیاه وزارت خارجه آمریکا را مطرح کرده بودند. ترجمه: رضا دانشمندی/17216
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]