واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /اولتيماتوم جديد شركت نفت به پيمانكاران/جزئيات توافق جديد وزيران نفت-صنعت
اولتيماتوم جديد شركت نفت به پيمانكاران/جزئيات توافق جديد وزيران نفت-صنعت
خبرگزاري مهر- گروه اقتصادي: همزمان با 56 ماهه شدن توسعه 4 فاز پارس جنوبي، عزم شركت ملي نفت ايران براي جريمه برخي از پيمانكاران ضعيف شاغل در طرح توسعه اين ميدان مشترك گازي جزم شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، موسي سوري مدير عامل شركت نفت و گاز پارس به عنوان اولين مقام رسمي شركت ملي نفت ايران از حمايت برخي از مسئولان ارشد كشور از برخي از پيمانكاران ضعيف شاغل در طرح توسعه فازهاي پارس جنوبي انتقاد كرده و گفته است: هر روز تاخير در عدم راه اندازي فازهاي جديد پارس جنوبي ميليونها دلار عدم النفع براي كشور به همراه دارد.
احمد قلعه باني مدير عامل شركت ملي نفت هم اخيرا از اعمال سياستهاي سفت و سخت وزارت نفت در برخورد با برخي از پيمانكاران ضعيف شاغل در پارس جنوبي خبر داده و تاكيد كرده است: پيمانكاران ضعيف و كم كار شاغل در پارس جنوبي مشمول جرايمي خواهند شد.
همزمان با افزايش تاخير و عدم كارآيي استاندارد برخي از پيمانكاران شاغل در پارس جنوبي اخيرا مسئولان شركت ملي نفت ايران تاكيد كرده اند: در صورت ادامه روند فعلي فعاليت ها در توسعه فازهاي پارس جنوبي اين شركتها ابتدا با كاهش حجم كار و سپس اخراج از پارس جنوبي روبرو خواهند شد.
از سوي ديگر اخيرا مذاكراتي بين رستم قاسمي وزير نفت و مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت درباره عملكرد ضعيف برخي از پيمانكاران شاغل در پارس جنوبي انجام شده است.
پيگيريهاي خبرنگار مهر حاكي از آن است كه با توافق وزيران نفت و صنعت، يك جدول زمان بندي براي توليد زودهنگام گاز در چهار فاز پارس جنوبي تعريف شده است كه در صورت عدم تحقق اهداف پيش بيني شده مطابق با اين جدول زمان بندي، جرايمي براي برخي از اين شركتها در نظر گرفته خواهد شد.
توسعه فازهاي 15 تا 18 پارس جنوبي 56 ماهه شد
بر اساس برنامه زمان بندي تعريف شده قرار بود توليد زودهنگام گاز در چهار فاز 15 تا 18 پارس جنوبي تا آذر ماه سالجاري آغاز شود اما به دليل عدم پايبندي كامل به تعهدات توسط برخي از پيمانكاران توليد گاز از اين چهار فاز مشترك به سال آينده به موكول شده است.
آخرين گزارش رسمي شركت ملي نفت ايران نشان مي دهد كه با گذشت 56 ماه (نزديك به پنج سال) پيشرفت عمليات اجرايي فاز 15 و 16 پارس جنوبي به حدود 80 درصد و پيشرفت عمليات اجرايي فاز 17 و 18 پارس جنوبي هم به نزديك 70 درصد رسيده است.
در حال حاضر وضعيت توسعه فاز 15 و 16 به مراتب از فاز 17 و 18 پارس جنوبي وضعيت مطلوب تري دارد و حتي واحدهاي يوتيليتي پالايشگاه ساحلي اين مگا پروژه گازي در مرحله پيش راه اندازي قرار دارد و پيش بيني مي شود سكوها و لولههاي دريايي اين طرح هم تا تابستان سال 1391 در خليج فارس آماده توليد گاز شوند.
اما عمليات اجرايي مجموع بخش دريايي و ساحلي طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبي با تاخير بيشتري روبرو است به طوريكه هم اكنون در بخش طراحي و ساخت سازههاي دريايي و حفاري چاههاي دريايي اين دو فاز مشترك گازي در خليج فارس هنوز نيمي از عمليات اجرايي انجام نشده است.
پيش بيني مي شود با بهره برداري از اين چهار فاز پارس جنوبي در مجموع روزانه 160 هزار بشكه ميعانات گازي و 100 ميليون متر مكعب گاز به ظرفيت توليد ايران افزوده شود كه متناسب با قيمتهاي فعلي در بازار جهاني گاز و ساير محصولات گازي، راه اندازي اين چهار فاز سالانه بيش از 6 ميليارد دلار درآمد نصيب اقتصاد ملي خواهد كرد.
بدهي 2ميليارد دلاري نفت به پيمانكاران پارس جنوبي
همزمان با خط و نشانهاي جديد شركت نفت به تاخيرهاي چندين ماه برخي از پيمانكاران پارس جنوبي، اين شركتها عدم تامين به موقع منابع مالي را عامل اين تاخيرها عنوان مي كنند.
احمد قلعه باني معاون وزير نفت اخيرا درباره حجم بدهيهاي شركت ملي نفت ايران به پيمانكاران و سازندگان پارس جنوبي با رد بدهي 3 ميليارد دلاري شركت نفت، گفته است: هم اكنون حجم بدهيهاي شركت ملي نفت ايران به پيمانكاران و سازندگان داخلي در طرحهاي توسعه پارس جنوبي به حدود 2 ميليارد دلار رسيده است.
مديرعامل شركت ملي نفت با تاكيد بر اينكه براي توسعه و افزايش ظرفيت توليد گاز از پارس جنوبي در سالجاري سرمايه گذاري 21 ميليارد دلاري در اين ميدان مشترك گازي در دستور كار قرار دارد، تصريح كرد: بر اين اساس بدهي 2 ميليارد دلاري به پيمانكاران و سازندگان داخلي رقم قابل توجهاي نيست.
اين عضو هيئت مديره شركت ملي نفت همچنين حجم بدهي 2 ميليارد دلاري به پيمانكاران با توجه به سرمايه گذاري سالانه 36 ميليارد دلار در كل بخشهاي بالادستي صنايع نفت و گاز كشور را رقم قابل توجه اي ندانست و تاكيد كرده است: پيش بيني مي شود با انتشار اوراق مشاركت بخشي از اين مشكلات مالي و پرداخت بدهيها به پيمانكاران داخلي به طور كامل مرتفع شود.
به گزارش مهر، بر اساس اهداف بودجه سال 1390 بايد در سالجاري بيش از 16 ميليارد دلار در طرح توسعه فازهاي پارس جنوبي سرمايه گذاري مي شد كه تا پايان بهمن ماه سالجاري حدود 11 ميليارد دلار از اين منابع جذب شده است.
گزارش رسمي شركت ملي نفت ايران نشان مي دهد كه تا پايان اسفند ماه سالجاري حداكثر نيمي از بودجه 36 ميليارد دلار توسعه بخش بالادستي صنايع نفت و گاز كشور جذب شود.
به عبارت ديگر، براي سالجاري به عنوان سال نخست اجراي برنامه پنجم توسعه جذب 36 ميليارد دلار سرمايهگذاري در دستور كار قرار گرفته بود كه تا پايان اسفند ماه سالجاري حداكثر 20 ميليارد دلار از اين اعتبارات به طرحهاي صنعت نفت اختصاص مي يابد.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]